Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 15.05.2024, 15:56

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2015 » Март » 3 » Освітяни України вивчали позашкільну освіту Литовської Республіки
14:56
Освітяни України вивчали позашкільну освіту Литовської Республіки

ОСВІТЯНИ УКРАЇНИ ВИВЧАЛИ ПОЗАШКІЛЬНУ ОСВІТУ ЛИТОВСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ

 

 

 

 

Нещодавно українська делегація освітян відвідала Литовську Республіку в рамках міжнародного Україно-Литовського проекту з позашкільної освіти, ініційованого Інститутом екології, економіки і права, Національним педагогічним університетом ім. М. П. Драгоманова спільно з Центром дітей та молоді (м. Вільнюс, Литовська Республіка) за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні, Міністерства освіти і науки України та Посольства України в Литовській Республіці.

До складу делегації увійшли керівники позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міст Києва, Рівного, Сум, Вишгорода, державних позашкільних центрів, представники Секретаріату Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Вінницької обласної ради.

Позашкілля Сумщини  представляла директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України - Тихенко Лариса Володимирівна.

Основною метою поїздки освітян є вивчення системи позашкільної освіти Литовської Республіки, нових підходів до її фінансування, можливостей розширення міжнародної співпраці та впровадження міжнародних молодіжних програм (проектів), ознайомлення з культурною спадщиною країни.

Під час візиту українська делегація відвідала Парламент (SEIMAS) Литви, Міністерство освіти і науки Литви, Центр дітей та молоді Литви, Посольство України в Литві, Фонд підтримки освітніх обмінів та соціальний молодіжний центр Архівіскупа Матулайтіса «Sofke».

Під час зустрічі в Міністерстві освіти і науки Литовської Республіки заступник Міністра Наталія Істоміна познайомила учасників візиту з ораганізаційно-правовими засадами функціонування закладів позашкільної освіти в Литві та перспективами їх розвитку. Детально обговорювався пілотний проект в системі позашкільної освіти та механізми впровадження його результатів.

На зустрічі в Парламенті Литовської Республіки з Гінтарасом Стяпонавичюсом, членом комітету освіти, науки і культури Парламенту Литви, була представлена пілотна модель фінансування позашкільної освіти, схвалена депутатами, а також тенденція і філософія позашкільної освіти в Європейському Союзі.

Члени делегації мали змогу познайомитись з різними формами позашкільної освіти на прикладах практичної роботи національних інституцій, клубів, приватних центрів муніципального рівня тощо.

За результатами навчального візиту складено план подальшої співпраці у сфері позашкільної освіти, молодіжної політики, волонтерського руху, який сьогодні обговорюється двома сторонами.

По матеріалам сайту МОН

         

Переглядів: 954 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024