Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 27.04.2024, 06:13

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2015 » Сентябрь » 25 » Шостка вітала учасників Всеукраїнської конференції Асоціації «Відроджені гімназії України»
22:09
Шостка вітала учасників Всеукраїнської конференції Асоціації «Відроджені гімназії України»

ЦЕВ ВРАЗИВ ВЧИТЕЛІВ ВСІЄЇ УКРАЇНИ!

 

 

 

24 вересня Шостка зустрічала гостей 23 щорічної Всеукраїнської конференції Асоціації «Відроджені гімназії України» на тему «Формування сучасного іміджу навчального закладу в умовах трансформації європейського освітнього простору і викликів глобалізації: реалії та перспективи».

Шосткинська гімназія з 1993 року співпрацює з Асоціацією керівників закладів освіти України «Відроджені гімназії України».  Зустрічі з колегами Асоціації ВГУ це не тільки можливість поспілкуватися, а й поділитися досвідом із колегами з різних регіонів України.

Разом, керівники гімназій, ліцеїв, колегіумів, НВК, несуть свою місію направлену на розбудову національної системи освіти в Україні, як важливого засобу творення держави, сприяння громадсько-державному управлінню освітою та захист прав і інтересів кожного учасника навчально-виховного процесу.

24 вересня делегації вчителів з усієї України  працювали у Шостці – місті, в яке безмежно закохані всі його мешканці. Вони оспівують його красу і піснях та віршах, вони невтомно працюють на його розвиток.

У фойє ЦЕВ їх зустріли учасники «народного художнього колективу» фольклорного ансамблю «Любисток» (керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України, заслужений діяч естрадного мистецтва України) та «народного художнього колективу» ансамблю танцю «Джерельце» (керівники Людмила Маковець, Заслужений працівник культури України та Яна Третьяк).

Там же було розташовано виставку робіт вихованців декоративно – ужиткового відділу ЦЕВ.

У глядацькій залі гості подивилися відеоролик   про Шостку, створений Дмитром Слуцьким,   учнем  Шосткинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, членом Дитячої дорадчої ради при міському голові та вихованцем театрального колективу ЦЕВ. Він створював на Другий міський конкурс «Відкритий конкурс з інформаційних технологій», започаткований за ініціативи міського голови Миколи Петровича Ноги,  сайт про рідне місто. А ролика, який би демонстрував місто, не знайшов, тому створив власний.  З  2013 року ролик розміщений на сайті міської ради.

Після відоезнайомства з Шосткою сцена була віддана у володіння юним шосткинським талантам, учасникам творчих колективів центру естетичного виховання.

Вони представили велику концертну програму нон-стоп, що складалася з 4 блоків.

Перший присвятили Україні.

«Роде наш красний»виконала  Анастасія Потьомкіна, солістка народного фольклорного ансамблю «Любисток». Керівник Тетяна Стегайло, заслужений працівник культури України, заслужений діяч естрадного мистецтва України.  Вокально – хореографічна композиція «Нова Україна» подарували  учасники зразкового театру естрадної пісні «Мікс». Керівник Ірина Легейда, заслужений діяч естрадного мистецтва України. «Віва Україна» продемонстрували учасників ансамблю сучасного танцю «Let’S go». Керівник Сергій Коваленко. «Україна це я»  – стверджували  учасники народного фольклорного ансамблю «Любисток». «Гопак»  – виконали учасники  народного хореографічного ансамбль «Сюрприз».  Керівники Віра та Василь Тихоновські, заслужені працівники освіти України.

Другий блок став візиткою колективів ЦЕВ. Батьки та діти поринають тут у цікавий світ дитячих мрій, світом краси, казки, музики та дитячого малюнка. У Центрі естетичного виховання діють гуртки з художньо-естетичного та декоративно – ужиткового мистецтва. Працюють клуби вихідного дня та клуби за інтересами  за 30  напрямами. В ЦЕВ  займається 2546 вихованців, що складає 41%  від загальної кількості учнів Шостки.

Тільки цього навчального року вихованці творчих колективів нашого позашкільного закладу отримали 59 Гран При конкурсів обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів.

З талановитою молоддю Шостки у ЦЕВ працює 39 педагогів, з яких 2 мають звання заслужений працівник культури України, 3 педагоги є заслуженими діячами естрадного мистецтва України, 1 є кавалером ордена княгині Ольги 3 ступеня, 2 – заслужені працівники освіти України, 2 педагоги є членами Спілки народних майстрів України, 6 – відмінників освіти України, 2 керівника гуртка – методист.

