Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 18.05.2024, 10:04

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Ноябрь » 16 » «Толерантність починається з тебе"
09:43
«Толерантність починається з тебе"

"МИ РІЗНІ, АЛЕ МИ - РІВНІ. ТОЛЕРАНТНІСТЬ ВРЯТУЄ СВІТ"

 

З давніх-давен людина пізнавала навколишній світ, а також займалася освітою, вихованням, вчилась жити з людьми. Скільки людина існує як цивілізована особистість, стільки, мабуть, існує і поняття толерантності. А як така вона продекламована Декларацією принципів толерантності, затвердженою Резолюцією Генеральної Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року. З тих пір цей день щороку відзначається по всій планеті як Міжнародний день толерантності.

Ми всі різні, але ми — рівні. Кожна людина має право жити в мирі. А це означає, що бути толерантним не значить залишатися пасивним перед обличчям расизму, ксенофобії, гендерної або расової дискримінації, насильства тощо, або ж мовчати, коли люди стикаються із жорстоким ставленням.

16 листопада у рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, поваги до інших людей, їхніх думок, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу у  Центрі естетичного виховання був проведений  виховний захід «Ми різні, але ми — рівні. Толерантність врятує світ», підготовлений та проведений вихованцями гуртків ЦЕВ разом з  соціальним педагогом - психологом Коноваловою Світланою Михайлівною.

Метою заходу було закликати всіх учасників освітнього процесу до миру, єдності та поваги один до одного. Діти із задоволенням створювали власну Емблему Толерантності.

В рамках проведення заходу вихованці театрального колективу «Дзеркало» продивились відеоролик «Толерантність починається з тебе", після якого поспілкувалися про відносини між різними людьми. А також на прикладі мультяшних героїв вихованці ансамблю «Любисток» та майстерні «Бісероплетіння» дізналися, що таке толерантність і як потрібно поводити себе з іншими.

Всі люди на землі різні, за зовнішністю, характером, за можливостями або здібностями. Але ніколи не можна забувати, що за будь-яких обставин і в будь-якій ситуації ми повинні залишатись людьми і пам'ятати, що нас оточують такі ж люди: кожен зі своїми власними особливостями характеру або рисами зовнішності.

Діти з’ясували, що толерантну людину з упевненістю можна вважати найбільш людяним тому, що він:

  • терпимий і співчутливий;
  • милосердний і прощає;
  • сприймає недоліки оточуючих;
  • поважаючий чужі права і свободи;
  • бажаючий взаємодіяти;
  • підтримує принципи партнерства і рівності відносин.

Ми впевнені, що наші діти толерантні, бо знають: «Толерантність-це прояв терпимості до представників інших культур, вірувань, країн і народів: вони не краще і не гірше, вони просто інші» - каже Світлана Михайлівна, та нагадує своїм вихованцям  - нехай кожен з вас, нехай Ваш колектив, наш ЦЕВ, школа, наше місто, наша Україна завжди будуть островами толерантності для всіх жителів великої планети Земля.

    

Переглядів: 777 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024