Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВторник, 23.04.2024, 22:19

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2018 » Сентябрь » 22 » «Візерунки позашкілля» в рамках обласного соціально – освітнього проекту «Кожна дитина має право» вразили.
17:13
«Візерунки позашкілля» в рамках обласного соціально – освітнього проекту «Кожна дитина має право» вразили.

ПОЗАШКІЛЛЯ ШОСТКИ ВІДЗНАЧИЛО СВОЄ СВЯТО!

 

 

 

21 вересня 2018 р. у Шосткинському центрі естетичного виховання «Юність» було гучно і весело – позашкілля Шостки відзначало своє свято.

Дійство відбувалося на трьох локаціях.

Відкрили святкування  учасники ансамблю сучасного танцю «Едем» під керівництвом Яни Богдашкиної та зразкового театру «Дзеркало», керівник Світлана Разломова. Діти представили флеш – моб «Візерунки позашкілля».

До нього приєдналися Віктор Пустовіт, заступник міського голови Шостки та Наталія Сергейко, начальник управління освіти Шосткинської міської ради. З посмішками на обличчях вони привітали всіх позашкільників зі святом і вручили Почесні грамоти та подарунки.

Далі Вікторія Федоренко, режисер та ведуча свята, запросила до фойє закладу, де на всіх очікували  інтерактивні презентації кожного з 7 закладів позашкільної освіти нашого міста.

А після цього вже в глядацькій залі розгорнулося чарівне дійство, під час якого серце повнилося радістю, гордістю, надіями тому, що 7 позашкільних закладів Шостки ростять гідне майбутнє України.  

В них займаються понад 5000 дітлахів.

112 педагогів забезпечують навчальний процес (працює 142 гуртка, 310 груп), вкладаючи у вихованців щодня частинку себе, частинку свого серця.

Протягом ста років працює позашкілля України. Міняють часи, змінюється історія…

Не змінюється лише праця великої кількості людей, яка переростає у безупинний творчий процес, тісну взаємодію його ключових осіб: наставника і вихованця, вчителя і учня, керівника і гуртківця, їх спільне прагнення до пізнання нового, але такого цікавого, багатогранного і прекрасного світу.

Театралізована композиція «БАРВИ РІДНОЇ ЗЕМЛІ»,  у виконанні учасників народного ансамблю танцю «Джерельце» (керівники Людмила Маковець, заслужений працівник культури України і Яна Третяк) та зразкового театру «Дзеркало» (керівник Світлана Разломова) відкрила дійство.

Продовжила його композиція «СОНЯЧНИЙ ПРОМІНЧИК», яку подарувала  молодша група народного фольклорного ансамблю «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України).

І почалося  знайомство з добре знайомими всім закладами позашкільної освіти Шостки.

 «Шосткинська міська мала академія наук учнівської молоді».

Тут ведеться активна науково-дослідницька, експериментальна, конструкторська та винахідницька роботи в різних галузях науки, техніки, культури і мистецтва. Заклад виявляє, розвиває і підтримує обдаровану молодь, створює умови для її творчої реалізації та розширює науковий світогляд, організовує змістовне дозвілля.

МАН пишається 37 творчими об’єднаннями дослідницько-експериментального напрямку, в яких навчаються 460 вихованців.

Є і вражаючи перемоги:

- Анікушин Данило – призер ІІІ етапу Всеукраїнсьуого конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

- 30 вихованців стали переможці та призери ІІ (обласного) етапу Всеукраїнсьуого конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

- Карась Олександр – переможець Всеукраїнського конкурсу для дітей та молоді «iTalant».

- Команда МАН зайняла І місце у Всеукраїнському Інтернет-турнірі з природничих дисциплін  «Відкрита природнича демонстрація».

- Вихованці МАН  призери 12 обласних та 7 Всеукраїнських конкурсів і заходів.

- Успішно працює Молодіжна дорадча рада при міському голові, до складу якої увійшли представники всіх шкіл міста.            Більше 200 випускників отримали  сертифікати  міського голови.

В якості творчого подарунка колектив МАН отримав хореографічну композиція «ТАМ, ДЕ МИ Є» від учасників ансамблю сучасного танцю «Едем» (керівник Яна Богдашкина).

