Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 18.05.2024, 10:04

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2019 » Сентябрь » 23 » В ЦЕВ розпочався естафетний тиждень «Позашкілля Сумщини - 49+»
20:04
В ЦЕВ розпочався естафетний тиждень «Позашкілля Сумщини - 49+»

В ЦЕВ РОЗПОЧАВСЯ ЕСТАФЕТНИЙ ТИЖДЕНЬ "ПОЗАШКІЛЛЯ СУМЩИНИ - 49+"

 

 

Сьогодні в Центрі естетичного виховання Шосткинської міської ради в межах обласного соціально-освітнього проекту «Кожна дитина має право» розпочався естафетний тиждень «Позашкілля Сумщини - 49+». Мета естафети – формування регіонального креативного позашкільного освітнього простору через популяризацію сучасних напрямів позашкільної освіти засобами просвітницької та соціально-педагогічної діяльності, розширення форм співпраці закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти.

Виставка робіт вихованців декоративно-ужиткового напрямку

Гостинна кімната центру «Юність» розкрила двері для школярів закладів освіти міста. На виставці представлені різноманітні сувеніри, іграшки, яликові прикраси, предмети святкового декору, виготовлені у таких техніках: витинанка, вироби з природних матеріалів, м’яка іграшка, бісероплетіння, соломоплетіння та ін.

В рамках декади відкритих дверей ця виставка проводиться щорічно з метою підведення підсумків роботи гуртків, творчих об’єднань декоративно-ужиткового мистецтва, сприяння реалізації творчих задумів, залучення учнівської молоді до відкриття, розуміння прекрасного у навколишньому середовищі і у своєму житті, пробудження у вихованців поваги до національної культурної спадщини. Виставка привертає увагу багатьох учнів, педагогів, котрі зі щирою цікавістю розглядали представлені роботи та захоплювалися вміннями їхніх авторів.

То ж запрошуємо відвідати та записатися до гуртків Центру естетичного виховання: гурток «Художня вишивка» та «В'язання» (керівник Наталія Буцик); гурток «Ткацтво» (керівник Неля Якименко); «Зразковий художній колектив» майстерня «Бісероплетіння» та гурток «Світ іграшок та сувенірів» (керівник Світлана Коновалова); «Зразковий художній колектив» творче об’єднання «Витинанки» (керівник Сергій Романцов); «Зразковий художній колектив» студія образотворчого мистецтва «Мальва» (керівник Тетяна Михайличенко)

Народознавче свято «Вишивка з бабусиного сундука»

Вихованці гуртка «Художня вишивка» (керівник Наталія Буцик) поринули у світ цікавого та захоплюючого – світу вишивки. Керівник гуртка ознайомила вихованців із різновидами старовинної вишивки. Вони уважно слухали розповідь Наталії Іванівни, після того обмінювалися думками та враженнями про вишиті бабусі узори, історію виникнення, кольорову гаму, цікавилися, з якого регіону виріб. Вишиті речі вважаються оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вони є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. Вважається, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишивки.

Дивлячись на вишиті роботи своїх бабусь, вихованці намагалися втілити та поєднати свої мрії вже у сучасні роботи.

Свято-посвята в музиканти

Педагоги «Зразкового художнього колективу» театру-студії естрадної пісні «Мікс» (керівник Ірина Легейда, заслужений діяч мистецтв України, відмінник освіти України) провели оригінальне свято для наймолодших своїх вихованців, які прагнуть стати мешканцями чудової країни під назвою «Мікс». Казкові герої цього чарівного дня завітали у гості до дітей. Королева Музика прийшла із чарівною шкатулкою подарунків для талановитих дітей та скрипковим ключем, який відчинив чарівну скриньку. Бабця-Скрипуха підсміювалася над юними музикантами та всіляко намагалася завадити стати справжніми музикантами. Вихованці довели всім, що вони талановиті, знають всі ноти, гарно співають, вміють відгадувати загадки.

В урочистій та піднесеній атмосфері діти з гідністю вимовили слова вірності своєму улюбленому колективу.

Майстер-клас з «modern» танцю ансамблю сучасного танцю «Едем»

Вихованці ансамблю сучасного «Едем» (керівник Яна Богдашкина) мали чудову можливість поринути у світ прекрасного, бо танець - це свобода вираження думок, універсальна мова, мова тіла. Іноді щось легше сказати жестом, поглядом, ніж говорити багато слів. Педагог показувала та виконувала з вихованцями вже знайомі та нові вправи в нескладних танцювальних комбінаціях. Яна Віталіївна слідкує за новими тенденціями в галузі хореографії та методиками навчання. Перевага викладача у тому, що вона танцюючий хореограф. А отже, наші вихованці опановують найсучасніші техніки танцю.

Акторський тренінг «Спілкування та взаємодія»

Керівник «Зразкового художнього колективу» театру «Дзеркало» (керівник Світлана Разломова) на свої заняттях прагне виховати у вихованців загальнолюдські цінності, разом вони вирішують ряд творчих завдань: розвиток художньої уяви, ініціативи, емоційної гнучкості, культури мови. На думку Світлани Петрівни, для майбутнього актора важливо спілкування, навички ефективної взаємодії в команді, вирішення конфліктних ситуацій, підтримка та довіра між членами колективу. Вихованці покращать комунікативні здібності, наприклад, навички роботи в складі творчих груп різного рівня та колективно співпрацюють.

Завдяки плідній роботі на тренінгах кожен вихованець має можливість реалізувати себе в різноманітних галузях художньої діяльності, отримати початкову базу для подальшого професійного навчання.

Сподіваємося, що естафетний тиждень принесе багато нових творчих здобутків, надихне на нові звершення.

Фотозвіт

    

Переглядів: 871 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024