Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 18.05.2024, 08:39

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Май » 4 » У театрі «Дзеркало» з підлітками поговорять про булінг
09:13
У театрі «Дзеркало» з підлітками поговорять про булінг

ТЕМА БУЛІНГУ МОВОЮ ТЕАТРУ

 

 

 

 

На сьогоднішній день надзвичайно гостро постає проблема агресивних проявів у міжособистісних стосунках підлітків.  Форма сучасного театру дозволяє максимально включити глядача у процес вистави, залучити підлітків до обговорення, створити безпечний простір та атмосферу довіри, долучити експертів.

«Відображення білої тіні» у виконанні зразкового театру «Дзеркало» Центру естетичного виховання (керівник Світлана Разломова), це вистава про внутрішній світ дівчинки в 13 років, про її розпачі й самоту. Про уявну подругу Джанет, яка штовхає головну героїню на несподівані вчинки. Про її відчай і прийняття самої себе. Вистава за п'єсою Саші Румянцевої, яку вона написала в 14 років. Перед глядачем постає історія двох сестер, які мають різні характери та спосіб комунікації зі світом. Одна з них -  Майя більш замкнута, мрійлива, заглиблена у себе та дуже чутлива. Вона гостро реагує на порушення своїх власних кордонів. Інша – Аліна, ії старша сестра, активна, часто не помічає, як своїми діями  завдає шкоди іншим людям.  Дія вистави розгортається навколо долі Майї, яка піддається цькуванню і жорстокості з боку однокласників. Однак життя дівчинки абсолютно змінюється, коли у неї з'являється ... уявний друг. Актори покажуть і розкажуть про серйозне і важливе - вистава розрахована на старшокласників. Чи зможуть дівчата врешті решт порозумітися?

Цікаво, що навіть декорації створили таким чином, щоб локація максимально нагадувала школу - з навчальними партами та стільцями. 

Вистава розраховувалась на дитячу аудиторію, тому обговорення з дорослими людьми, котрі працюють в темі цькування (булінгу) відкрило нові аспекти вистави та  грані проблеми з якими потрібно працювати.

Психолог Центру естетичного виховання, Світлана Коновалова, зазначила, що такий театральний продукт треба демонструвати батькам та викладачам з метою попередження проблеми цькування дітей, спонукаючи батьків приділяти більше часу своїм дітям, звертати увагу на їх емоційний стан.

Ця вистава один з мистецьких соціальних проектів дитячого театру, спрямованих на попередження булінгу та його негативних наслідків серед підлітків.

Спектакль вийшов на рідкість вдалий - сприймається легко і глибоко. Дорослі кажуть, що це спектакль для батьків - вони краще починають розуміти душу підлітків. Діти кажуть, що ця п'єса про них, про сьогодення.

Тож фінал вистави вийшов, по-справжньому несподіваним але від того не менш цікавим, втім приходьте і все побачите самі…

Всі бажаючи зможуть подивитися виставу «Відображення білої тіні» в Центрі "Юність" під час проведення театрального тижня, а саме 23 травня о 15,00 годин, вартість квітка 15,00 гривень.

Довідки за телефоном 7-22-30

Фотозвіт

    

    

Переглядів: 829 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Май 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024