Позашкільна освіта, позашкільний навчально-виховний процес.

Структура, методики, програма і навчальні плани, форми і методи роботи, завдання і прийоми, педагогічний і психологічний підхід, проекти, інноваційні технології – немов цукерка зі смачним начинням і блискучою обгорткою.

А їдять її хто? Вірно, діти! Вони вже точно знають, що таке Шосткинський міський клуб дитячої та юнацької творчості «Орлятко».

38 років тому це була просто дитяча кімната при ЖКВ казенного заводу «Імпульс».

З 1994 р. її підпорядкували міському відділу освіти і перейменували у Дитячо-підлітковий клуб «Орлятко».

Згодом  заклад реорганізовано у Шосткинський клуб дитячої та юнацької творчості «Орлятко».

6 педагогів навчають майже 300 вихованців в 11 гуртках  художньо-естетичного, художньо-технічного, еколого-натуралістичного, гуманітарного, спортивного напрямів. Для «Орлятка» заспівала Анастасія Прима, солістка зразкового театру естрадної пісні «Мікс». Пісня у її виконанні називалася «ТИ МОЖЕШ ЗМІНИТИ ВСЕ».

Далі мова йшла про Шосткинський міський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки «Патріот», який  невдовзі святкуватиме своє 30-ти річчя.

Більше 300  вихованців опановують  військово-патріотичний, фізкультурно - спортивний та спортивний  напрямки у 13 гуртках.

Навчальний процес в клубі Патріот здійснюють 8 педагогічних працівників.

Діти і педагоги мають велику кількість нагород у Всеукраїнських конкурсах. У колективі «Патріоту» підготовані майстер спорту Міжнародного класу, рекордсмен світу зі станової тяги та  12 кандидатів у майстри спорту. Вихованці військово – патріотичного направлення клубу «Патріот» представили композицію «ЮНИЙ ПАТРІОТ УКРАЇНИ».

Майже 30 років успішно працює у намисті позашкільної освіти Шостки Шосткинська міська станція юних натуралістів.

Це профільний еколого-натуралістичний позашкільний навчальний заклад, де вихованці, учні і слухачі залучаються до активної діяльності з набуття теоретичних знань і практичних навичок з біології, екології, природознавства, ландшафтного дизайну.

Діти та учнівська молодь саме тут мають можливість пізнавати таємниці прекрасного світу природи, робити відкриття, досліджувати, експериментувати, а також брати участь у екологічних заходах з оздоровлення довкілля.

У закладі працює 10 педагогів, серед яких 4 відмінника освіти України.

Вихованці закладу щороку стають переможцями обласних та Всеукраїнських етапів еколого-натуралістичних конкурсів, акцій і науково-освітніх проектів.  

Фрагмент фольклорної картинки «ОЙ, НА ІВАНА КУПАЛА» у виконанні  учасників народного фольклорного ансамблю «Любисток» став творчим подарунком для закладу.

Наступний навчальний рік стане «золотим» для Шосткинської міської станції юних техніків. 30 гуртків щоденно приймають  трохи більше 4 сотен вихованців. А 15 педагогів невтомно дарують їм радість нових відкриттів і досягнень. Вони об’єднані однією метою - цілеспрямовано виховувати  творче та всебічно розвинене покоління засобами науково-дослідницької, технічної та спортивно-технічної творчості.

А вихованці СЮТ натомість дають зворотній зв'язок, стаючи призерами Всеукраїнських виставок науково-технічної творчості, конкурсів початкового технічного моделювання, стендового моделювання, фотоконкурсів, ІІІ етапу конкурсу захисту МАН.

За час існування станція юних техників стала інструктивно-методичним та організаційним центром з технічної творчості для навчальних закладів міста.

Хореографічною картинкою «ОРИСЯ» у постановці Ірини Домащенко, заслуженого діяча мистецтв України, порадували СЮТовців учасники народної студії сучасного танцю «Шарм» (керівник Олена Хохол).

