Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 24.04.2024, 11:02

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2013 » Январь » 26 » ЦЕВ: Джерельце; “День Злуки – братерства день”
04:04
ЦЕВ: Джерельце; “День Злуки – братерства день”
ЦЕВ: НАРОДНИЙ АНСАМБЛЬ ТАНЦЮ "ДЖЕРЕЛЬЦЕ" ВІДМІТИВ 94-у РІЧНИЦЮ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ В ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ!





Святковим концертом "День Злуки – братерства день” у концертній залі міського Палацу творчості дітей та юнацтва м. Хмельницький завершився ХХІV всеукраїнський фестиваль танцю "Зимові візерунки", присвячений 94-й річниці Соборності України.

Фестиваль також є даниною пам’яті непересічної особистості, Заслуженого вчителя України, керівника Народного художнього колективу України, лауреата Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів і конкурсів ансамблю танцю "Подолянчик” Юрія Гарєєва.

Фестиваль, який тривав з 20 до 22 січня, зібрав справжніх майстрів і шанувальників українського хореографічного мистецтва. Крім Народного художнього колективу України ансамблю танцю "Подолянчик” (керівник Іван Гарєєв) учасниками цьогорічного фестивалю стали Народний художній колектив України ансамбль танцю "Джерельце” Центру естетичного виховання та Зразковий ансамбль танцю "Слов’яночка” казенного заводу "Імпульс” з міста Шостка Сумської області. Керівником цих двох колективів є Заслужений працівник культури України Людмила Маковець, яка нагороджена орденом Княгині Ольги ІІІ ступеню. Варто зазначити, що колектив "Джерельце”, з яким "Подолянчик” впродовж багатьох років підтримує дружні стосунки, минулого року відзначив 40-річчя, а ансамблю "Слов’яночка” незабаром виповниться 10 років. Обидва ансамблі – яскраві, потужні, є володарями Гран-прі та призерами Всеукраїнських і міжнародних фестивалів та конкурсів.

Зимові канікули закінчилися, але не для учасників народного ансамблю танцю «Джерельце» і зразкового  ансамблю  танцю «Слов’яночка». Попри мороз та холод, що всіляко заважав, вихованці все ж таки добралися до Хмельницького Палацу творчості дітей та юнацтва, аби взяти участь у відкритті фестивалю «Зимові візерунки» і долучитися до свята танцю…

Тільки-но зайшовши до палацу, де Шосткинських дітей зустріли доброзичливі усмішки, вони одразу ж подружилися з нашими майбутніми друзями. Які  забрали їх до своїх домівок, де створили теплу домашню атмосферу. Трохи відпочивши діти вирушили до палацу, щоб розпочати перший фестивальний день. В  концерті було два відділення, в першому свою майстерність показував ансамбль танцю «Подолянчик» - який гостинно приймав друзів весь цей час, а в другому відділені працювали  – шосткинці. Овації залу були присвячені як і їм, так і ансамблю «Подолянчик». Отже, перший день фестивалю пройшов напрочуд вдало, зала була переповнена, глядачі - задоволені, а наші колективи вже вкотре довели свою майстерність, тепер вже  хмельницькій публіці.

На другий день свою програму показували колективи – гості фестивалю.

Після виступу вихованці творчих колективів Шостки гуляли по вечірньому Хмельницьку і милувалися красою цього міста.

На третій день фестивалю глядачами були ліцеїсти з обласного ліцею-інтернату та всі бажаючі. Концерт «День Злуки – братерства день» був присвячений Дню Соборності України. На початку свята глядачам був представлений фільм про «Вікопомний День», підготовлений юними журналістами Палацу творчості. Наші колективи ще раз доказали, що мають хист в хореографії. Зал не вщухав. Наприкінці свята ми обмінялися подарунками  від себе та отримали подарунки та численні грамоти від міської ради Хмельницького та Палацу творчості.

Побувавши на всіх трьох днях фестивалю дітлахи залишилися задоволеними. Ми вдячні «Подолянчику» за чудовий настрій у ці холодні дні, за майстерність і розмаїття танців. Сподіваємося, що ми побували на цьому святі танцю  не востаннє. Як кажуть, розставання - найскладніше, ми дуже подружилися з цим колективом.  За такий короткий час, вони стали для нас справжніми друзями.

Цьогорічний фестиваль ще раз довів, що українське мистецтво – прекрасне, а Україна має майбутнє, адже у неї є такі талановиті  діти.

Вихованці творчих колективів Шостки, Центру естетичного виховання з сумом покидали Хмельниччину, вони поверталися в рідне місто з нагородами та подарунками не тільки коханому колективу, але й рідному Центру естетичного виховання та його керівництву і звичайно з величезною надією на наступну зустріч, але вже на Шосткинщині.

          
Переглядів: 1284 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024