Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.04.2024, 22:38

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2013 » Март » 3 » ЦЕВ: Шостка вийшла на Всеукраїнський рівень
12:26
ЦЕВ: Шостка вийшла на Всеукраїнський рівень
КЕРІВНИК ШОСТКИНСЬКОГО ЦЕНТРУ ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ГІДНО ПРЕДСТАВИЛА СВІЙ ЗАКЛАД НА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ РІВНІ









Щоб у лютому побачити жи­вий пролісок чи ромашку, зовсім не обов’язково блукати лісом у пошуках Дванадцяти місяців. Потрапити до казки можна, завітавши цими днями до Броварсько­го краєзнавчого музею.

Це мистецтво межує з чаклунством. З тоненьких травинок, тополиного пуху, різнокольорових листочків, пелюсток квітів без будь-яких фарб і пензля на папері оживають чудові пейзажі, ком­позиції, натюрморти, портрети...

Ошибана - саме так називається мистецтво створення картин із природних матеріалів - народилася в далекій Японії, але самобутнього стилю з відтінком ностальгії та національ­ного колориту набула саме в Укра­їні - завдяки нашій неповторній природі й талановитим майстрам. Обдаровані особистості згуртува­лися в далекому 2003 році в творче об’єднання «Палітра Флори». Ви­падкові знайомства на виставках, в мережі Інтернету, на майстер-класах призвели до плідної друж­би споріднених душ: журналіст­ка Тетяна Бердник творить свої картини, використовуючи понад тисячу рослин української флори, біохімік Ірина Блажчук зачаровує глядача витонченими квітковими композиціями, вчителька Уляна Куцан дарує нам красу Карпат, застосовуючи один-єдиний матеріал - кору берези, Тетяна Михайличенко керівник гуртка «Флористика» Шосткинського Центру естетичного виховання зна­йшла дивне застосування тополиному пухові, балерина Ольга Забалуєва за допомогою пелюсток квітів відтворює динамічну красу танцю, нау­ковці Любов Сільченкова та Валентина Процко дивують глядачів витонченою флоромозаїкою та картинами з ... тонких решіточок фіза­лісу, психолог-арт-терапевт Валентина Суботіна ство­рює фантастичні природні сюжети. У цих людей різні професії, але завдяки своєму хобі вони вивели українську флористику на міжнарод­ний рівень. З-поміж них є й призери поважних японських та американських конкурсів ошибани, і учасники міжна­родних фольклорних фестивалів. Часто їхні «живі картини» вивозять за кордон емігранти. Кажуть, ніщо так не зачіпає серця на чужині, як гілочка рідного вересу чи конвалії, адже, якщо відпус­тити на волю пташку-фантазію, рамка зникає, і природа батьківщини приймає тебе в теплі літні обійми. Найбільше прихильників майстрині ошибани зна­ходять саме в Україні. Це й не дивно, адже тематика картин близька кожному українцю - село, де минало босоноге ди­тинство, запашні луки, розлогі дуби над ярами, човники, хатки, карпатські гори, квіткові орнаменти, виконані в незвич­ній «рослинній» техніці, - це саме те, що викликає цілу гаму почуттів - від шале­ної радості до світлого смутку.

Мабуть, саме тому, що роботи май­стринь наповнені відчуттям щастя й любові, на виставки художниць завжди йдуть люди. Тут є на що подивитися і чому навчитися: деякі з майстринь охоче діляться своїми знаннями на авторському майсер-класі. Ось і зараз у броворчан з’явилася унікальна нагода серед чорно-білої лютневої зими опинитися в теплих кольорових обіймах літа.

Відкриття виставки відбулося 6 лютого о 16.00 у виставковій залі Бро­варського краєзнавчого музею, на вул. Гагаріна, 6. Виставка тривала до кін­ця місяця, вхід - вільний.

Шосткинцям дуже приємно, що серед кращих робіт представлені роботи керівника гуртка "Флористика" Тетяни Михайличенко Шосткинського Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради. Ми сподіваємося, що  це не остання виставка в якій приймають участь вихованці цього колективу.
          
Переглядів: 1313 | Додав: Admin | Теги: ЦЕВ, Михайличенко, Шостка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024