Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 29.03.2024, 11:58

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2018 » Декабрь » 3 » «Жага до життя» - до дня осіб з інвалідністю.
20:51
«Жага до життя» - до дня осіб з інвалідністю.

"ЖАГА ДО ЖИТТЯ" - ДО ДНЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

 

 

 

 

3 грудня у глядацькій залі Шосткинського ЦЕВ «Юність» відзначили день  осіб з інвалідністю. Ця зустріч стала справедливою шаною шосткинцям та нагадуванням всім про обов’язок перед людьми, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. «СВЯТКОВИМ ВАЛЬСОМ» у виконанні учасників народного ансамблю народного танцю «Джерельце» (керівники Людмила Маковець, заслужений працівник культури України та Яна Третьяк) відкрився захід.

Кожен день у житті людей з особливими потребами наповнений прагненням пристосовуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення, приносити радість собі та оточуючим.

Територіальний центр з надання соціальних послуг жителям міста (керівник Тамара Борисова); Шосткинський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів (директор – Оксана Кривущенко) – це унікальні в своєму роді заклади, які фінансуються з місцевого бюджету, в яких надають всебічну допомогу дорослим і дітям, що мають статус людини з особливими потребами. «УКРАЇНСЬКИЙ ДІВОЧИЙ» подарували вихованцям та працівникам учасниці народного хореографічного ансамблю «Сюрприз» (керівники Віра та Василь Тихоновські, заслужені працівники освіти України).

Бути  уважнішими один до одного і приходити на допомогу – з такою метою працюють у Шостці Шосткинське міське товариство допомоги дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства «Турбота» (керівник – Олексій Трегуб) та Громадське об'єднання батьків дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства «Надія» (голова об'єднання – Світлана Лейко, заступник - Сергій Мазур). Свій талант подарував їм  Владислав Скрипка (баян), учень Дитячої школи мистецтв (клас викладача Антоніни Ліперт).

Відстоювати свої інтереси, доводити, що ти багато чого можеш і вмієш набагато легше, якщо поряд з тобою однодумці.   Саме такі люди об'єдналися у громадській організації «Організація інвалідів Паритет Шостка» (голова правління – Дмитро  Васильцов) та  Шосткинському міському фізкультурно – спортивному клубі інвалідів «Інваспорт» (голова – Олексій  Тесля).  Вони працюють, навчаються, активні у суспільному житті, беруть участь у спортивних змаганнях. Для цих людей Дар'я Ковтун, солістка народного фольклорного ансамблю «Любисток» виконала українську народну пісню «ГРУШЕЧКА».

У  громадській організації «Шосткинська міська організація ветеранів» (керівник – Євген Червонний) та Шосткинській громадській організації інвалідів та вдів інвалідів війни Всеукраїнської організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій (керівник – Юрій Васильєв) знають, як важливо бути уважнішими один до одного і вчасно приходити на допомогу. Хореографічну композицію «НЕ ЧУЮ, НЕ БАЧУ, АЛЕ ВІДЧУВАЮ» - виконали для них Єлизавета Акуленко і Данило Ласкавий, солісти танцювального колективу «Едем» (керівник Яна Богдашкина).

Багато юнаків з афганської війни повернулися інвалідами, скаліченими, знедоленими. Необхідні слова підтримки такі люди завжди знаходять у  Шосткинській міській організації Української Спілки ветеранів Афганістану (голова організації – Володимир Півторак) та громадської організації «Спілка ветеранів Афганістану» (голова спілки – Дмитро Шиман). Пісню «НІЧКА ЧАРІВНИЧКА» заспівала для них Софія Блохіна, солістка народного фольклорного ансамблю «Любисток».

