Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 24.04.2024, 18:13

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2012 » Сентябрь » 8 » Обласне свято «Ми діти твої, рідний краю!»
21:46
Обласне свято «Ми діти твої, рідний краю!»

08 вересня 2012 року в селі Попівка Конотопського району відбувся благодійний фестиваль «Ми діти твої, рідний краю».

 Свято зібрало навколо себе не лише громаду села Попівка, усіх синів і дочок сільського роду, але й поєднало усі сільські громади Конотопщини. Святкові курені буяли різнобарв'ям вишиванок, чудовими виставками дарів осені. Хлібини від кожної
сільської ради утворили чудове хлібно-рушникове коло, як символ щедрості землі, єднання Конотопського роду.

Знають на Конотопщині і як приготувати безліч страв із гарбуза — це засвідчив конкурс «Краща страва з гарбуза», переконатися в тому, що на Конотопщині найсмачніше сало, допоміг конкурс сала. Якого тільки тут сала не було — копчене, варене, смажене, і навіть в шоколаді!

Усіх шанувальників народного мистецтва чекали театралізовані дійства біля куренів сільських громад Конотопщини, де кожен бажаючий отримав «майстер-клас»   з народного танцю, народної пісні, народні умільці допомогли долучитися до стародавніх народних ремесел: ткацтво на верстаті, виготовлення оберегів, ляльок «мотанок», лозоплетіння, прядка. Працювала «майстерня господині», де кожен міг власноруч спробувати приготувати традиційну  страву української кухні. Споконвіку головною стравою на столі був український борщ. Тому не випадково він зібрав на святі всіх поціновувачів традиційної української кухні. А продегустував його першим, не порушуючи традицій, Голова району.

Всі бажаючі змогли стати учасниками «театральних витребеньок», змогли зробити світлини на згадку, поринути в давні традиції весільного обряду «Духанівське весілля», та придбати продукцію на сільськогосподарській виставці-ярмарку.

На головній сцені крім виступів професійних колективів, та окремих виконавців м. Києва різноманітна концертна програма за участю творчих колективів Конотопщини та гостей, народних колективів Шосткинського Центру естетичного виховання ансамблю народного танцю «Сюрприз» (керівники Заслужені працівники освіти Віра та Василь Тихоновські), та студії сучасного танцю «Шарм» ( керівник Ірина Домащенко).

Режисер концерту Заслужений працівник культури України Тетяна Матвієнко.

Творчість вихованців Центру естетичного виховання приїхав підтримати міський голова Нога Микола Петрович, який аплодував Шосткинським дітям.

Вихованці творчих колективів Центру естетичного виховання дякують організаторам за надану можливість участі в такому прекрасному фестивалі і підготовлений для них дуже смачний святковий обід.

Поважні  гості з обласного та районних центрів Сумщини залишилися задоволені організацією свята.

Свято вдалося на славу. Кожен зміг знайти заняття до душі. Хтось позмагався у спортивних змаганнях, на наймолодших учасників чекав майданчик з іграми, на молодь — молодіжна дискотека. 


     


     

Переглядів: 1252 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024