Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВоскресенье, 28.04.2024, 02:50

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2013 » Март » 14 » «СУМСЬКИЙ ДОСВІД РОЗВИТКУ ПОЗАШКІЛЛЯ – НА ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РІВЕНЬ»
21:35
«СУМСЬКИЙ ДОСВІД РОЗВИТКУ ПОЗАШКІЛЛЯ – НА ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РІВЕНЬ»
ЮРІЙ ПАВЛЕНКО: "Я ХОЧУ, ЩОБ У РІК ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ ПОЗАШКІЛЛЯ ПІДНЯЛОСЯ НА НОВИЙ РІВЕНЬ"





Про це Уповноважений Президента України з прав дитини зазначив у ході прес-конференції в обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

За словами Юрія Павленка, ідея проголошення 2013 року Роком дитячої творчості народилася в Сумській області.

«Успіхи освітян Сумщини стали поштовхом для старту всеукраїнського проекту. Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підтримав ініціативу Указом, тож досвід сумського позашкілля невдовзі стане в нагоді кожному регіону держави», – зазначив Уповноважений Глави держави з прав дитини.

Юрій Павленко підкреслив, що Сумщина сьогодні є прикладом для інших областей, як при обмеженому фінансуванні максимально охопити дітей змістовним та якісним дозвіллям, забезпечити рівні права для їх розвитку в містах та сільській місцевості.

«Сьогодні Сумщина тримає лідируючі позиції за рівнем охоплення малечі позашкільною освітою, де 63% відвідують різнопрофільні заклади. В області сформовано ефективний розвиваючий простір для самореалізації дітей, створено належні умови для їх духовного, культурного, інтелектуального, фізичного становлення», – зазначив Уповноважений Президента України з прав дитини.  Позашкілля має бути цікавим, доступним і наближеним до дітей, заявив Уповноважений з прав дитини Юрій Павленко «Втілюючи в життя нові соціальні ініціативи Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, слід змінити підходи до фінансування цієї сфери, перевівши позашкілля з другорядних до першочергових статей Державного бюджету. Для цього необхідно внести відповідні зміни до Бюджетного Кодексу», – переконаний Юрій Павленко.

Юрій Павленко назвав досвід Сумщини щодо розбудови позашкільної освіти успішним і таким, що потребує поширення в усіх регіонах держави.

За словами голови облдержадміністрації Юрія ЧМИРЯ, нині Сумщина поставила перед собою амбітну мету – за два роки охопити позашкіллям 85% дітей. «Президент України ставить перед нами завдання – залучити до позашкільної діяльності 70% дітей. Сумщина має всі передумови, аби підняти цю планку. Адже найвигідніші інвестиції – це інвестиції в наше майбутнє», – наголосив очільник регіону.

 

За матеріалами офіційного сайту Сумської обласної державної адміністрації


Переглядів: 1051 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024