Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 29.03.2024, 17:25

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2017 » Январь » 12 » «Коляда, коляда у віконце загляда»
20:00
«Коляда, коляда у віконце загляда»

"КОЛЯДА, КОЛЯДА У ВІКОНЦЕ ЗАГЛЯДА"

 

 

 

 

Шостий рік поспіль міський фестиваль Різдвяних та Новорічних віншувань «Коляда» зібрав  у  стінах Центру естетичного виховання всіх бажаючих славити народження Христа  Спасителя світу! 

Метою цього фестивалю є збереження національно-культурної спадщини, традицій, обрядів та свят новорічно-різдвяного циклу. За основу проведення взято український народний фольклор.

Традиційно міський  фестиваль пройшов за благословення єпископа Конотопського і Глухівського Романа та при підтримці міського голови Ноги Миколи Петровича. В заході прийняли  участь благочинний Шосткинського церковного округу протоієрей Петро Назарчук, настоятель Миколаївського храму м. Шостка протоієрей Ярослав Добрянський, настоятель храму Різдва Христова отець Володимир та інші поважні гості.

Фестиваль стрімко набирає обертів та розширює свої межі. Цього року участь у фестивалі взяли 15 колективів м. Шостка, а це майже 180 дітей та 20 дорослих. Кожен колектив проявив свою унікальність та неповторність.

У підсумковому слові під час завершення фестивалю міський голова М. П. Нога привітав всіх колядників, поздоровив  присутніх зі святами та  зазначив, що «Різдвяна коляда» єднає Україну: «Доки наш народ колядує, прославляє Спасителя, ніяке зло нам не загрожує».

Керуючий Конотопською єпархією, єпископ Конотопський і Глухівський Роман  привітав усіх із святами Різдва Христового, Нового року, та днем святителя Василя Великого. Владика побажав, щоб у 2017 році в нашому краї панували мир і добробут, щоб щастя завітало до кожної оселі, а в душах панував спокій та злагода.

Владика також підкреслив важливість збереження древньої традиції коляди та вертепів, адже традиції із часом зникають, а проведення подібних заходів показує справжню автентичну сутність Сумщини та України в цілому.

На завершення свята  лунали  колядки від духовенства на чолі з Владикою Романом.

Всі учасники свята отримали задоволення від участі в фестивалі та  солодкі подарунки від міського голови М.П. Ноги та Владики Романа.

Фотозвіт

    

         

Переглядів: 1529 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024