Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВторник, 07.05.2024, 11:17

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2015 » Октябрь » 21 » Творча подорож вихованців ЦЕВ до Болгарії.
21:30
Творча подорож вихованців ЦЕВ до Болгарії.

ТВОРЧА ПОДОРОЖ ВИХОВАНЦІВ ЦЕВ ДО БОЛГАРІЇ

 

 

 

 

Міжнародний  фестиваль «Кукурузяни усмівки» внесений у перелік загальнодержавних фестивалів  Болгарії.  Цього року Україну  представили  учасники народного ансамблю танцю «Джерельце» Шосткинського ЦЕВ (керівники Людмила Маковець, заслужений працівник культури України та Яна Третьяк), зразкова студія «Витинанки» Шосткинського ЦЕВ (керівник Сергій Романцов) та два колективи з Дніпродзержинська - «Стиль життя» (керівник Анастасія Башенко) та «Словяночка» (керівник Полина Великая). Приємно, що Полина  є колишньою  вихованкою нашого «Джерельця».

Сьогодні здається майже неймовірним, що ще зовсім недавно ми могли жити відірваними від  рідного слова, ходити по землі своїх предків, не помічаючи її краси. Знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій у практиці виховання підростаючого покоління.

Народ із покоління в покоління передає свій соціальний досвід, своє духовне багатство. Свої історичні  надбання, створюючи тим самим свою, тільки йому притаманну, культуру.

Метою та завданням національного виховання в позашкільному закладі є впровадження системи з національного виховання: відродження багатющих традицій та звичаїв свого народу, виховання шанобливого ставлення до родини, мови, історії рідного краю, сприяння становленню кожної дитини як гармонійно розвиненою,усвідомленню її як творця себе, своєї родини. 

Провідними факторами виховного впливу на дитину виступають рідна мова, фольклор, народні звичаї, традиції, обряди, символи, родовід, сімейна атрибутика. Знання дітьми рідної мови, культури є умовою для розуміння культур інших народів. Саме с цією метою два колективи ЦЕВ взяли участь у Міжнародному фестивалі «Кукурузени усмівки» що проходив в с. Силановці, біля болгарського міста Оряхово – міста – побратима  Шостки.

Перший  день в Болгарії. Екскурсія на Крушинські водоспади.

День другий.  Зустрічі з учнями та вчителями школи с. Селанівці, екскурсія у місто Плевен з відвідинами панорами, переїзд до м.  "Червен бряг" та  концерт в у цьому місті.

День третій.  Він почався «Веселими стартами», катанням на атракціонах, продовжився церемонією  відкриття фестивалю «Кукурузяні усмішки», в якій взяли участь шосткінські колективи.    Ввечері відбувся концерт, підготований делегацією з України. Він пройшов на єдиному диханні, у переповненій глядацькій залі, А пісні «Моя Болгарія» у виконанні Анастасії Великої , змусила глядачів піднятися і слухати її стоячи. Настя співала цю пісню болгарською мовою. Для українських артистів відбулась дискотека, з якої вони повернулися дуже задоволеними.

День четвертий. Він відзначився екскурсією у місто Враца з відвідуванням музею, пещери  "Леденика". А ще цього дня була зустріч з побратимами з міста Оряхово, сніданок разом і тематична дискотека у колі друзів.  Цей вечір став вечіром спогадів – про зустрічі, про спільні поїздки. Шостка та Оряхово міста – побратими і діти дуже сподіваються, що цій дружбі не буде кінця. Невимовні враження призвели на дітей фотографії 35-річної давнини, де вони побачили свого керівника Людмилу Маковець в ролі танцівниці-виконавиці.

День п’ятій. Знову концерт і відвідини Софії, екскурсія по цьому дивному болгарському місту, діти побували у Храмі Олександра Невського, їм надали вільний час для знайомства зі столицею Болгарії.

День шостий. Цього дня українська делегація прощалася з болгарськими друзями. Для учасників делегації було організовано оглядову екскурсію Болгарією, а після перетину кордону проведено екскурсію «Нічний Бухарест».

Дорогою до Болгарії і у зворотньому напрямку діти ночували у Хмельницьку. Там вони зустрілися з друзями з ансамблю танцю «Подолянчик»,  танцювали разом на дискотеці та гуляли нічним містом. А ще цікавою виявилася екскурсія обласним центром позашкільної освіти та візит до музею-панорами визволення Хмельницького від фашистських загарбників.

Діти повернулися до рідного міста з Дипломами, подарунками та неймовірно міцними емоціями і враженнями від побаченого на болгарській землі, з надією на нові зустрічі з новими друзями.

Колективи Шосткинського ЦЕВ виказують особливу подяку за допомогу в організації поїздки міському голові Миколі Петровичу Нозі.

Фотозвіт подорожі.

        

       

       

Переглядів: 1303 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Октябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024