А ще,  Наказом Міністерства науки і освіти України наш ЦЕВ внесений до Переліку найбільших позашкільних закладів України і визнаний переможцем відкритого рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників».

«ДЕФІЛЕ»  –  подарували глядачеві  учасники народної студії сучасного танцю «Шарм». Керівник Ірина Домащенко.

Вірші про ЦЕВ «ЦЕВ, В ЯКОМУ МИ ЖИВЕМО» прочитали учасники зразкового театру «Дзеркало».  Керівник Світлана Разломова. «СВЯТКОВИЙ  ВАЛЬС»  – подарували учасники народного хореографічного ансамблю «Сюрприз». Про «МАМУ»   співали  учасники зразкового театру естрадної пісні «Мікс».

Хореографічну картинку «В каждом маленьком ребенке»  – виконали учасники народного ансамблю народного танцю «Джерельце». Хореографічну картинку «ДРУЖБА»  виконали учасники ансамблю сучасного танцю «Едем». Керівник Яна Богдашкіна. «МРІЯ» - співали учасники зразкового театру естрадної пісні  «Мікс». Хореографічну картинку «МИ МАЛЕНЬКІ ДІТИ» виконали учасники народної студії сучасного танцю «Шарм».

Третій блок творчі діти присвятили осені. Преамбулою до нього стали вірші Володимира Сосюри. Діти ЦЕВ та їх керівники вміють в найменшому  побачити велике — незвичайну красу осені й розкрили її незвичайну красу  у своїх піснях та танцях. Уривок фольклорного дійства «ОЙ, ОБЖИНОЧКИ У НАС»  – представили учасники народного фольклорного ансамблю «Любисток». Хореографічну картинку «ЗАКАБЛУКИ»  – виконали учасники народного ансамблю народного танцю «Джерельце». На український «ЯРМАРОК»  запросили гостей свята  учасники зразкового театру «Дзеркало». «ЛЕЛЕЧУ  ПІСНЮ» заспівали учасники зразкового театру естрадної пісні  «Мікс», разом з солісткою Анастасією Примою. «КОЗАЦЬКІ  ПІСНІ»  співали учасники народного фольклорного ансамблю «Любисток».

Четвертий блок присвятили серпневим спогадам.  Наприкінці серпня у Сумах відбулась традиційна обласна конференція працівників освіти Сумщини. Шосткинський центр естетичного виховання отримав Про соціальне завдання  від Департаменту освіти та науки Сумської ОДА – підготувати та представити композицію, яка б підняла настрій її учасників, щоб педагоги Сумщини з-завзяттям приступили до роботи у новому навчальному році.  Оплески учасників конференції у фіналі номеру «Квітуй, Україно!», їх щирі посмішки свідчили про те, що нашим шосткинським дітям вдалося виконати завдання.

Наприкінці заходу на сцену були запрошені:

  • Микола Нога, міський голова Шостки.

  • Олена Попова, директор департаменту освіти і науки Сумської ОДА.

  • Наталія Сергейко, начальник управління освіти Шосткинської міської ради.

  • Арі Покка, Президент Асоціації «Всеукраїнська організація керівників шкіл» (Фінлядія).

  • Ярослав Турянський, Президент Асоціації «Відроджені гімназії України».

  • Юлія Михайлівна Мороз, директор Шосткинської гімназії.

Гостям були вручені картини на згадку про Шостку. Всі гості піднялися  на сцену для спільного фото.

Ввечері гості, працівники освіти і представники ЦЕВ зібралися на заході – презентації «В колі друзів». Гості та господарі знайомилися, робили яскраві презентації своїх закладів. У залі лунали пісні, музика, танці. Керівники колективів довели гостям, що можуть не тільки навчати дітей, але й самі є виконавцями номерів. Розходилися близька полуночі, стомлені, але задоволені часом, проведеним у доброму спілкуванні.

25 вересня гості працювали факультативно в гімназії та ліцеї, де шосткінські педагоги представляли свої надбання та наробітки. Відбувся «круглий стіл», де Арі Покка, Президент Асоціації «Всеукраїнська організація керівників шкіл» (Фінлядія), відповів на питання педагогів та Миколи Ноги, міського голови Шостки.

По обіді  участникі делегації  разом з директором Департаменту освіти і науки  Сумської ОДА О. І. Поповою  переехалі з нашого міста до Конотопу, де робота конференції буде продовжена.

ФОТО ТУТ.

        

        

Переглядів: 1841 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/12
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024