Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВторник, 14.05.2024, 19:11

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2013 » Октябрь » 19 » ЦЕВ: Покрова на Хортиці!
20:00
ЦЕВ: Покрова на Хортиці!
ПОКРОВА НА ХОРТИЦІ  З "СЮРПРИЗОМ"!





На запрошення організаційного комітету свята «Краса і гордість козацького краю» дитячий народний хореографічний ансамбль «Сюрприз» відвідав Запоріжжя і взяв участь у ІV Всеукраїнському фестивалі «Покрова на Хортиці».

Свято «Краса і гордість козацького краю» вже давно стало традиційним. Щороку, на Покрову, вкрита звитяжним минулим наших пращурів Хортиця зустрічає гостей з усієї України та з далекого і близького зарубіжжя. То ж запрошенню організаційного комітету  нашого танцювального колективу на участь у ІV Всеукраїнському фестивалі «Покрова на Хортиці» ми дуже зраділи.

Запоріжжя зустріло нас теплою, сонячною погодою і верхній одяг відверто заважав. Золоте листя на деревах та під ногами підкреслювало неймовірну красу цього краю і створювало відчуття абсолютної благодаті.

Після поселення у готелі, ми поїхали на Хортицю. Нашому погляду відкрились неосяжні простори українських степів, вкритих козацькою звитягою та славою, про які доводилось читати літературні твори та чути на уроках історії.

Нас запросили на грандіозне театральне дійство за мотивами безсмертного твору М.В.Гоголя «Тарас Бульба» під відкритим небом.  Враження  незабутнє! Все, про що доводилося читати тільки в книжках, відбувалось на наших очах. Повз нас проносилися на конях козаки, перед нами точилися запеклі бої, на наших очах увінчані славою козаки, святкували перемоги і терпіли болісні поразки, ми були свідками того, як горів у вогні Тарас, промовляючи відомі останні слова своїм браттям-козакам.

Пізно ввечері щасливі і трохи стомлені ми повернулися до готелю.

Побачене за день кортіло обговорити з друзями, тому ще довго не вдавалося заснути.

Наступного дня  ми знову повернулися на Хортицю, щоб взяти безпосередню участь у фестивалі, справжньому святі українського гопака. Кращі вітчизняні та зарубіжні танцювальні колективи демонстрували свою майстерність, вкотре переконуючи численних глядачів у неповторному колориті та красі українського козацького танцю. Особливо приємною для нас стала висока оцінка нашого виступу організаторами фестивалю, засвідчена врученим нам дипломом.

Придбавши сувеніри, ми збиралися додому, де на нас вже чекали батьки. Ми сподіваємось неодмінно повернутися сюди. То ж до побачення, Запоріжжя! До нових зустрічей, Хортице!

                                                         Учасниця дитячого народного хореографічного

                                                              ансамблю «Сюрприз» Онищенко Ірина.

         
    
Переглядів: 965 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024