Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 20.04.2024, 03:34

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2012 » Август » 17 » Всеукраїнська акція «Нові стандарти – нова школа»
21:22
Всеукраїнська акція «Нові стандарти – нова школа»

З 7 по 21 серпня проводиться Всеукраїнська акція «Нові стандарти – нова школа».

17 серпня 2012 року у рамках Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа» освітяни Шостки зустрічали своїх колег із Бобровицького району Чернігівської області.

Делегацію Бобровицького району очолила Любенко Любов Василівна - начальник відділу освіти Бобровицької райдержадміністрації. До складу делегації увійшли також Сонець Ольга Іванівна - завідуюча районного методичного кабінету та Івашко Тамара Миколаївна - голова районного профспілкового комітету.

На базі Шосткинського міського центру естетичного виховання заступник міського голови Сиваєва Н.О., начальник відділу освіти Шосткинськой міської ради Наймитенко А.М., голова міської організації профспілки працівників освіти   Нікітіна І.О. та директор Центру естетичного виховання Киельов В.П.  презентували для гостей здобутки освітньої галузі міста: «Освіта Шостки: забезпечення рівного доступу».

Відвідавши  шість навчальних закладів  колеги побачили готовність освітян Шостки до впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти, які умови створено для навчання учнів початкової ланки.

У Дошкільному навчальному закладі № 5 «Теремок» мали змогу ознайомитись з досвідом успішного впровадження ідеї виховання дитини у соціоосвітньому просторі, умовами створення психолого-педагогічних умов для раннього виявлення творчих здібностей і нахилів у дошкільнят .

Педагоги  Навчально-виховного комплексу: спеціалізована школа І-ІІ ступенів – ліцей поділилися досвідом Впровадження програми розвитку дітей «Росток» - один із засобів ефективної реалізації Державного стандарту початкової освіти.

У Спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №1  гості відмітили не тільки належну матеріально-технічну базу для навчання та виховання молодших школярів, а і педагогіку співробітництва, що допомагає кожному вихованцю утвердитися як особистості у дитячому колективі.

Підбиваючи підсумки обміну досвідом, під час «круглого столу», освітяни Чернігівщини відзначили належний рівень готовності керівників та педагогічних працівників до впровадження інновацій та Державного стандарту початкової загальної освіти у навчально-виховний процес у 2012/2013 навчальному році, відмітили роботу органів управління освітою міста, керівників навчальних закладів щодо забезпечення належних умов для навчання і виховання учнів, особливо 1 класів загальноосвітніх навчальних закладів, та позашкільних закладів.

Були обговорені і проблемні питання, які турбують всіх освітян - виховання дітей від 1 до 5 років, функціонування малокомплектних шкіл, доступ  шкіл до мережі Інтернет, тощо.

Сторони вважають, що запроваджена Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України акція «Нові стандарти – нова школа» є позитивною інновацією в роботі освітян України.

Також для гостей Чернігівщини була організована екскурсійна програма по видатним місцям Шосткинщини. 

 

Переглядів: 1263 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Август 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024