Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 28.03.2024, 14:49

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2016 » Октябрь » 19 » Шосткинський народний театр серед переможців відкритого театрального фестивалю «Комора Фест»
06:57
Шосткинський народний театр серед переможців відкритого театрального фестивалю «Комора Фест»

ШОСТКИНСЬКИЙ НАРОДНИЙ ТЕАТР СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ВІДКРИТОГО ТЕАТРАЛЬНОГО ФЕСТИВАЛЮ "КОМОРА ФЕСТ"

 

 

 

Каменець-Подільський  -  місто,  яке з мужністю сивого воїна й досі  зберігає серед численних скарбів одну з найбільших своїх таємниць, яку впродовж десятків років не можуть розкрити покоління дослідників. Таємниця початків цього дивовижного міста губиться серед мороку століть. Про це можна почути багато доказів та спростувань. На чотири дні жовтня це місто перетворилося на театральну столицю Хмельниччини.

Театральний фестиваль Комора вже вдруге зустрічає кращі театральні колективи України з Києва, Чернівців, Нововолинська, Дніпра, Одеси, Рівного, Шостки, Полтави,  Хмельницького, Кам′янець-Подільського, які з 14 по 17 жовтня презентували свої вистави глядачам.  Швидко минув час фестивалю, де ми  побачили цікаві вистави від переможців минулого фестивалю, та театрів, які завітали  на фестиваль  вперше, також в програмі фестивалю різноманітні майстер-класи, творчі зустрічі, перфоманс під відкритим небом та дитячі вистави.

14 жовтня о 17.30  у конкурсній програмі відбулася  вистава, яка продовжила перший фестивальний день, комедію «Гамлет під гострим соусом» за п′єсою Альдо Ніколаї,  її представив  Народний  театр м. Шостка, вперше потрапив на престижний фестиваль…

Всі, хто читав чи бачив шекспірівського «Гамлета», відразу пізнають місце дії - замок Ельсінор, але основні події, описані в трагедії Шекспіра, тут відбуваються на кухні. У кухарів свій погляд на те, що відбувається в датському королівстві. Герої Шекспіра і самі з'являються на кухні, але далеко не в романтичному ореолі. Та й персонажі кухні не тільки спостерігають, а й коментують те, що відбувається за її стінами. Драматург втягнув їх у власний, паралельний сюжет. Якщо у Шекспіра в «Гамлеті» героїв роздирають трагічні пристрасті, то «під соусом» всі персонажі стають учасниками комедії.

Жури, разом з глядачами,  високо оцінили гру шосткінських артистів, включив наш колектив в число переможців у номінації «Оригінальне вирішення вистави» нагородив Кубком та Дипломом фестивалю.

Вітаємо аматорів театрального мистецтва з першою перемогою, нехай «Мельпомена»  буде прихильною до них і ця перемога буде не останньою, а тільки першою, в числі їх нагород.

Артисти народного театру поділяють свою перемогу з мером міста, Ногою М.П., і дякують йому за допомогу в організації їх участі у фестивалі…

Фотозвіт.

         

       

Переглядів: 729 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024