Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 25.04.2024, 09:43

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2015 » Декабрь » 9 » 10 грудня – Міжнародний день прав людини
22:01
10 грудня – Міжнародний день прав людини

XII МАНДРІВНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ DOCUDAYS UA "ДНІ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ"

 

 

10 грудня святкують Міжнародний день прав людини. Це свято було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини. Історичний розвиток нашої цивілізації на всіх етапах свого становлення постійно перетинався з одними і тими ж питаннями, які надалі були окреслені і узагальнені в цілісне поняття - права людини. Це сталося з абсолютно природних міркувань, так як всілякі утиски одних людей іншими завжди викликали відповідну і таку ж типову ситуацію, коли розклад сил по тим чи іншим причинам змінювався, а суспільство все ж прагнуло до деякої стабільності. У пору згадати знамениті слова з біблійного Писання: «Що посіє людина, те й пожне». Саме тому у клубі "Кіноман" Центру естетичного виховання проходить 12-й Мандрівний Міжнародний фестиваль Docudays Ua  „Дні документального кіно про права людини ”

Головна тема цьогорічного фестивалю Docudays UA - «ПРОПАГАНДА». Пропаганди неможливо уникнути, її не можна знищити. Вона існує століттями й очевидно дедалі набуватиме значення в нашому житті. Тому важливо правильно на неї реа­гувати, вміти її аналізувати, знати, як їй протистояти та як вико­ристовувати її заради просування базових цінностей демократії: прав людини, свободи та справедливості. Разом ми шукаємо під­казки у документальному кіно.

Мандрівний фестиваль є традицій­ним продовженням Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який цьогоріч відбувся в Києві з 20 по 27 березня. На XII Docudays UA були представлені 79 фільмів (38 із них конкурсні) із 36 країн світу: СІІІА, Канади, Норвегії, Данії, Нідерландів, Великобританії, Швеції, Швейцарії, Німеччини, Австрії, Польщі, Фінляндії, Бельгії, Франції, Німеччини, Боснії та Герцоговини, Сербії, Хорватії, Чор­ногорії, Естонії, Чехії, Іспанії, Італії, Угорщини, Грузії, Киргизстану, України, Чилі, Бразилії, Сирії, Індії, Ізраїлю, Єгипту, Індонезії, Росії, Південноафриканської республіки.

У 2015 році події фестивалю в Києві відвідали та взяли в них участь 44 тисячі 510 людей (минулого року - 38 200 людей).

У рамках Мандрівного фестивалю цього року демонструвати­муться 40 документальних фільмів на тему прав людини від Оосисіауз ІІА. їх побачать мешканці більш ніж 200 міст, містечок і селищ 23 регіонів України: у Київській, Дніпропетровській, За­порізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Луган­ській, Полтавській, Херсонській, Чернігівській, Чернівецькій, Тер­нопільській, Волинській, Донецькій, Житомирській, Харківській, Вінницькій, Одеській, Сумській, Закарпатській, Миколаївській, Рів­ненській, Хмельницькій областях, а також жителі Криму.

У 2014 році Мандрівний фестиваль завітав до 245 міст, містечок та селищ 23 областей України та АР Крим.

Покази фестивальних фільмів та їх обговорення відбуваються з жовтня до грудня включно у кінотеатрах, будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах, кни­гарнях, бібліотеках тощо. Також покази фестивальних фільмів і дискусії про права людини за участю правозахисників про­йдуть у колоніях і СІЗО України, в навчальних закладах для майбутніх працівників пенітенціарної системи. Засуджені та співробітники колоній і СІЗО більше дізнаються про права лю­дини і зможуть налагодити цивілізований діалог у правовому полі; студенти матимуть можливість обговорити фестивальні фільми з правозахисниками, визначити проблеми, які існують у колоніях, і шляхи їх розв’язання.

Ми переконані, що кожен по-справжньому художній докумен­тальний фільм - це потужний акт боротьби за моральні, а отже, і за демократичні цінності. Це інструмент, й пробуджує в людях людське, навчає і надихає захищати це людське в собі та в інших.

