Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 15.05.2024, 10:58

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2013 » Август » 30 » Перший «серпневий урок» відбувся для вчителів міста
22:59
Перший «серпневий урок» відбувся для вчителів міста
ПЕРШИЙ "СЕРПНЕВИЙ УРОК" ВІДБУВСЯ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ МІСТА!


30 серпня у Центрі естетичного виховання відбулася серпнева конференція міських працівників освіти за участю міського голови Ноги М.П.

На заході також були присутні Народний депутат України І.Ф. Молоток, депутат обласної ради В.М. Литкевич, голова профспілки вчителів Нікітіна І.О., депутати Шосткинської міської ради, в.о. начальника Управління освіти ШМР ВолошкоЛ.О. та понад 500 освітян Шостки.

Під час свого виступу в.о. начальника Управління освіти Шосткинської міської ради Любов Волошко назвала зустріч першим серпневим уроком. Вона привітала молодих вчителів-дебютантів і нагадала їм, яке нелегке та відповідальне у них покликання. Зазначила, що у минулому навчальному році освітяни нашого міста  послідовно вирішували пріоритетні завдання державної освітньої політики щодо розвитку умов доступності освіти для населення, піднесення її якості, забезпечення ефективної діяльності усіх навчально-виховних закладів. На здійснення конкретних кроків було спрямовано виконання 5 міських освітянських програм, незважаючи на непрості соціально-економічні умови, освіта міста не тільки зберегла свої основні показники, а й іде шляхом послідовного удосконалення.

Зупинилася на кожній освітній ланці. Відмітила роботу позашкілля міста у впровадженні обласної програми: «ДІЙТИ ДО КОЖНОГО – ЗАЦІКАВИТИ ВСІХ» -  Видатний педагог Софія Русова говорила: «Визначаючи усе віковічне значення школи, шкільної освіти для кращого розвитку дітей, не можна не бачити, що найкраща школа без позашкільної освіти і допомоги не дасть великих корисних наслідків… Позакласна і позашкільна освіта потрібна для культурного пошуку країни як один із засобів для виховання гармонійної розвиненої особи – індивідуальності».

Ці слова  мають абсолютно сучасне звучання, бо сьогодні, як ніколи, життя потребує таких підходів до організації дозвілля молоді, які здатні ефективно задовольняти різноманітні інтереси та потреби молоді, підвищать рівень її загальної культури, дадуть можливість виявити молоді таланти, будуть сприяти розкриттю нових обдарувань, відволікати від шкідливих звичок, допоможуть запобігти вчиненню правопорушень і злочинів неповнолітніми і молоддю.

Важливо, щоб дозвілля не тільки розважало, а й сприяло вихованню юнаків та дівчат, їх всебічному розвитку, допомагало формувати в них науковий світогляд, політичну культуру, естетичні погляди та смаки, виробляло вміння відстоювати та берегти свої ідеали та духовні цінності, і, що дуже важливо, протистояти негативним впливам. Завдяки заняттям на дозвіллі молоді людина може краще зрозуміти власне життя, свої професійні якості, творчі здібності.

Позашкільна освіта у наш час посіла вагоме місце в системі безперервної освіти і стала її невід’ємною і унікальною ланкою.

Саме тому, Указом Президента України 2013 рік оголошено Роком дитячої творчості.      

На сьогодні відсоток охоплення дітей позашкільною освітою становить 75 відсотків і є одним з найбільших в області. Ми пишаємося стабільністю та результативністю роботи позашкільних закладів. Бо вихованці всіх позашкільний навчальних закладів у минулому навчальному році мали перемоги в Міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсах і фестивалях.  А це свідчить про високий професіоналізм, творчість їх керівників  Олександра Пархоменка, Бориса Рибака, Юрія Гапона, Олени Пати (станція юних техніків), Сергія Герасіна та Галини Дорошенко (станція юних туристів),   Валентини Кривоніс (станція юних натуралістів), Олександра Куниці (клуб Патріот), Віри та Василя Тихоновських, Людмили Маковець, Ірини Домащенко, Тетяни Стегайло, Сергія Романцова (центр естетичного виховання).

Дорогі освітяни, шановні учасники конференції!

«Знову на календарі осінь... Це час збирання врожаю, підбиття підсумків. А для нас з вами – це початок. Праця вчителя найкраща, найцікавіша. Вона примушує постійно бути в тонусі, шукати шляхи вирішення проблем, молодіти разом із дітьми, набувати нових знань. Хто сказав, що тільки ми вчимо дітей? Вони теж учать нас, і ми завдячуємо багато чим нашим учням.

Цей рік може бути звичайним, схожим на всі попередні, а може стати початком нових звершень, часом утілення в життя найсміливіших задумів.

Тож нехай шанована буде праця вчителя, нехай дитячі серця горять любов’ю, батьківська вдячність додає тепла!

Не забуваймо, дорогі колеги, що у нас є і наші власні діти, близькі люди. Обдаровуймо їх увагою і любов’ю, яких у нас вистачить на всіх. Бажаю сили і віри в те, що посіяні зерна знань дадуть щедрий урожай!» - наголосила Любов Олексіївна.

У своєму привітанні мер міста зазначив, що молодь нашого часу складно чимось здивувати та зацікавити. «Суспільство вимагає вчителя нової формації. Щоб тримати увагу класу, педагог має постійно працювати над собою, орієнтуватися у комп’ютерних технологіях. Микола Петрович побажав усім педагогічним працівникам міста успішного початку нового навчального року та висловив переконання, що вчителю Шостки нові стандарти під силу.

Напередодні початку навчального року народний депутат України Ігор Федорович Молоток поздоровив всіх освітян міста та побажав успіху та натхнення.

По закінченні конференції всіх присутніх вітали творчі колективи Центру естетичного виховання.
         
         
    
Переглядів: 980 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024