Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 29.03.2024, 09:04

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2017 » Май » 3 » Болгарські друзі вразили творчістю
18:02
Болгарські друзі вразили творчістю

БОЛГАРСЬКІ ДРУЗІ ВРАЗИЛИ ТВОРЧІСТЮ!

 

 

 

В останній день квітня і свого перебування в Шостці учасники болгарської делегації дали великий концерт в центрі «Зірка».          

Приїхали вони на запрошення ювілярів ЦЕВ – учасників народного ансамблю танцю «Джерельце». Керують колективом -  протягом  45 років Людмила Маковець, заслужений працівник культури України та близько 10 років Яна Третьяк. Саме Людмила Серафимівна повела цю прекрасну дружбу ще з часів, як сама була на гастролях з танцювальним колективом «Деснянка», що працював у БК «Свема».

Гості з міст Оряхово та Селановці привезли до українського міста – побратима програму, що сяяла розмаїттям надбань болгарської національної культури. Відкрили вони свій концерт хореографічною постановкою «Прапор Болгарії». В ньому три кольори. За народним повір'ям, червоний колір є символом сонця і дає сили всьому живому. Також червоний колір у болгарській народній творчості вважається засобом захисту від хвороб. А білий колір віщує довге життя та родючість... Зелений колір, розташований під білим, служить символом багатства природи країни, її гір і лісів.

Болгарські автентичні танці, пісні – все це зачаровувало глядача. На концерт завітали почесні гості – міський голова Шостки Микола Петрович Нога, владика Конотопсько – Глухівської єпархії владика Роман. Офіційні делегації обмінялися цінними подарунками, а представники Шостки вручили гостям Почесні грамоти. Петя Русінова цього вечора отримала відзнаку Шосткинської міськради.

Відрадно відзначити, що у складі делегації перебувала Ніна Дімітрова (Каліченко).  Випускниця «Джерельця» багато років тому під час гастролей в Оряхово зустріла своє кохання – Драгомира. То ж хореографічні колективи, з якими працює Ніна отримували особливі оплески глядачів.

У виконанні юної болгарської співачки пролунала пісня «Мамина сорочка», яка плавно перейшла у хореографічну композицію «Біла хмарка». Подарувала її шосткинцям Наталія Смолянова (Сеніч) -  колишня випускниця народної студії сучасного танцю «Шарм» (керівник Ірина Домащенко). Знайшовши своє кохання на болгарській землі Наталія ростить донечку і синочка. Танцювала вона разом з ними.

То ж, концерт вийшов дуже теплим, радісним та яскравим. Довго не відпускав глядач болгарських артистів зі сцени. Їм були вручені подарунки та сувеніри від Шостки, «Джерельця», Шосткинського хлібокомбінату та ПАТ «Бель Шостка Україна».

Сьогодні, 3 травня, в 2,30 годин болгарські друзі повернулися додому. До нових зустрічей дорогі друзі, ми вас пам'ятаємо!

Фотозвіт

         

        

Переглядів: 1249 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024