Шосткинська міська станція юних туристів за більш ніж за  20 річний час своєї роботи стала інструктивно-методичним і організаційним центром туристської, краєзнавчої та екскурсійної роботи. На даний час  на станції працює 17 гуртків, в яких займається 367 учнів учбових закладів міста.

Юні туристи здійснюють ступеневі та категорійні походи по рідному краю і за його межами. Маршрути таких походів проходили по Сумщині, Чернігівщині, Криму, Карпатам тощо.          

Станція також проводить плідну екскурсійну та пошукову діяльність.

Постійно здійснюються різноманітні екскурсійні-пошукові подорожі різними містами та селами України та навіть за її межами, досліджуються невідомі та давно забуті сторінки історії рідного краю, цікаві географічні та історичні об’єкти.

Юні дослідники взяли на облік, описали, сфотографували живописні місця, пам’ятники природи та архітектури своєї місцевості тощо.

Пошукові загони є постійними учасниками  та переможцями різноманітних краєзнавчих експедицій та конференцій таких як «Моя Батьківщина -  Україна», «Істрія міст і сіл України», «Україна та вишивана», «Материнські долі», «У світі краєзнавчих відкриттів», «Міфи та легенди Сумщини», «Мій рідний край», «Голос крові».

Результатом цієї роботи стала розробка цікавих екскурсійних маршрутів нашим містом та краєм,  путівників таких як «Вулиці міста розповідають», «Золоте кільце Сіверщини», «У світлокрай дитинства П.О. Куліша», «Шляхами історичного походу князя Ігоря», «В гості до зеленого друга», «Криниці», «Шкирманівськими лісами», «Історична географія Сіверської землі між Десною та Сеймом».

Для складу СЮТ танцювали учасники ансамблю сучасного танцю «Летс гоу» (керівник Сергій Коваленко).

Мрія дитяча сонячна й світла,

Радісно, буйно сьогодні розквітла.

Хай в кожній дитині надія не згасне –

У цьому і криється іскорка щастя.

Ці слова лунали про найбільший позашкільний заклад Шостки – центр естетичного виховання. Наприкінці квітня він відзначив поважний ювілей.

У житті все починається з чогось: річечка із струмочка, дерево із корінця. Так і Центр естетичного виховання. Наш ЦЕВ – це чарівне намисто, яким милується неймовірна кількість людей, міст і держав. Глядачам було продемонстроване відео на великому екрані, у якому розгорнулася вся історія ЦЕВ.

А творчим подарунком від  учасники народного хореографічного ансамблю «Сюрприз» (керівники Віра і Василь Тихоновські, заслужені працівники освіти України) стала хореографічна картинка «ПОЛІСЬКІ РОЗВАГИ».

Далі чествували директорів шосткинського позашкілля:

- Інну Петрівну Ляшенко – директора Шосткинської міської малої академії наук учнівської молоді;

- Ірину Вікторівну Ганцеву – директора Шосткинського міського клубу дитячої та юнацької творчості «Орлятко»;

- Ігоря Миколайовича Лакозу - директор  Шосткинського міського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки «Патріот»;

- Сергія Володимировича Корнієнка  - директора Шосткинської міської станції юних натуралістів;

- Тетяну Анатоліївну Манакову – директора Шосткинської міської станції юних техніків;

- Сергія Леонідовича Герасіна - директора Шосткинської міської станції юних туристів;

- Володимира Петровича Кисельова – директора Шосткинського центру естетичного виховання.

Зі словами привітання на їх адресу звернулися – Зінаїда Куниця, головний спеціаліст Шосткинського управління освіти, куратор позашкільних закладів міста та Ірина Нікітіна, голово профспілок освітян Шостки.  Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України подарувала директорам пісню «ДИВНА КВІТКА УКРАЇНИ».

Звершилося дійство  фіналом «КАЗКОВА КРАЇНА» за участю  - учасників зразкового театру естрадної пісні «Мікс» та всіх юних артистів.

Зустріч в рамках обласного соціально – освітнього проекту «Кожна дитина має право» на відзначення першого святкування дня позашкільника підійшла до свого завершення, але довго ще не покидали стіни ЦЕВ «Юність» його учасники. Їм було про що поговорити.

Фотозвіт

    

         

Переглядів: 1222 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024