Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 18.05.2024, 13:07

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Апрель » 26 » Новації позашкільної освіти
20:52
Новації позашкільної освіти

НАРОДНІ ТРАДИЦІЇ - В ЖИТТЯ!

 

 

 

 

Центр естетичного виховання здійснює навчання і виховання громадян у позаурочний та позашкільний час. Навчально-виховний процес в закладі спрямований на виховання у дітей та молоді поваги до Конституції України; розвинення шанобливого ставлення до родини, народних звичаїв та традицій; поступову реалізацію державної політики в галузі позашкільної освіти; системне впровадження новітніх ефективних педагогічних технологій; втілення в життя обласної  програми “Кожна дитина має право”.

Особливий вклад у розвиток народної творчості вкладає керівник Народного фольклорного ансамблю «Любисток» Тетяна Стегайло. Вихованці фольклорного колективу є постійними учасниками усіх народних свят, які проводяться в Шостці; є переможцями багатьох фестивалів та конкурсів з народознавства.

Саме зараз наближається головне свято християн – Світле Христове Воскресіння, яке символізує перемогу життя над смертю, доброти над злом. За доброю традицією, напередодні найбільшого християнського свята, у Шостці відкривається виставка «Писанковий розмай». Цьогоріч на ній представлено близько 200 робіт, які були виконані в різних техніках. Право відкриті цю виставку було надано саме фольклорному ансамблю «Любисток» Центру естетичного виховання.   

Напередодні Великодніх свят, прямо у закладі позашкільної освіти, діти "Любистку" зустрілися з майстринею-писанкаркою Надією Гаркавенко, яка розповіла, показала і надала майстер-клас з розпису яєць. Було цікаво зануритись в чарівний світ давніх традицій .

Діти  та керівник дуже вдячні майстрині за щирість спілкування. Це сімейна традиція родини Надії Кузьмівні, яка передається з покоління в покоління - писачки, якими розписують, малюнки і ,  навіть, глечик для воску. От вже і онучка майстрині Софія, яка, доречи, співає в "Любистку", теж вміє розписувати!

Додому кожна дитина понесла зроблене своїми руками маленьке диво - Писанку! Щоб привітати свою родину з Великоднем, а керівник колективу, Тетяна Анатоліївна, додає: «Вітаю зі святом Великодня! Бажаю, щоб доля подарувала безліч приводів для радості і щастя! Нехай збудуться всі заповітні бажання, а найголовніші цілі впевнено приведуть до успіху і нових вершин! Вірте в себе!».

        

Переглядів: 759 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Апрель 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024