Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 19.04.2024, 23:48

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2017 » Март » 14 » «Добровольці – люди нескореної зими»
21:52
«Добровольці – люди нескореної зими»

В ШОСТЦІ ВПЕРШЕ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ДОБРОВОЛЬЦЯ УКРАЇНИ!

 

 

 

14 березня у приміщенні шосткинського ЦЕВ було людно і урочисто. 17 січня цього року Верховна Рада України прийняла постанову про створення нового свята - Дня добровольця. Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат.

Цього вечора у залі зібралися учасники добровольчих підрозділів, учасники антитерористичної операції, 58 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Північ» сухопутних військ Збройних Сил України, учні шкіл та студенти Шостки.

У фойє ЦЕВ гостей зустрічав духовий оркестр 58 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Північ» сухопутних військ Збройних Сил України. З зацікавленістю роздивлялися присутні фотовиставку, підготовану шосткинськими добровольцями.

Не секрет, що основу добровольчого руху у сучасній Україні на початку проведення АТО склали представники Самооборони Майдану, що відзначилися ще в період Революції гідності. Серед них і наші, шосткинські хлопці.

То ж,  урочистості «Добровольці – люди нескореної зими», цілком і повністю присвячувалися тим, хто боронить кордони Батьківщини.

В заході взяли участь творчі колективи Центру естетичного виховання,  а саме:

  • учасники народної студії сучасного танцю «Шарм». Керівник Ірина Домащенко.
  • учасники зразкового театру естрадної пісні «Мікс». Керівник Ірина Легейда, відмінник освіти України.
  • учасники народного хореографічного ансамблю «Сюрприз». Керівники Віра та Василь Тихоновські, заслужені працівники культури України.
  • учасники народного фольклорного ансамблю «Любисток». Керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України.
  • народний ансамбль танцю «Джерельце». Керівники Людмила Маковець, заслужений працівник культури України та Яна Третьяк.

Прикрасою урочистостей стала участь у них учасників зразкового театру «Дзеркало» (керівник Світлана Разломова) та учасників Шосткинського народного театру. Театралізована композиція «Листи з АТО», яку вони представила змусила навернутися сльози на очі  глядачів.

Хвилиною мовчання  вклонилися  пам’яті загиблих шосткинців Василя Кондратенка, Сергія Коворотного та Івана Євдокименка учасники заходу.

Всі троє за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі  нагороджені орденом «За мужність» 3 ступеня посмертно.

Шостка трепетно ставиться до вшанування своїх героїв. Учні шкіл №5 та №7 прочитали вірші загиблих героїв.

За що їм дуже були вдячні мами загиблих синів. До речі, шосткинські добровольці вручили їм квіти на знак підтримки.

Виступили цього вечора на сцені і учасники духового оркестру (начальник оркестру – військовий диригент Євген Батура) 58 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Північ» сухопутних військ Збройних Сил України.

Міська влада, яка підтримала ініціативу добровольців в частині організації урочистостей, нагородила їх Грамотами і цінними подарунками. Людей нескореної зими привітав міський голова Шостки Микола Петрович Нога.

Від імені героїв урочистостей на сцені зі словом привітання виступили: Віктор Осипенко – голова Асоціації «Захисник»; Павло Москаленко – учасник звільнення Маріуполя, доброволець полку «Азов»; Мирослав Ляшок – голова громадської організації «Братерство», доброволець полку «Азов».

Згадали цього вечора добрим словом і окрему команду – команду волонтерів.  Їх поєднує щира, непідробна любов до України й таке ж щире бажання якомога пришвидшити перемогу, підкріплене конкретними справами.  Підприємства, організації, заводи Шостки, волонтерські організації – все, що можуть доставляють на передову.

Прості мешканці приєднуються до волонтерської справи і передають для воїнів панчохи, вив’язані любов'ю, домашні різносоли. Дітлахи всього міста малюнками ті дитячими побажаннями намагаються підтримати морально.

Творчі колективи Шосткинського ЦЕВ неодноразово навідувалися творчими десантами до батальйонів, що дислокуються у селищі Вороніж та у селі Стецьківка, що під Сумами.

То ж, у перше відзначення дня українського добровольця, шосткинці гучно заявили:  «Люди, бережіть серця свої, щоб не стали каменем! Розбудуйте в душах Божий храм!».

Фотозвіт

    

         

Переглядів: 1038 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024