Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 18.05.2024, 13:54

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Сентябрь » 24 » ЦЕВ: Другий день естафетного тижня «Позашкілля Сумщини – 49+»
17:45
ЦЕВ: Другий день естафетного тижня «Позашкілля Сумщини – 49+»

ЕСТАФЕТНИЙ ТИЖДЕНЬ "ПОЗАШКІЛЛЯ СУМЩИНИ - 49+". ДЕНЬ ДРУГИЙ.

 

 

Другий день естафетного тижня «Позашкілля Сумщини – 49+» пройшов в Центрі естетичного виховання. Педагогічний колектив разом зі своїми вихованцями показують високий рівень підготовки та обізнаності. Особливість педагогічної праці полягає в тому, щоб від початку і до кінця взаємодіяти з вихованцями, батьками, бо творчий керівник – це вихователь, наставник.

Зустріч з майстром вокального мистецтва м. Шостка

Вихованці «Народного художнього колективу» фольклорного ансамблю «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України, заслужений діяч естрадного мистецтва України) поринули в світ стародавніх обрядових традиції під керівництвом Корж Людмили Федорівни, майстрині з вокалу села Клишки Шосткинського району. Виконавиця заспівала пісні «Весільного циклу», поспілкувалася з вихованцями, розповіла про народні пісні, обряди випікання короваю та підготовки да українського весілля. У весільних обрядах відбилася народна мораль, звичаєве право, етичні норми та світоглядні уявлення, що формувалися протягом століть. Деякі пісні припали до душі вихованцям та Тетяні Анатоліївні, яка із задоволенням співає їх та включила пісні «Біля нового колодязя», «Вили, вили, вілечко» у репертуар.

Робота творчої майстерні «Батьки і діти»

Сьогодні в «Зразковому художньому колективі» творчому об’єднанні «Витинанки» (керівник Сергій Романцов) пройшло засідання творчої майстерні «Батьки і діти». Педагоги, батьки, діти зібрались на засідання майстерні, щоб попрацювати, поспілкуватися. Психолого-педагогічний супровід майстерні був під керівництвом психолога ЦЕВ Світлани Коновалової. Вся діяльність педагогів  і психологічної служби спрямована на успішну соціалізацію наших вихованців, розвиток їх творчих здібностей, гармонійний особистісний розвиток та збереження психічного здоров’я. Спільна робота керівника та практичного психолога сприяє ефективній реалізації вікових та індивідуальних можливостей вихованців.

Юні майстри пройшли тест на креативність (методика вивчення рівня невербальної креативності Е. Торренса), а після виконали самостійну творчу роботу, витинанку «Дерево життя», яку запропонував Сергій Васильович. Батькам у цей час психолог запропоновала експрес опитування, щоб краще зрозуміти наскільки вони знають свою дитину. Після цього батькам роздали рекомендації, які допоможуть в подальшому правильно спрямувати розвиток творчих здібностей своїх дітей, розкрити їх творчі задатки в учнівському колективі, спілкуванню з дорослими та у вирішенні деяких життєвих ситуацій. Світлана Михайлівна побажала батькам і дітям успіхів у творчій реалізації своїх здібностей, умінь та перемоги у конкурсах різних рівнів.

Майстер-клас з хореографії «У світі казки»

Для педагогів і вихованців «Народного художнього колективу» хореографічного ансамблю «Сюрприз» (керівники Віра та Василь Тихоновські, заслужені працівники освіти України) заняття хореографією - одне з найулюбленіших занять. Педагоги колективу ставлять перед собою завдання виховати не професійного танцівника, а провести вихованця через хореографічний процес, що включає засвоєння азів ритміки, азбуки класичного танцю, нескладних елементів народних танців. Діти надають перевагу таким заняттям, де можна рухатися, проявити себе, відкрити свої почуття і настрій, дати волю своїй уяві і фантазії. Під чуйним керівництвом педагогів майстер-клас перетворився на справжнє мистецтво, дивовижну казку, країну мрій

Майстер-клас з народної хореографії «Стежками регіонів України»

Вихованці «Народного художнього колективу» ансамблю народного танцю «Джерельце» (керівники заслужений працівник культури України Людмила Маковець і Яна Трет’як) розуміють, що для вихованців дуже важливо разом гратися, спілкуватися, розвиватися. На майстер-класі з хореографії керівники разом із вихованцями продемонстрували елементи українського народного танцю та різні вправи для розвитку гнучкості, координації рухів, музикальності виконання рухів. Потім бажаючі спробували виконати деякі танцювальні елементи. Саме такі цікаві майстер-класи допомагають вихованцям поринути у світ цікавого, незвичайного.

Фотозвіт

Переглядів: 824 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024