Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 01.05.2024, 01:26

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2015 » Май » 9 » Перемога об'єднала всі покоління шосткинцев.
15:10
Перемога об'єднала всі покоління шосткинцев.

ПЕРЕМОГА ОБ'ЄДНАЛА ВСІ ПОКОЛІННЯ ШОСТКИНЦІВ!

 

 

 

 

9 травня 2015 року на площі біля Вічного вогню відбувся театралізований мітинг  «За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ!», присвячений 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Його урочистим салютам не змовкнути у віках, його сльозам радості не забутися ніколи!

Адже цей травневий день 1945 року увійшов в історію людства як свято Миру, свято визволення планети Земля від нацизму.

Всіх присутніх на мітингу привітали:

  • Ігор Федорович Молоток,  депутат Верховної Ради України;
  • Євген Дмитрович Чернов, директор казенного підприємства «Шосткинський казенний завод «Імпульс»;
  • Євген Георгійович Червонний, голова громадської організації «Шосткинська міська організація ветеранів»;
  • Микола Петрович Нога, міський голова Шостки.

На площу під звуки пісні «Їхав я з Берліну» в'їхала колона раритетної техніки. За нею в запальному «Гопаку» зійшлися хлопці і дівчата народного ансамблю танцю «Світанок»  Шосткинського інституту Сумського державного університету (керівники Тетяна та Олег Демичі).

Естафету підхопили Ігор Антоневич, Геннадій Філон, Тетяна Мишко та Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України. Вони виконали пісню «Перемога».

Скорбними рядами по площі почалась урочиста хода – тримаючи в руках портрети загиблих у роки Великої Вітчизняної дідів та прадідів йшли старшокласники шосткинських шкіл.

Ноти величі у театралізованому мітингу додали творчі колективи Шосткинського центру естетичного виховання. Сльози наверталися на очі, коли вокально – хореографічну картинку «Ти пам’ятай» виконували солісти народної студії сучасного танцю «Шарм» (керівник Ірина Домащенко)  Ольга Леоненко та Євген Мороз разом з Валентиною Пластун.

Глядачі в день Перемоги схилили голови у хвилині мовчання перед пам’яттю загиблих.

На знак вдячності до меморіалу військовослужбовцями військової частини 3022 було покладено гірлянду Слави.

За ними корзини квітів несли наші земляки – шосткинці, учасники антитерористичної операції – Олександр Бурлаков, Сергій Попченко, Максим Хоменко, Андрій Клятенко, Костянтин Марченко, Дмитро Ядута, Сергій Гончаров, Олексій Бреус, Олександр Рижов, Сергій Гуленок, Олександр Тетюра, Володимир Коляда, Сергій Лисоконь, Микола Ковальов, Максим Полуда, Юрій Аврамкін, Андрій Єрьоменко, Олександр Головчук, Костянтин Робочий, Олександр Гончаров. Несли хлопці квіти до Вічного вогню під супровід оплесків вдячних шосткинцев.

Оплесками вітали і юних шосткинців – кадетів Державного ліцею – інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус ім.. Івана Харитоненка».

Як символ вічного повернення до витоків життя на площі з'явилися журавлі. У хореографічній композиції учасниці народного ансамблю народного танцю «Джерельце» (керівники заслужений працівник культури України Людмила Маковець та Яна Третяк) змогли передати мовою танцю невимовну тугу за всіма, хто не дожив до переможного травня.

А він навічно буде пов'язаний в нашій пам'яті з весною і Перемогою, весною і Миром!

Вокально-хореографічна композиція «Подаруй світу посмішку», яку виконали учасники народного хореографічного ансамблю «Сюрприз» (керівники заслужені працівники освіти України Віра та Василь Тихоновські) та учасники зразкового театру естрадної пісні «Мікс» (керівник відмінник освіти України  Ірина Легейда) налаштували на впевненість у майбутньому – мирному та щасливому.

Учасники мітингу поклали квіти пам'яті до Меморіалу слави.

Далі святкування продовжилися на центральній площі Шостки – атракціони, солдатська каша, святкові привітання – всього було вдосталь і на будь-який смак. Але, всіх дуже зацікавив майстер-клас по виготовленню європейського символу пам’яті полеглих у війні - червоного маку. Їх у великий кількості пропонували вихованці зразкової студії образотворчого мистецтва «Мальва» (керівник Тетяна Михайличенко). Діти пропонували на додачу ще й жовто-блакитні браслети, сплетені зі стрічок. Причому тим, хто вкладав у скриньку для доброчинної  допомоги воїнам АТО свої гроші, маки та браслети вручалися безкоштовно. Таким чином «Мальви» зібрали ні мало, ні багато 2208 гривень, які будуть перераховані для воїнів АТО.

А біля фонтанів для святкуючих свою програму представив народний духовий оркестр Шосткинського ЦЕВ (керівник Віктор Ларін). Пари кружляли у вальсі, танго та інших композицій, що пропонували музиканти.

Всі без виключення творчі колективу Шосткинського центру естетичного виховання на гідному рівні взяли участь у всіх міських заходах в рамках святкування 70 річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Всі фото тут.

    

         

Переглядів: 1072 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024