Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 18.05.2024, 11:34

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Декабрь » 7 » Флешмоб #Українська Хустка : Всеукраїнський день Української Хустки.
16:31
Флешмоб #Українська Хустка : Всеукраїнський день Української Хустки.

ВІДЗНАЧЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ХУСТКИ ПІДТРИМАЛИ У ЦЕВ

 

 

 

Ініціативна група з депутаток, громадських діячок, акторок театру та кіно, викладачок та інших успішних жінок вирішили започаткувати Всеукраїнський день Української Хустки на 7 грудня.

Ця подія покликана об’єднати жінок різного фаху, віку та національності зі спільною метою зберігати та відновлювати українські традиції. Адже саме хустка з давніх-давен в українських сім’ях слугувала оберегом, символом любові й злагоди.

З цієї нагоди у мережі запустили цілий флешмоб #Українська Хустка.

Введення такого свята на державному рівні ініціювали вінницькі активісти. Відтак усіх українок закликають робити світлини з хусткою та публікувати у соцмережах із хештегом #Українська Хустка.

«А ми завжди красуємося в найколоритнішому українському жіночому атрибуті. Всіх закликаємо долучитися до флешмобу і викласти фото з хусткою під хештегом #УкраїнськаХустка. Носіть українське!», – говорить керівник народного фольклорного ансамблю «Любисток» - Тетяна Стегайло, заслужений діяч естрадного мистецтва України, заслужений працівник культури України, відмінник освіти України.

Зазначимо, що з давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Дівчата та жінки носили її протягом усього року. При цьому хустина була обов’язковим головним убором заміжньої жінки. Також хустка була маркером соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні, вдови – чорні. Водночас хустина свідчила й про рівень достатку родини, адже заможні жінки носили хустки із дорогих тканин, бідні – із дешевших.

Хустину використовували й у різних обрядах, зокрема весільних. Найпопулярніший – покриття голови нареченої хусткою. Це символізувало вихід із дівоцтва та початок заміжнього життя. Ця традиція, до речі, збереглася в Україні й донині.

Сьогодні до такої акції вже долучилась вихованці та керівники творчих колективів Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради. Українська хустка є постійним атрибутом українського костюма у наших вихованців, про що свідчать фото з нашого архіву.

ПРИЄДНУВАЙТЕСЯ до флешмобу #УкраїнськаХустка. Носіть українське!». Будьте разом з нами та з усією Україною!

Фотозвіт

    

Переглядів: 1104 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Декабрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024