Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 19.04.2024, 16:48

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2012 » Август » 15 » Колективи Центру естетичного виховання прийняли участь у КУЛІШЕВИХ ЧИТАННЯХ.
01:42
Колективи Центру естетичного виховання прийняли участь у КУЛІШЕВИХ ЧИТАННЯХ.

І невипадково, що саме ось в таку серпневу, чарівну, медогонну і сінокісну щедру пору  народилися дуже талановиті люди в Україні: письменники – Іван Франко, Павло Загребельний, Михайло Зощенко, Олесь Донченко і поет - гуморист Павло Глазовий, а 193 роки тому на світ появися і славетний наш земляк – історик, просвітитель, громадський діяч, творець української мови і нації, перекладач, філософ, етнограф, фольклорист, прозаїк і драматург, поет,видавець, публіцист і критик, друг Тараса Шевченка, член Кирило-Мефодіївського братства – Пантелеймон Олександрович Куліш.

Пантелеймон Куліш автор «Граматики» (1857 р.), першого українського букваря і читанки. Написав перший в українській літературі історичний роман «Чорна рада», видавав збірки фольклорно-історичних та етнографічних матеріалів. 

Засновник альманаху «Хата» та журналу «Основа» на сторінках яких публікував художні, історіографічні, літературно-критичні, публіцистичні твори. Один з переписувачів творів Кобзаря, перекладач українською мовою творів класиків світової літератури.

14 серпня 2012 року у селі Гукове відбулися VІІІ Кулішеві читання, що започатковані відділами культури і туризму Шосткинської міської ради, Шосткинської районної державної адміністрації за підтримки управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації. 

 У проведенні заходу  взяли участь творчі колективи Центру естетичного виховання : народний ансамбль народного танцю «Джерельце ( керівники Людмила Маковець та  Яна Третьяк), зразковий театральний колектив «Дзеркало» ( керівник Світлана Разломова),  представники народного фольклорного ансамблю «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло, акомпаніатор Віктор Березняков), а також колективи ужитково-прикладного напрямку: творча майстерня «Бісероплетіння» ( керівник Світлана Коновалова), гурток «В’язання гачком» (керівник Валентина Медведева) гурток художньої  вишивки (керівник  Наталія Буцик), гурток «Дизайн соломою» (керівник Наталія Симоненко) , гурток образотворчого мистецтва  (керівник Тетяна Михайліченко).
Під керівництвом культорганізатора ЦЕВ Анжели Гутянко, методиста вищої категорії Сергія Романцова, 
та директора ЦЕВ Володимира Кисельова була організована виставка ужитково-прикладного мистецтва та концертна програма ( режисер Зінаіда Єгорченкова).

          


У заході взяли участь керівництво міської ради та райдержадміністрації, 
управління культури і туризму, представники письменницької організації, 
громадськості.

Також на святі були  присутні члени Сумського земляцтва у Києві, Терлецький Віктор Володимирович – член національної спілки письменників України, Огієнківський лауреат 2006 року, Кулішезнавець.

По завершенні заходу учасники Кулішевих читань поклали квіти до альтанки та до місця, де народився Пантелеймон Куліш.


Пантелеймон  Куліш іде по світу. У бронзі і граніті, в людській пам’яті, в наших серцях! Його ім’я носять школи, бібліотеки, музеї. Вулиці і площі. І кожне покоління українців знаходило, знаходить і знаходитиме в творчості «Гарячого  Куліша» те, що шукає.
 

          Ми чуємо тебе, Куліш,І крізь століття.


          І голос твій нам душі окриля,

          Встає в новій красі забувши лихоліття,

          Твоя, Пантелеймоне, вільная земля.

                    І росяні вінки заплетені суцвіттям,

                    До ніг тобі, титане, кладемо.

                    Ми чуємо тебе і крізь століття,

                    Тебе своїм сучасником звемо...


Фото тут: http://cev-shostka.at.ua/photo/kulishevi_chitannja_2012/4

Переглядів: 1084 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Август 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024