Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 26.04.2024, 02:10

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2017 » Январь » 4 » Підсумки минулого року
10:10
Підсумки минулого року

ЗОЛОТИЙ ФОНД НАЦІЇ, "УКРАЇНЦІ - ВЕЛИКИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ НАРОД"

 

 

 

 

 

Знайомтесь – СТЕГАЙЛО ТЕТЯНА АНАТОЛІЇВНА

Керівник народного фольклорного дитячого ансамблю «Любисток»  Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради, Сумської області. Заслужений працівник культури України, Заслужений діяч естрадного мистецтва України, Відмінник освіти України, Лауреат обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Жінка року», Нагороджена Почесними Грамотами Міністерства освіти і науки України, Сумської ОДА, подякою Президента України, почесною відзнакою Шосткінського виконкому

 

Тетяна Стегайло, керівник народного фольклорного колективу «Любисток» Центру естетичного виховання ШМР прийняла участь в програми «Україна. Європа. Світ» та включена до золотого фонду нації, «Українці – великий європейський народ».

Що формує людину більше за культурні надбання країни, де вона народилася та виховується? Ми, українці, маємо неоціненний здобуток, дарований нам історією власну самобутню культурну спадщину, витоки якої сягають давніх-давен, коли людина жила в гармонії та єдності з природою, була сповнена щирості, любові до життя.

Саме цю істину вже 20 років передає Тетяна Анатоліївна дітям, які заходять до класу, де лунає голос «Любистка» - Шосткинського дитячого фольклорного колективу Центру естетичного виховання ШМР, засновником та незмінним керівником якого вона є.

Тетяна Анатоліївна закохана в українську народну пісню, сама чудова виконавиця. Вона щиро передає цю любов своїм учням, вчить поважати, пізнавати історію свого родоводу, рідного краю, виховує справжніх громадян нашої незалежної держави.

Тетяна Анатоліївна разом з дітьми веде кропітку пошуково-краєзнавчу діяльність зі збирання етнографічного матеріалу: старовинного одягу, побутових речей, записів народних свят, традицій, обрядових пісень Сумщини, які потім діти відтворюють у фольклорних дійствах .

Уперше в області за сценаріями Т.А. Стегайло та участі вихованців ансамблю створено цикл фільмів, які популяризують старовинні українські обряди: «Щедрий вечір», «Весна скресла - Великдень принесла», «Дівочий вечір», «Обжиночки у нас», «Троїця - зелен-свято».

Все життя Тетяна Анатоліївна присвячує становленню молодого покоління, доносить до кожної маленької людини важливість самоідентифікації через пізнання культурних надбань своїх предків. Деякі випускники «Любистка» за шляхом свого керівника продовжили навчання у вищих мистецьких закладах.

Головним своїм вчителем Тетяна Анатоліївна вважає видатного українського фольклориста Валентина Дубравіна, який викладав народну творчість на музично-педагогічному факультеті під час її навчання в інституті. Саме він розкрив їй невичерпний і захоплюючий світ фольклору.

Найбільш суттєвим у досвіді педагога є поєднання виховання національного самоусвідомлення та розвитку музичних здібностей дитини. В основу роботи з «Любистком» покладена авторська навчально-виховна програма, розроблена Тетяною Анатоліївною.

Творче життя «Любистка» різноманітне та насичене - концерти, конкурси, участь у телепрограмах, висвітлення досвіду роботи колективу в місцевих, обласних, всеукраїнських та закордонних ЗМІ. Ансамбль є постійним учасником творчих звітів майстрів мистецтв та художніх колективів Сумської області. У 2012 р. колектив представляв дитячий фольклор на урочистому концерті до Дня Соборності України в палаці «Україна» у м. Київ.

Керівник знаходиться у постійному творчому пошуку нових форм роботи, співпрацює з театральними колективами міста, завдяки чому створено театрально-музичні вистави «Лісова пісня», «Кайдашева сім’я», «За двома зайцями», «Ніч перед Різдвом».

Колектив є володарем Гран-прі та переможцем багатьох всеукраїнських та міжнародних фольклорних фестивалів-конкурсів, з гордістю розкриває світ української народної пісенної культури для інших країн світу - Угорщини, Чехії, Болгарії, Румунії, Росії, Сербії, Туреччини. Фольклорний ансамбль «Любисток» вражає своїм талантом.

В 2015 р. в м. Одеса зайняв 1 місце на всеукраїнському конкурсі «Всі ми діти твої, Україно», а в 2016 р. став переможцем обласного етапу славетного всеукраїнського конкурсу «Червона рута - 2017».

Тетяна Анатоліївна - людина незбагненної енергетики, віри, любові до дітей та своєї країни. Разом зі своїм колективом вона прагне осягнути вершини української народної музичної творчості. Вона дійсно європейська людина. Тому прийняв участь у Всеукраїнської програми «Україна. Європа. Світ», включена до золотого фонду нації, «Українці – великий європейський народ». Це ще одна велика нагорода до скриньки народного колективу.

           

Переглядів: 815 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024