Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 19.04.2024, 05:54

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2018 » Сентябрь » 12 » Соціально-освітній проект «Кожна дитина має право»
19:37
Соціально-освітній проект «Кожна дитина має право»

"СТОП БУЛІНГ"

 

 

 

В рамках правопросвітницького проекту "Я маю право" в народному фольклорному колективі "Любисток" 11 вересня пройшло інтерактивне корекційно-просвітницьке заняття "Стоп булінг", на якому були розкриті такі питання:  - що таке булінг та кібербулінг, його учасники, прояви та наслідки. Дітям були показані соціальні ролики як протидіяти булінгу. А також на занятті ми з'ясували що таке дружба, які її ознаки і як знаходити друзів. 

Кібербулінг або інтернет-мобінг – це сучасна форма агресії, яка набула поширення з появою мобільних телефонів, інтернету. Будь-які її форми мають на меті дошкулити, нашкодити чи принизити людину дистанційно, без фізичного насильства (на відміну від булінгу). «Зброєю» булера стають соціальні мережі, форуми, чати, мобільні телефони тощо.

На жаль, така форма цькування набирає все більших обертів і з цим зіткнулися  і деякі вихованці нашого центру Часто діти не розуміють, як можуть захиститися від кібербулінгу. Більш того, батьки самі часто не розуміють, як себе поводити і яким чином захистити дитину. А якщо врахувати швидкість поширення негативу в інтернеті, декому може здатися, що з проблемою нереально впоратися.

Щорічно в другий вівторок лютого відзначають Всесвітній День безпеки в інтернеті. Заходи цього дня спрямовані на розповсюдження знань про безпечне й відповідальне використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій. Ми підготували антикібербулінгові поради для наших вихованців і у рамках   обласного соціально-освітнього проекту «Кожна дитина має право». Тому в народному фольклорному колективі "Любисток", Світланою Коноваловою психологом Центру естетичного виховання,  11 вересня було проведено  інтерактивне корекційно - просвітницьке заняття "Стоп булінг". На якому були розкриті такі питання:  - що таке булінг та кібербулінг, його учасники, прояви та наслідки. Дітям були показані соціальні ролики як протидіяти булінгу. А також на занятті ми з'ясували що таке дружба, які її ознаки і як знаходити друзів. Діти добре з’ясували що Дружба, це  — безкорисливі взаємовідносини між людьми, засновані на довірі, щирості, взаємних симпатіях, спільних інтересах і захопленнях. Найголовніше в дружбі — це і взаємодопомога. Друг завжди без користі прийде на допомогу та ніколи не підведе. По закінченні заняття  діти кажуть: «Так чудово проводити свій вільний час разом із друзями. Можна зустрітися, прогулятися вулицями рідного міста. А можна просто поспілкуватися, поговорити про різноманітні новинки зі сфери кіно, мистецтва або музики. Дружба — найпрекрасніше, що може тільки бути в житті будь-якої людини.»  Їхні друзі по колективу додають: «Але дружба багато чого вимагає, бо вона пов'язана з відповідальністю. Адже, щоб по-справжньому відчувати стан, настрій свого друга, йому обов'язково треба приділяти увагу, хоча б просто мати для цього час. А інакше можна легковажно сказати: він мій друг... І то будуть лише слова, не заповнені змістом...»

     

          

Переглядів: 882 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024