Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 18.05.2024, 13:43

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Март » 11 » День українського добровольця.
14:09
День українського добровольця.

14 БЕРЕЗНЯ - ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

 

 

 

В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця. Його встановлено рішенням Верховної Ради від 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Найновіший приклад  добровольства – це Революція гідності та початок воєнних дій на сході України. В ті дні тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини - початку пішли на майдани, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли озброєній російській армії. Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи повістки. Інші – чоловіки й жінки, самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід.

Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Загалом у конфлікті на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

Педагогічний колектив Центру естетичного виховання 12 березня, напередодні Дня українського добровольця, вшанував українських добровольців хвилиною мовчання та переглянув  документальний фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія "Добровольці Божої Чоти", присвячений окремим фазам битви за Донецький аеропорт і бійцям "Добровольчого українського корпусу" в селищі Піски. Цей фільм – історія творення нової української армії. Народ повстав проти кримінального уряду – васалів  Російської імперії. Розлючений колонізатор кидає на Україну свої війська та під дулами автоматів захоплює  частину території. Але патріоти-добровольці не згодні віддавати її ворогові. 242 тривала героїчна оборона Донецького Аеропорту. Врешті під прицільним обстрілом танків будівля аеропорту завалилась. Люди витримали, не витримав бетон.

Запрошуємо до перегляду фільму всіх, хто небайдужий до славетного подвигу добровольців.

Переглядів: 643 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Март 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024