Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВоскресенье, 28.04.2024, 17:30

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2015 » Август » 7 » 11 Кулішеві читання знову вразили учасників і гостей!
12:54
11 Кулішеві читання знову вразили учасників і гостей!

11 КУЛІШЕВІ ЧИТАННЯ ЗНОВУ ВРАЗИЛИ УЧАСНИКІВ І ГОСТЕЙ!

 

 

 

Вже в одинадцяте на малій батьківщині Пантелеймона Куліша, в селі Гукове, відбулись Кулішеві читання. На лоні чарівної поліської природи вшановували пам'ять унікальної постаті в українській історії та нації загалом.

На свято прибули численні делегації Сумського земляцтва у Києві та культурологічного проекту «Мистецькі експедиції».

Літературно – мистецьке свято відбувається за ініціативи та при підтримці міського голови Шостки Миколи Петровича Ноги, за участі Шосткинської районної адміністрації на чолі з Віктором Ждаміровим.

Жодні «Кулішеві читання» не відбувалися без участі колективі Шосткинського центру естетичного виховання. 11 не стали виключенням.

Справжньою прикрасою читань були учасники «Народного художнього колективу» ансамблю танцю «Джерельце» (керівники Людмила Маковець, заслужений працівник культури України та Яна Трет'як).

Відкриттям 11 «Кулішевих читань» можна назвати виступ Діани Кохан, вихованки «Народного художнього колективу» фольклорного ансамблю «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України, заслужений діяч естрадного мистецтва України). Літературно-вокальна композиція у її виконанні складалася з української народної пісні «Летіла зозуля», монологу про українську пісню та власне української пісні «Лише у нас на Україні росте калина при долині».

Юрбилися гості і біля майданчику, на якому розташувалася виставка декоративно-ужиткового мистецтва, підготована вихованцями гуртків Шосткинського ЦЕВ. «Художня вишивка» (керівник Наталія Буцик) милувала очі вишитими виробами. Переливалися яскравими барвами виставка «Зразкового художнього колективу» «Майстерня бісероплетіння» (керівник Світлана Коновалова).

Милувалися глядачі і, навіть, купували,  вироби «Зразкового художнього колективу» студії образотворчого мистецтва «Мальва» (керівник Тетяна Михайличенко).

Разом з гостями свята діти Шосткинського центру естетичного виховання поклали квіти до альтанки Куліша та спробували святкової кулінарної страви – куліша.

Відеосюжет ТРК "Акцент"

    

         

 
Переглядів: 1228 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Август 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024