Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 25.04.2024, 00:28

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2017 » Апрель » 22 » СВЯТО КРАСИ І ПЛАСТИКИ, СИЛИ І ГРАЦІЇ, РАДОСТІ І ГАРМОНІЇ.
21:07
СВЯТО КРАСИ І ПЛАСТИКИ, СИЛИ І ГРАЦІЇ, РАДОСТІ І ГАРМОНІЇ.

СВЯТО КРАСИ І ПЛАСТИКИ, СИЛИ І ГРАЦІЇ, РАДОСТІ І ГАРМОНІЇ.

 

 

22 квітня у центрі «Зірка» відбувся обласний конкурс народної хореографії «Поліські візерунки».

Щедра на народні таланти і квітучу природу Шосткинська земля радо вітала учасників і шанувальників цього свята краси і пластики, сили і грації, радості і гармонії.

У нашому краї люблять запальний і романтичний, яскравий і веселий танець. Тож символічно, що саме тут, в уславленій танцювальними традиціями Шостці, відбувся марафон молодості краси і натхнення. Участь у ньому взяли 27 хореографічних колективів Сумщини.

Відкрився конкурс хореографічною картинкою «Ласкаво просимо» у виконанні учасників народної студії сучасного танцю «Шарм» Шосткинського центру естетичного виховання, під керівництвом Ірина Домащенко.

Обласний конкурс народної хореографії «Поліські візерунки» проводиться управлінням культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації спільно з обласним науково-методичним центром культури і мистецтв Сумської обласної ради та відділом культури і туризму Шосткинської міської ради один раз на два роки з метою збереження, розвитку та популяризації традицій народної хореографії в Сумській області, підвищення професійної майстерності та художнього рівня репертуару хореографічних колективів, формування естетичних смаків дітей та юнацтва на прикладах кращих зразків народного танцю.

Про урочисте відкриття конкурсу проголосили зі сцени начальник управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації, заслужений працівник культури України Олена Петрівна Мельник і міський голова міста Шостка Микола Петрович Нога.

Згідно положення у конкурсі брали участь хореографічні колективи та окремі виконавці народного танцю закладів культури, освіти, профспілкових організацій тощо незалежно від відомчого підпорядкування. Конкурсні виступи оцінювало журі до складу якого увійшли знані хореографи Сумщини і провідні  фахівці з цього жанру мистецтва.

Голова журі:

Голова осередку Національної хореографічної спілки України, завідувач відділом народного хореографічного мистецтва Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д.С.Бортнянського, заслужений працівник культури України,  Володимир Євтушенко

Члени журі:

Провідний методист відділу культурно-масових заходів та організації дозвілля Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв  - Наталія Бойко;

Провідний методист відділу культурно-масових заходів та організації дозвілля, керівник аматорського хореографічного колективу «Танцювальна родина Живчик» Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв  - Алеся Анісімова;

Головний спеціаліст відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури і туризму Сумської державної адміністрації -  Інна Пакуленко;

Доцент кафедри мистецької педагогіки та хореографії Навчально-наукового інституту культури і мистецтв Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренко, заслужений працівник освіти України – Ірина Тригуб.

Доцент кафедри мистецької педагогіки та хореографії Навчально-наукового інституту культури і мистецтв Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренко, заслужений працівник освіти України – Станіслав Тригуб.

Конкурс проводився у 3-х вікових категоріях:

  • вікова категорія від 8 до 12 років;
  • вікова категорія від 12 до 16 років;
  • вікова категорія від 16 років.

Після завершення конкурсної програми члени журі перейшли до дорадчої кімнати, а учасники і глядачі весело розважалися разом з ведучою конкурсу Вікторією Федоренко.

Нарешті, настав  момент, якого чекали усі.   Голова журі, голова осередку Національної хореографічної спілки України,  завідувач відділом народного хореографічного мистецтва Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського, заслужений працівник культури України,  Володимир Євтушенко та міський голова Шостки Микола Нога проводять урочисту церемонію нагородження.

Приємно зазначити, що призові  місця у шосткинських виконавців, учасників творчих колективу Шосткинського ЦЕВ.

У віковій категорії від 8 до 12 років учасники народного ансамблю танцю «Джерельце» (керівники Людмила Маковець, заслужений працівник культури України та Яна Третьяк) посіли 2 місце.

У віковій категорії від 12 до 16 років учасники народної студії сучасного танцю «Шарм» (керівник Ірина Домащенко) отримали Диплом 2 ступеня, а учасники народного хореографічного ансамблю «Сюрприз» (керівники Віра та Василь Тихоновські, заслужені працівники освіти України) переможне 1 місце.

Ще один шосткинський колектив, а саме народний ансамбль танцю «Світанок» Шосткинського інституту Сумського державного університету (керівники Тетяна та Олег Демичи, відмінники освіти України) посіли 1 місце у віковій категорії від 16 років.

Крім того, міський голова Шостки Микола Петрович Нога, заснував три спеціальних призи для учасників танцювальної феєрії. Вони були урочисто вручені:

  • зразковому аматорському ансамблю танцю «Альянс» Ямпільського районного центру культури і дозвілля (керівник Олена Коваленко);
  • танцювальному колективу «Веселка» Косівщинської дитячої школи мистецтв (керівник Тетяна Крючкова);
  • зразковому аматорському ансамблю танцю «Дивограй» Роменського міського будинку культури (керівник Людмила Бабич).

Обласний конкурс народної хореографії «Поліські візерунки», відбувся з таким успіхом, що його по праву можна визначити блискучим оглядом ритму, музики, пластики і молодості.

Фотозвіт

              

           

Переглядів: 952 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024