Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВоскресенье, 28.04.2024, 08:28

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2015 » Январь » 17 » "Коляда" прийшла до Шостки!
12:56
"Коляда" прийшла до Шостки!

"КОЛЯДА" ПРИЙШЛА ДО ШОСТКИ!

 

 

 

 

Колядка - це маленька різдвяна розповідь про найбільші події і прославляння головних осіб тієї ночі, які принесли саму радісну, саму головну звістку - народився Спаситель світу!    

Напередодні великого православного свята Богоявлення (Водохреща)  в Центрі естетичного виховання  відбувся п’ятий міський фестиваль колядок "КОЛЯДА". Зал заповнили не тільки учні шкіл, а й мешканці Шостки і гості нашого міста. Вони прийшли подивитися і послухати, як діти в піснях славлять народження Христа. Цей захід проходив за підтримки міського голови та  за благословенням епіскопа Конотопського і Глухівського Романа. Вв залі були присутні священики храмів Шостки та району

Фестиваль «Коляда» можна вважати унікальним по своїй суті, оскільки в ньому беруть участь дитячі аматорські колективи нашого міста.

Преосвященний владика Роман у вітальному слові зазначив, що дуже приємно збиратися щороку, щоб разом колядувати. «Але,  основне, що в наших душах і серцях - прославляння новонародженого Спасителя. Ми співаємо в нашій коляді «Радуйся земле! Син Божий народився !» І дай Бог, щоб ми його в своєму серці пронесли через усе наше життя », - зазначив він. Єпископ Конотопський та Глухівський Роман благословив Фестиваль і  організаторів на розквіт  і  розвиток! Закликав всіх до участі в проекті  на підтримку дитячих талантів. Побажав усім мудрості, достатку в усьому і Божого благословення у всіх справах та починаннях!

Всього у фестивалі взяли участь понад 180 учасників з різних шкіл міста, недільної церковної школи,  народного фольклорного ансамблю  «Любисток» Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради. Кращі колективи фестивалю виконали коляди «Нова радість» та інші. Гості змогли також оцінити їх сучасні обробки та аранжування.

Наприкінці свята до слова були запрошені Шосткинський міський голова Микола Петрович Нога та  владика Роман. Вони  подякували всім учасникам фестивалю за прекрасну постановку і проведення свята.  Організатори та учасники  фестивалю були нагороджені  почесними грамотами міського голови, а всі учасники отримали солодкі подарунки від міського голови і владики Романа.

Родзинкою фестивалю було виконання колядок священнослужителями управління Конотопської і Глухівської єпархії під керівництвом преосвященного Романа, владики Конотопського і Глухівського та хорового колективу «Духовна перлина Буковини», якій приїхав до Шостки на запрошення владики Романа.

Святкування завершилося спільним виконанням всіма учасниками фестивалю колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю...»  во славу сина божого Ісуса.

         

           

Переглядів: 1052 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Январь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024