Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 04.05.2024, 22:58

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2016 » Февраль » 19 » "Якби ти знав, як много важить слово..."
10:59
"Якби ти знав, як много важить слово..."

"ЯКБИ ТИ ЗНАВ, ЯК МНОГО ВАЖИТЬ СЛОВО..."

 

 

 

Театральний колектив «Дзеркало» Центру естетичного виховання (керівник Разломова Світлана Петрівна) працює в закладі понад 20 років. В колективі опановують його величність СЛОВО діти різних вікових категорій віком від 4 до 18 років.

Протягом декількох років у програму роботи театру введена надважлива тема  "Художнє слово", яку з успіхом опановують вихованці «Дзеркала». Разом з успішним керівником Світланою Разломовою заняття проводить Анжела Гутянко. У колективі вихованці залучені у відповідне їх інтересам творче середовище, де відбувається розвиток загального творчого потенціалу та спеціального літературно-творчого спілкування. Акцент керівники роблять на вихованні культури читання художніх творів, а це, у свою чергу, сприяє естетичному збагаченню дітей.

Гаслом гуртка є слова І. Франка -  "Якби ти знав, як много важить слово..." І дійсно, першим було слово...  Слово – це могутня зброя: ним можна зробити людину глибоко нещасною, смертельно поранити її несправедливою образою, але словом можна і окрилити людину. Відродити її до нового, повнокровного життя... Саме так вважають педагоги театрального колективу ЦЕВ.

На заняттях з теми  «Художнє слово» учні вдосконалюють свої знання з української мови та літератури, готують номери для участі в різноманітних конкурсах та позашкільних художніх заходах і концертах. Художнє слово відкриває широкі можливості для прилучення учнів до тих безцінних духовних надбань, скарбів, віками нагромаджуваних талантом і розумом українських митців та митців інших народів світу. А це і є одним із найкращих засобів збагачення духовного світу кожної особистості.

Театральний колектив «Дзеркало» – це творчий колектив, у центрі інтересів якого лежить єдина, спільна для всіх потреба в реалізації свого творчого потенціалу і прилучення до цінностей, закладених у різних видах мистецтва. Діяльність гуртківців не замикається рамками даного колективу, а виходить на широкий загал і підкоряється головній меті – прилученню громадськості до мистецтва живого слова.

Щоб здійснити цю мету, необхідно об'єднати  творчий колектив такими завданнями :

  • формувати світоглядну позицію гуртківця на матеріалі кращих зразків української літератури;
  • формувати навички культури усного літературного мовлення;
  • виховувати навички колективної творчої роботи, почуття обов’язку і відповідальності;
  • розвивати культурно-освітній рівень гуртківців.

У колективі «Деркало» проводять заняття художнього читання – це об’єднання дітей духовно-близьких, для яких мистецтво слова є органічним проявом їх творчих здібностей.  Керівниками театрального колективу проводиться досить цікава робота, яку вони заключним акордом показують нам у вигляді цікавих інсценівок, веселих свят, декламації віршів...

Такими цікавими святами були проведення свята святого Миколая, Новорічних ранків, Різдвяних та інших свят, вшанування пам’яті від Дня народження Т.Г.Шевченка, проведення щорічних зустрічей з ветеранами Великої Вітчизняної війни. «День Матері» став для мам і бабусь справжнім весняним святом, багатим на сонце, квіти, усмішки своїх діток і внуків, а також на їх чудові таланти - вміння артистично співати і декламувати. Вже багато років поспіль Центр естетичного виховання проводить міжнародний День захисту дітей. Важливу роль відіграв і театральний гурток, адже керівники цього гуртка готують ведучих цього свята, а також окремих учнів, які декламують вірші, представляють уривки з вистав.

Гуртківці театру «Дзеркало» ведуть активне конкурсне життя. Це є обласний етап конкурсу читців «Живе слово», де переможцями стали:

  • у номінації «Твори Остапа Вішні» (малі форми) колектив «Дзеркало» група читців та Гутянко Дарина (2 місце);
  • у номінації «Власні усмішки» переміг Зелений Вадим, отримавши 1 місце;
  • у номінації «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській!» Кротов Євген отримав 1 місце, а група читців «Дзеркала» також отримала 1 місце.

Театральний колектив у 2013 році з успіхом взяв участь у V Всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва та майстрів художнього слова «Світ надії –Дивосвіт»

У номінації «Читці»   переможцями стали  Шеремет Костянтин, Чайка Дар’я, Ющенко Катерина, Хрущ Ольга,       Гутянко Дарина, Євтушенко  Андрій, Шеремет Анастасія. Спеціальний приз «за кращу роль» отримала Фесун Софія.

Наступною переможною сходинкою для прихильників мистецтва Мельпомени став III обласній конкурс юних майстрів художнього слова.

У номінації «Твори Остапа Вішні» (малі форми) переможцями стали:

група читців театру «Дзеркало», а в особистому заліку   Гутянко Дарина (2 місце) та Зелений Вадим (1 місце).

У номінації «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській!» Кротову Євгену було присуджено 1 місце.

Театральний колектив «Дзеркало» посів  1 місце Всеукраїнського конкурсу читців, який був  присвячений 200 - річчю від дня народження Т.Г.Шевченко. Перемогу колективу дістав Кротов Євгеній, якому журі вручило диплом  1 ступеню.

Театральний колектив «Дзеркало» має у своєму арсеналі перемогу у ІІІ Всеукраїнському конкурсі дитячих та молодіжних театральних колективів «Лимонад» у номінації «естрадна мініатюра», у 2015 – переможцем обласного фестивалю «Калейдоскоп талантів».

Того ж року «Дзеркалу» підкорився «Зоряний лев». Переможцями цього Міжнародного фестивалю – конкурсу у номінації «Художнє читання» стали Нестерець Олена, Мовчан Софія, Олбок Карина, Євтушенко Андрій, Сергійко Дар’я, Гришкова Вікторія, Кудрявець Євгенія,     Цирулик Сергій, Кирилова Олеся, Мєдведєва Анастасія, Кудлик Маргарита.

Всеукраїнській фестиваль «Чисті роси» 2015 (номінація «Живе слово») приніс 1 місце Гутянко Дарині та  Фесун Софії.

«Лимонад 2015» подарував у номінації «театр одного актора» 1 місце Гутянко Дарині та Євтушенко Андрію. А 1 та 2 місця отримала група естрадної мініатюри у складі Анни Панькевич, Анастасії Подгурскої,  Тимофія Ганюшина, Олексія Петрика та  Гліба Петрика.

Всеукраїнський конкурс юних гумористів  «Посміхнемось щиро Вишні» додав до перемог «Дзеркала» ще одну, завдяки наполегливій роботі юних театралів Науменко Ольги, Мозгової Анни, Гутянко Дарини, Кудлик Маргарити та Медведєвої Анастасії.

Особисто Світлана Разломова  стала учасником обласного конкурсу «Тобі, єдина Україно, натхнення, творчість і любов!», за участь у якому їй було вручено  спеціальний диплом.

То ж, пріоритетними завданнями керівників творчих колективів та гуртків  ЦЕВ, залишаються виховання творчої особистості, створення оптимальних умов для її розвитку, самовизначення та самореалізації, розвитку її духовної сфери, утвердження моральних цінностей, громадянської активності.  Всі педагоги ЦЕВ дійсно вірять в то, що «Першим було слово...» і кожного дня доводять цей постулат невтомною та плідною працею.

        

    

         

Переглядів: 1350 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/12
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024