Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 20.04.2024, 09:15

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2013 » Февраль » 16 » АФГАНІСТАН: НАША ПАМ'ЯТЬ І БІЛЬ
23:18
АФГАНІСТАН: НАША ПАМ'ЯТЬ І БІЛЬ
УРОК МУЖНОСТІ "ВОНИ ВОЮВАЛИ ЗІ СМЕРТЮ..."






15 лютого біля пам’ятного знаку воїнам, що загинули в афганській війни зібралися представники громадськості Шостки, молодь та небайдужі громадяни, щоби віддати шану і повагу ветеранам, яким у мирний час довелося брати участь у воєнних діях на території Афганістану та інших держав. Пам'ять – ось головний лейтмотив заходу.

До  присутніх  на мітингу – реквієму звернулася Ніна Сиваєва, заступник міського голови Шостки. Ніна Олексіївна зазначила, що 24 річниця виводу радянських військ з Афганістану  повинна вкарбуватися у серця всіх живих, а  пам'ять про загиблих Шосткинських хлопців, буде вічною.

Цього дня до слова було запрошено Олександра Федоренка - голову Шосткинської районної ради, Володимира Півторака - голову міської організації українського союзу ветеранів Афганістану та воїнів – інтернаціоналістів, Віктора Іванцова - воїна – інтернаціоналіста, Дмитра Шимана - воїна – інтернаціоналіста, учасника бойових дій в Афганістані.

Зворушливо лунали слова студентки 3 курсу Шосткинського медичного училища Альони Андрусенко. Вона запевнила, що  сучасна молодь пам’ятатиме події в Афгані, пам’ятатиме загиблих в тій війні і віддаватиме вічну шану матерям шосткінських хлопчаків.

Хвилиною мовчання згадали присутні події Афганської війни, представники духовенства відслужили панахиду, а до пам’ятного знаку зі світлинами мужніх молодих людей, життя яких обірвав Афган поклали безліч квітів. Як кров на снігу, червоні гвоздики ніби запевняли – наша Пам'ять – це наша совість. І вона потрібна нам, як наша сила.
          
     

Ввечері майже 150 воїнів – інтернаціоналістів разом із родинами прийшли до танцювальної зали Шосткинського центру естетичного виховання. Там, у святково прикрашеній залі, творчі працівники та колективи ЦЕВу підготували урочистий вечір пам’яті. Вихованці Центру естетичного виховання не просто дарували свою творчість присутнім, це був справжній урок мужності для них,  і  іноді вони не приховували своїх сліз слухаючи виступи воїнів інтернаціоналістів. Програму вечора пам'яті підготували та провели: режисер та ведуча  Наталія Ющенко, звукорежисер та діджей  Сергій Довженко, керівники колективів Сергій Коваленко та Ірина Домащенко, яка отримала особливу подяку від героїв Афганської війни  як дружина воїна інтернаціоналіста, якому теж довелося воювати в Афганістані.

Під час спілкування  присутні  згадували події війни в Афганістані, згадували друзів – живих і загиблих. Лунали пісні, які співали всі разом.  Сум і радість стояли поруч цього вечора. Сум за друзями, що так рано і не за своєї волі пішли з життя, радість, що самі залишилися живими, хоча рани не гояться і досі, а спогади змушують прокидатися уночі. 

Зі словами подяки та привітаннями до всіх присутніх звернулися - керуючий справами міськвиконкому Олена Кравченко, депутати міської ради Володимир Півторак і Володимир Кисельов, воїни інтернаціоналісти та представники міської організації українського союзу ветеранів Афганістану та воїнів - інтернаціоналістів, які побажали всім міцного здоров'я та мирного неба над головою. Вітав усіх присутніх і депутат Верховної Ради України Ігор Молоток, який відкрито запросив усіх, хто цього потребує, до себе в приймальню і обіцяв підтримку та допомогу.

Свої пісні всім присутнім подарував Євген Луговий.

Щиросердечно дякували воїни – афганці працівникам ЦЕВу  за такі важливі години теплого спілкування у колі бойових друзів.
          
     
Переглядів: 1417 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024