Ефект від перегляду фільмів посилюється зустрічами з відомими правозахисниками, громадськими діячами, режисерами, діячами культури та митцями, журналістами; тематичними дискусіями, об­говореннями, диспутами, майстер-класами в молодіжних аудито­ріях на правову тематику, форум-театрами, «живими бібліотека­ми» та іншими правопросвітницькими заходами.

Сьогодні була показана прем'єра фільму: Медик іде останньою/The Doctor Leaves Last, Світлана Шимко, Угорщина, Україна 2014, 26"

 

Показ фестивальних фільмів буде продовжений до кінця січня.

Слідкуйте за рекламою.

Є можливість організувати індивідуальні перегляди за Вашим бажанням.

ФЕСТИВАЛЬ - НЕПОЛІТИЧНИЙ І НЕКОМЕРЦІЙНИЙ.

Довідки за телефоном: 40334

Перелік фестивальних фільмів 2015

 

1 Зламані гілки/Broken Branches, Аяла Шарот, Ізраїль 2014, 25" DOCU / ДІТИ

2 Габріель повідомляє з чемпіонату світу/Gabriel Reports on the World Cup, Ельс ван Дріль, Нідерланди 2014, 17" DOCU / ДІТИ

5 Глибокі почуття/Deep Love, Ян П. Матушинський, Польща 2013, 84" DOCU / ЖИТТЯ

6 Верка/Werka, Павел Лозінський, Польща 2014, 40" DOCU / КОРОТКО

7 Готель 22/Hotel 22, Елізабет Ло, США 2014, 8" DOCU /

8 Жертвопринесення/A Sacrifice, Тео Гессінг, Великобританія, Індія 2013, 23" DOCU /

9 Інша Країна/Another Country, Ренато Боррайо Серрано, Росія 2014, 29" DOCU / КОРОТКО

10 Медик іде останньою/The Doctor Leaves Last, Світлана Шимко, Угорщина, Україна 2014, 26" DOCU / КОРОТКО

11 Місце, що ми звемо домом/This Place We Call Our Home, Тора Лоренцен, Сибілла Марі Туксен, Україна 2014, 30" DOCU / КОРОТКО

12 Цап за голос/A Goat for a Vote, Єрун ван Велзен, Нідерланди 2013, 51" DOCU / ПРАВО 32 76-49/76-49, Юлія Проскуріна, Україна 2014, 3" DOCU УКРАЇНА

13 Вальс Алчевськ/Waltz Alchevsk, Вадим Ільков, Україна 2014, 54" DOCU УКРАЇНА 34 Сестра Zo/Sister Zo, Аліса Коваленко, Україна 2014, 60" DOCU УКРАЇНА

14 Володар/The Ruler, Шалва Шенґелі, Грузія 2014, 53" ЕФЕКТ ГРУЗІЇ

15 Звідки з'являється пил і куди зникають гроші/Ash and Money, Тійт Оясоо, Ене-Лііс Семпер, Естонія 2014, 98" ПРОПАГАНДА

Переглядів: 1513 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.9/32
Всього коментарів: 1
1 Людмила  
0
Я переселенка с двумя детьми из Донецкой области. Ехали сюда с большой опаской, но сегодня поражены городом и людьми. Отношением к таким, как мы. Всем огромное спасибо за человечность. Теперь о Центре, мы сегодня ничем не заняты, а детей хочется чем-то развлечь, что бы они забыли о тех страшных днях и бомбежка. Пришли один раз и теперь ходим постоянно на все мероприятия, даже те, которые проводят именно для детей, которые занимаются в Центре. Концерты, мероприятия, мастер классы, круглые столы и спектакли посещаем постоянно. Сегодня посмотрев фильм , мы поняли, что свою страну, можно любить тихо, спокойно и не размахивая при этом флагами, Мы действительно поражены, огромное спасибо тем, кто поддерживает такой центр, руководству города и особое спасибо методисту Валентине Васильевне (извините не знаем фамилии). Всем Вам приятных новогодних дней и счастья на долгие годы.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Декабрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024