Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 25.04.2024, 05:33

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2018 » Май » 28 » «Народний художній колектив» студія сучасного танцю «Шарм» Шосткинського ЦЕВ відзвітував феєрично.
08:30
«Народний художній колектив» студія сучасного танцю «Шарм» Шосткинського ЦЕВ відзвітував феєрично.

ФЕЄРИЧНИЙ ЗВІТ СТУДІЇ СУЧАСНОГО ТАНЦЮ "ШАРМ"

 

 

 

27 травня дорогих гостей у глядацькій залі ЦЕВ «Зірка» щиро вітав «Народний художній колектив» студія сучасного танцю «Шарм» Шосткинського центру естетичного виховання. Від серця до серця летів по сцені танець – з любов'ю, ніжністю, щастям і миром. Він обіймав весь простір і, здавалося, блакить неба.

Звітний концерт — свято мистецтва, головна подія навчального року, шлях до якого лежить через перемоги на конкурсах різних рівнів, через велику працю, наполегливість.
За майже 30 років існування  «Шарм» об’єднав десятки юних талантів, які за покликом серця і душі дарують своє високе мистецтво людям.
І щоразу, коли «Шарм» запрошує на черговий звітний концерт,  глядачі завжди знають - тут на них чекає справжнє шоу, учасниками якого будуть юні танцюристи.

Засновник і беззмінний керівник колективу заслужений діяч мистецтв України Ірина Домащенко. Допомагають Ірині Вікторівні розвивати дитячі таланти Лариса Ашмарина, педагог з акробатики та Олена Хохол, яка виховує малечу «Шарму».

За хореографічними постановками «Шарму» цікаво спостерігатиКожна з них  — це особливий почерк хореографа Ірини Домащенко, яким вона пише на сцені історії життя. Це виходить  майстерно, і навіть у дитячому виконанні можна прочитати не лише дитячі емоції. А глядачу цікаво спостерігати: одним танцям притаманна особлива вишуканість, іншим — народний чи дитячий почерк. Та всі постановки мають на меті  вразити глядача.

Так і було цього дня. Колективи всіх рівнів презентували глядачеві свої прем’єри, представляли улюблені номери.

Народна студія сучасного танцю «Шарм» не залишається осторонь будь якого заходу, який проводиться у Шостці. Номери колективу є прикрасою і родзинкою різноманитних заходів в області.

В свій звітний концерт колектив включив театралізовані хореографічні композиції, які готувалися до певний подій.

Майже 30 років  творчого шляху «Шарма» - це безперервний пошук і експеримент. Не зраджуючи своїм сценічним принципам ансамбль весь час прагне розширити межі репертуару, звертаючись в своїх постановках до нових форм, нових жанрів.
«Шарм» - це майже 150 дітей, що живуть і дихають танцем. «Шарм» - це понад 150 авторських постановок абсолютно різних напрямків, в репертуарі стилізовані народні композиції, класичні постановки, модерн.
Колектив є постійним учасником міських свят і великих подій.
«Шармом»  дано величезну кількість самостійних концертів.
Одна з особливостей колективу в тому, що його творчість цікава самим різним категоріям глядачів і відповідає найвишуканішим смакам.
Це стало можливим завдяки симбіозу різних танцювальних напрямків, постійного оновлення репертуару. Танець «Шарма» - це маленька модель життя в невеликих хвилинах зі своїми емоціями і переживаннями.

Особливі оплески отримала хореографічна  композиція «Доля». Її виконала керівник колективу Ірина Домащенко разом із випускницями цього навчального року. Біографічна мініатюра розповідала про те, що можливо навчити танцювати будь кого, якщо він готовий працювати, але не можна навчити танцювати душу… Душа, якщо танцює, то з народження ….

Своїм вихованцям Ірина Домащенко змогла прищепити звичку завжди посміхатися на сцені і не лякатися глядачів. Вона показала, що танці – це титанічний труд. Що кожна репетиція повинна відбирати купу енергії, щоби потім не хвилюватися за виступ.

Вона сама і її діти невтомно працюють, вчаться, тягнуть «носок», сідають на шпагати і в пліє.

Ірина Вікторівна навчає їх з душею, а вихованці відповідають на зрозумілій їм мові – мові танцю.

Особлива мить звітного концерту - для 13 вихованців «Шарму» на цьому звітному концерті зійшлися біль розлуки і світлі надії, сум прощання і радості зустрічі з майбутнім. «До побачення» улюбленому колективу сказали  Данило Бубенець, Дарина Гайдук, Вікторія Дудко, Юлія Деркач, Олег Ковбаса, Даша Ковтун, Данило Остапенко, Катерина Радченко, Владислав Старовойт, Станіслав Тарасенко, Вікторія Ус, Дар'я Цикало, Дар'я Лагунова.

Слова побажань на адресу талановитих дітей пролунали від керівника колективу Ірини Домащенко;  Альони Шульги – помічника народного депутата України І.Ф.Молотка; Олени Кравченко, керуючою справами Шосткинського виконкому; Володимира Кисельова, директора Центру естетичного виховання; Людмили Чубун, керівника сервісного центру обслуговування компанії «Оріфлейм»;  батьків випускників.

Співали у концерті Дмитро Сірий, Катерина Яхно, Максим Хоменко.

Попереду у вихованців колективу великі творчі плани і кожен з них впевнений, що життя - це танець любові, радості і щастя, зустріч з прекрасним глядачем, зі шквалом оплесків і з величезним бажанням радувати, творити і просто бути щасливими. 

Фотозвіт (Р. Красноштан)

   

     

Переглядів: 917 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Май 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024