Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 29.03.2024, 00:16

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2017 » Октябрь » 5 » Творчі колективи ЦЕВ були запрошені на «Кролевецькі рушники»
19:02
Творчі колективи ЦЕВ були запрошені на «Кролевецькі рушники»

ТВОРЧІ КОЛЕКТИВИ ЦЕВ БУЛИ ЗАПРОШЕНІ НА "КРОЛЕВЕЦЬКІ РУШНИКИ"

 

 

З 28 вересня до 1 жовтня у Кролевці на Сумщині проходив Міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Кролевецькі рушники».

Відкриття фестивалю відбулось на території музею кролевецького ткацтва, що знаходиться в садибі Огієвських, де свого часу перебував Тарас Шевченко. Традиційно хлібом-сіллю на незрівнянім кролевецькім рушнику зустрічали гостей двадцять другої фестивальної осені. Вітали фестиваль відомий поет, почесний громадянин Кролевеччини, голова оргкомітету фестивалю М.В. Шевченко, начальник управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації   О.П. Мельник, голова Кролевецької районної державної адміністрації О.В. Кучерявий, голова Кролевецької районної ради М.В.Авраменко, народна артистка України, почесний громадянин м. Кролевець Є.В. Колесник, представники делегацій Польщі та Естонії та багато почесних гостей з різних куточків України.

Упродовж фестивальних днів на гостей фестивалю чекала насичена програма: виставки виробів декоративно-ужиткового мистецтва майстрів України; короваїв сільських територіальних громад району; художніх робіт земляків Михайла Шевченка та Сергія Кривенка; роботи юних художників – учнів Кролевецької дитячої школи мистецтв; інсценізація елементів традиційного поліського весілля у виконанні фольклорних колективів Сумщини; майстер-класи з різних видів народних промислів та ще багато цікавого.

Цього року на Кролевеччину завітали делегації з Польщі та Естонії. У рамках фестивалю були проведені майстер-класи з ручного переборного ткацтва, зустрічі у форматі «круглого столу» за участю дослідників, науковців, майстрів з України та Естонії,.

Душевним теплом був наповнений вечір-зустріч земляків «Древо моїх батьків», де вшанували почесних громадян Кролевеччини, земляків-ювілярів. Приємно відмітити що на цю зустріч був запрошений народний фольклорній ансамбль «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло) нашого Центру, якій підкорив глядача народним співом

Апогеєм фестивалю став заключний гала-концерт  «Рушникова душа України». В якому прийняв участь «Народний художній колектив» студія сучасного танцю «Шарм» Центру естетичного виховання (керівник Ірина Домащенко).

Почесне звання «Берегиня-2017» присвоєно співачці з міста Полтава Оксані Христиченко, яка своїм чарівним голосом прикрасила всі концертні програми фестивалю.

Наші вихованці повернулися до дому дуже зворушливі, тримаючи у руках почесні Дипломи фестивалю та Кролевецькі рушники- обереги.

        

         

Переглядів: 969 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Октябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024