Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 18.05.2024, 11:56

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Май » 19 » Президент України нагородив переможців міжнародного конкурсу з української мови
10:20
Президент України нагородив переможців міжнародного конкурсу з української мови

"ВЕЛИЧ УКРАЇНИ" У ВИКОНАННІ ВИХОВАНЦІВ ЦЕВ ЗАВЕРШИЛА ЦЕРЕМОНІЮ ЗАКРИТТЯ ХІХ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ім. ПЕТРА ЯЦИКА

 

 

16.05.2019 року в Національному академічному театрі імені Івана Франка в місті Київ відбулася церемонії закриття ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика Сумщина урочисто передала естафету проведення конкурсу столиці України. Слова подяки Сумській області за якісну організацію ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика висловив виконавчий директор Ліги українських меценатів, голова Координаційної ради Конкурсу, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Михайло СЛАБОШПИЦЬКИЙ. «Від кожного з нас залежить мовна ситуація в країні, тому я певен, що ми переможемо», – наголосив високопосадовець.

Президент України Петро Порошенко взяв участь в урочистій церемонії закриття ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та нагородження переможців. «Мова наша українська була, є і буде. Вона безсмертна, як безсмертна душа нашого народу», - наголосив Глава держави. Глава держави нагадав, що конкурс проводиться 19 років. «Це – життя цілого покоління. За цей час у ньому брали участь понад 15 мільйонів молодих українців, і не лише українців. Адже, наскільки мені відомо, і представники інших етносів змагалися у знанні української мови, і входили до числа лауреатів»,  - сказав Петро Порошенко. «Вітаю всіх вас, переможці. Ви є прикладом для однолітків у першу чергу, але й ширше – для всіх громадян України, щодо того, як треба володіти українською мовою. І не лише володіти – ви демонструєте, як її треба любити, шанувати і пізнавати. Українська мова – величезний скарб, який ми маємо передати нащадкам. Вона ніколи не буде мовою розбрату, і не даватиме для цього приводів. Українська – мова любові, миру та єднання», - наголосив Глава держави.

«Це конкурс, де є переможці, але немає переможених, тому що ви – наше майбутнє – ті, хто плекає українську мову. Мова – це наша основа», – зазначив, вітаючи переможців мовознавчого конкурсу, заступник Міністра освіти і науки України Вадим КАРАНДІЙ.

Серед переможців цьогорічного конкурсу – найкращих знавців української мови – учнівська молодь Сумщини.

Однією з добрих традицій конкурсу є передача естафети від однієї області іншій. Директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА передала місту Київ естафету проведення ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, що стартує в День української писемності та мови 09 листопада 2019 року.

Яскраву концертну програму подарували гостям заходу творчі колективи Сумщини. Приємно відмітити що право прийняти участь у такому престижному форумі було надано й творчим колективам Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради.  Ансамбль народного танцю «Джерельце»  (керівники Людмила Маковець та Яна Трет’як) разом з народним фольклорним ансамблем «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло) підготували вокально-хореографічне дійство «Велич України». Вихованці ЦЕВ вдячні за чудову пісню "Велич України" композитору Олександру Саримсакову, учаснику бойових дій в АТО, який люб'язно подарував її нашим колективам.

Президент України, Петро Порошенко, меценати та поважні гості вручили пам'ятні призи, грамоти та подяки переможцям конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Сумщина урочисто передала естафету проведення конкурсу, та довела що ми, українці, шануємо, бережемо та розвіваємо рідну мову та вміємо щиро співчувати, розділяти чужий біль, підтримати одне одного у важку хвилину. Кожного дня ми маємо пам’ятати про ту велику жертву ціною в людське  життя, які заплатили сини України, щоб кожен день нашої країни починався у мирі та спокої.

Усі присутні після закінчення урочистостей щиро дякували організаторам за такий душевний і необхідний в наш час захід.

Фотозвіт

    

      

    

Переглядів: 729 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Май 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024