Життя – найбільший дарунок нам від Бога. Ми мусимо прийняти його таким, яке воно є, з його поразками і перемогами, випробуваннями, з радістю і смутком…  Воно, як дивовижна квітка, яка вранці вмивається росою, зустрічаючи новий день, ніжно простягає руки-пелюстки до сонця, а ввечері тихо складає свою голівку до матері-землі, сподіваючись наступного дня побачити цей світ ще кращим. Ціну такому найдорожчому дару добре знають ті, хто боронив українську землю від Чорнобильської катастрофи. Їх об'єднала  Шосткинська міськрайонна громадська організація інвалідів та учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС «Союз Чорнобильців України» (керівник – Василь Ожоганич) та Шосткинська міська організація «Союз Чорнобиль» Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» (голова організації – Юрій Авдасьов). Людей цієї категорії привітали учасники народного ансамблю танцю «Джерельце», виконавши хореографічну картинку «ХОРОБРЕ КАЧЕНЯ».

Громадська організація «Шосткинська міська спілка ветеранів АТО» (керівник - Максим Хоменко); Регіональна громадська організація інвалідів війни, учасників бойових дій всіх війн, локальних конфліктів та антитерористичної операції «Захисник» (керівник – Віктор Осипенко); громадська організація «Об’єднання учасників АТО та бойових дій «Братерство» (керівник -  Ляшко Мирослав ) - на ці організації покладена важка місія – допомогти хлопцям, які перебувають, або повернулися  з зони АТО соціалізуватися у мирному житті. Учасниці народного фольклорного ансамблю «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України) заспівали для них пісню «В ОТЧІЙ СТОРОНІ».

Промені доброти розпускає навкруги себе Шосткинська територіальна організація Українського товариства глухих (УТОГ). Це громадська організація зі всеукраїнським статусом, яка здійснює свою діяльність на території України. Шосткинська ТО  надає допомогу громадянам з порушенням слуху та мови   в професійній, трудовій і соціальній реабілітації, допомагає підвищувати загальноосвітній, професійний і культурний рівень, також сприяє в отриманні максимуму інформації. Голова Шосткинської ТО УТОГ – Світлана Вікторівна Авіленко. Пані Світлана під час заходу була його співведучою і допомагала людям з вадами слуху почути всю вітальну програму. Для таких людей учасники народної студії сучасного танцю «Шарм» (керівник Олена Хохол) виконали хореографічну картинку «ОРИСЯ» в постановці Ірини Домащенко.

Цього дня  висловили слова подяки всім, хто допомагає в житті людям - інвалідам, тим благодійникам, які знаходять можливість і простягають руку допомоги в потрібний час. Свій номер  «ЯРМАРОК» їм подарували учасниці зразкового театру «Дзеркало» (керівник Світлана Разломова).

 «ЖАРТІВЛИВІ ЗАЛИЦЯННЯ» представили учасники народного хореографічного ансамблю «Сюрприз».

Зі словами подяки звернувся до осіб з інвалідність Микола Петрович Нога, міський голова Шостки. Грамоти і подарунки отримали 24 учасника заходу.

Для нагороджених заспівала Мілана Шевкун, солістка народного фольклорного ансамблю «Любисток». А завершився захід піснею «УКРАЇНА» у виконанні народного фольклорного ансамблю «Любисток».

Ми – всі люди, і всі маємо свої обмеження, і свої дари. Але,  поряд з цим, ми потребуємо один одного. Хвилини єднання осявали цей день якимось новим світлом і новою мудрістю.

А наприкінці свята його ведуча Вікторія Федоренко запропонувала цікавий рецепт  - РЕЦЕПТ ЩАСТЯ. Його занотували всі присутні.        «Візьміть чашу терпіння, налийте в неї повне серце любові, киньте дві жмені щедрості, додайте гумору, посипте добротою, додайте якнайбільше віри і все це добре перемішайте. Потім намастіть на шмат відведеного вам життя і пропонуйте всім,  кого зустрінете на своєму шляху!»

Фотозвіт

    

   

Переглядів: 921 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Serggak  
0
<a href=http://zmkshop.ru/>изготовление металлических каркасов завод металлоконструкций</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Декабрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024