Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВторник, 30.04.2024, 10:59

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2013 » Апрель » 21 » ЦЕВ запросив шосткинців на прибирання парків
08:48
ЦЕВ запросив шосткинців на прибирання парків
ВСЕУКРАЇНСЬКА ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ "ЦІКАВЕ ДОЗВІЛЛЯ - ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ" - ВІДБУЛАСЯ!





На запрошення ЦЕВ  взяти участь у Всеукраїнської екологічної акції "Цікаве дозвілля - чисте довкілля" - відгукнулися тисячі жителів нашого міста та разом з педагогами Центру естетичного виховання вийшли прибирати  місто.

Паркові зони біля Палацу культури імені К. Маркса та  Жданова  колись  вони були серцем Шостки - тут було найулюбленіше місце відпочинку городян. Сьогодні вони є об'єктами культурної спадщини але, не дивлячись на це, колись красиві місця відпочинку знаходиться  в жалюгідному стані. 

Сьогоднішня акція "За чисте довкілля" показала, що можна і потрібно здійснювати корисні вчинки. А проблему захаращеності парків можна вирішити тільки спільно, разом досягти результату і таким чином привести Шостку в порядок своїми руками і з мінімумом витрат. На прибирання парків вийшли представники влади, студенти, школярі і просто небайдужі люди.

Тетяна Гончар, депутат міської ради говорить: «Вважаємо це не просто справою честі, але справою для душі, і цим душевним станом хочеться поділитися з усіма жителями нашого міста».

    

Галина Слизовска, голова депутатської фракції ПР у Шосткинської міській ради закликає: «Шановні жителі Шостки, давайте не будемо смітити, щоб нам легше було прибирати по весні. Давайте робити так, щоб наше місто було чистим завжди, а не тільки після суботників».

    

Суботники завжди були ефективним способом привести місто до ладу, кажуть депутати. Потрібно відродити цю традицію в Шостці. До того ж, робота на землі приносить задоволення, зізнаються вони.

Обидві зелені зони, парки нашого міста - популярні місця відпочинку городян, і після зими роботи там чимало. Торішнє листя, сміття, які скупчилися з жовтня минулого року. Найприємніше те, що до співробітників ЦЕВа, виконкому та управління освіти з задоволенням підключилися місцеві жителі.

 «Ми хочемо жити в чистих містах, тому для цього щось потрібно зробити і самим», - говорить  керівник гуртка - методист Центру естетичного виховання Лариса Ашмаріна, яка прибирала парк від сміття і старого листя разом з донькою. Вона зазначила, що люди, які тут  працюють разом, на місяць, два або три забувають, що таке смітити на вулицях!

    

Таких, як Л. Ашмаріна, виявилося чимало: у Шостці ліквідувати наслідки зими зібралися тисячі охочих - тільки в парках і скверах міста працювало майже 2,5 тисячі людей. Всього на прибирання міста та зон відпочинку вийшло  до 24 тисяч його мешканців.

«Всеукраїнський суботник - це не рекламна акція або разова подія»,  говорить директор Центру естетичного виховання, депутат міської ради Володимир Кисельов, «Це нормальна реакція людей - зібрати сміття, привести в порядок територію де ми живемо та відпочиваємо».   У результаті тільки за один день прибирання з центральних вулиць було вивезено більш ніж 30 вантажних машин сміття та тільки з парку Жданова - 10 КРАЗів.

         

Не залишилися осторонь і міська влада - до працюючих з прибирання територій міста приєдналися міський голова М. П. Нога, його  заступники та начальники управлінь Шосткинського міськвиконкому.

«Якщо кожен городянин самостійно наведе чистоту хоча б у межах свого подвір'я, то всі ми станемо ближче до цієї мети. Вийти з під'їзду і приділити півгодини на прибирання дрібного сміття - завдання цілком посильне і здійсненне для кожного з нас.»  - сказала заступник міського голови Ніна Олексіївна Сиваєва.

          

Переможців проведення екологічної акції  журі конкурсу дитячих робіт визначить  у найближчі  дні.

         
    

Переглядів: 1172 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024