Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 15.05.2024, 08:47

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2013 » Ноябрь » 19 » Позашкілля Шостки
00:49
Позашкілля Шостки
НАТАЛІЯ СЕРГЕЙКО: В ШОСТЦІ ВІДСОТОК ОХОПЛЕННЯ ДІТЕЙ ПОЗАШКІЛЬНОЮ ОСВІТОЮ  СТАНОВИТЬ МАЙЖЕ 80%






Начальник управління освіти Наталія Сергейко розповіла, що кількість позашкільних навчальних закладів  в місті Шостка – найбільша в області, відсоток охоплення дітей позашкільною освітою становить майже 80%.

Для залучення якомога більшої кількості дітей до позашкільної освіти  активізовано   роботу щодо збільшення кількості гуртків, секцій, творчих  об’єднань    та запровадження різних форм охоплення позашкільною освітою, зокрема, відкриття гуртків  на базі навчальних закладів, що віддалені від центру міста.

В ЦЕВ займається 2546 вихованців віком від 4 до 17 років у 100 навчальних групах у гуртках за 30 напрямками. В 2013 році на базі ЦЕВ вперше в історії міста створений гурток бального танцю, по типу пересувного позашкільного закладу працюють гуртки у школі-інтернаті, школі №1,№5 та у школах №6 і №13. Центр естетичного виховання, наказом Миністерства освіти та науки України включений у перелік найбільших позашкільних закладів України. У матеріалах Всеукраїнського журналу "ПОЗАШКІЛЛЯ" відмічено, що Центр естетичного виховання - це дійсно перлина Сумщини.

Вихованці ЦЕВ є переможцями та учасниками 44 обласних, Всеукраїнських,  Міжнародних заходів. У ЦЕВ працюють клуби виходного дня, клуби по інтересам та майже ні один міській захід не проходить без участі вихованців Центру естетичного виховання.

Протягом листопада-грудня 2014 року вихованці  ЦЕВ братимуть участь у змаганнях на Кубок губернатора «Dance-fest «Краса Сумщини», що  присвячується 75-річчю Сумської області.

575 вихованців комплексної дитячо-юнацької спортивної  школи "Барса”  займаються в гуртках з 10 видів спорту: бокс, волейбол, гандбол, гімнастика художня, легка атлетика, лижні гонки, плавання, стрибки на батуті, теніс, футбол. Групи працюють як на базі КДЮСШ, так і шкіл, СК «Свема», басейну тощо.

На станції юних натуралістів продовжується робота, спрямована на розвиток творчих здібностей вихованців та створення належних умов для реалізації творчого потенціалу кожної дитини.

В 2013-2014 навчальному році гуртковою роботою еколого-натуралістичного напряму охоплено 535 учнів шкіл міста. В порівнянні з минулим роком на потребу дітей відкрито 4 нових гуртка, такі як "Юні садівники", "Юні захисники природи", "Акваріуміст-початківець", "Квітникарство з основами аранжування".

Для обдарованих дітей старшого шкільного віку на станції юних натуралістів відкрито консультативний пункт секції біології та екології. За кількістю отриманих перемог та призових місць у вищезазначених конкурсах Шосткинська станція юних натуралістів входить до числа кращих позашкільних закладів області.

Станцією юних техніків Шосткинської міської ради охоплено 469 дітей (16 гуртків,  25 груп). В закладі функціонує клуб вихідного дня «Позашкільник». У 2013-2014 навчальному році відкрилися нові гуртки: «Стендові моделі-копії вітрильних кораблів і суден», «Початкового стендового моделювання», «Основи роботи в операційній системі Windows та прикладних програмах MS Office», «Виготовлення сувенірів», «Основи технічної творчості».

Шосткинська міська станція юних туристів – позашкільний навчально-виховний заклад, що забезпечує додаткову освіту з туристсько-спортивного та туристсько-краєзнавчого профілів, передбачає залучення підростаючого покоління до активної діяльності з вивчення історії рідного краю та довкілля, географічних, етнографічних, історичних об’єктів і явищ соціального життя, оволодіння практичними уміннями та навичками з різних видів спортивного туризму, орієнтування, топографії.

Шосткинським міським клубом дитячої та юнацької творчості «Орлятко» охоплено 292 дітей (9 гуртків, 14 груп). В закладі функціонує клуб вихідного дня «Позашкільник». В новому 2013-2014 навчальному році відкрилися нові гуртки: «Умілі руки», «Намистинка», «Іграшка», «Народна творчість».

Дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки "Патріот” об’єднав 312 вихованців у 13 гуртках. Традиційним стало проведення не тільки спортивних змагань ,а й Міжнародних турнірів.

На базі Молодіжного центру соціального партнерства і творчості у 2013 р. проведено 120  масових заходів.

Працює Молодіжна дорадча рада при міському голові - консультативний орган міського учнівського самоврядування - партнер Асоціації міст України, учасник першого національного Форуму міст,дружніх до дитини.

У 2013 році  відкрито Комунальний позашкільний навчальний заклад «Шосткинська міська мала академія наук учнівської молоді Шосткинської міської ради Сумської області».

Наталія Олександрівна  зазначила, що соціальні ініціативи Президента України стосовно функціонування позашкільних навчальних закладів в місті Шостка впроваджуються успішно.

Переглядів: 1110 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 Admin  
0
ДОСТУПНА ПОЗАШКІЛЬНА ОСВІТА – ОСНОВА КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНУ
Создано 20.11.2013 18:19 | | Печать |

Тамара ІЩЕНКО: «На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА «Діти – майбутнє України» в області створюються належні умови для всебічного розвитку дітей»

Про це заступник голови облдержадміністрації зазначила у ході зустрічі з педагогами і вихованцями Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

«Позашкільна освіта – важлива складова гармонійного виховання школярів. Адже її основні завдання – це підготовка до активної професійної та громадської діяльності, підтримка у реалізації природних здібностей та обдарувань учнів, їх самовизначенні у житті. Саме тому охоплення максимальної кількості дітей різними формами позашкільної освіти є одним із пріоритетів державної політики, а 2013-й проголошено Роком дитячої творчості», – підкреслила посадовець.

За її словами, за рівнем охоплення молоді позашкільною освітою Сумщина впевнено посідає перші місця на державному рівні – близько 73% відсотків.

«На сьогодні у гуртках і творчих об’єднаннях області навчається понад 56 тисяч дітей, ще близько 11 тисяч відвідує дитячо-юнацькі школи. Відмічається значна зацікавленість учнів до занять у туристсько-краєзнавчих гуртках, де здобувають позашкільну освіту близько 8 тисяч вихованців. Традиційно популярними є гуртки художньо-естетичного напряму, у них навчається близько 16 тисяч дітей», – зазначила Тамара Іщенко.

В області проводиться послідовна робота щодо розширення мережі дитячих творчих об’єднань, покращення їх матеріально-технічної бази. Збережено 50 комплексних та профільних позашкільних навчальних закладів системи Міністерства освіти і науки України, поінформувала заступник голови облдержадміністрації.

«Позашкільна освіта має вийти на якісно новий рівень розвитку, максимально відповідати запитам молоді та науково-технічному прогресу», – наголосила Тамара Іщенко.

«Головними показниками у нашій роботі є не якісні, а кількісні показники. Так, за оцінюванням результативності позашкільної освіти область входить в першу п’ятірку. Сумчани підкорюють не лише обласні, а й державні та міжнародні сцени. Їх численні кубки, дипломи, відзнаки підтверджують, що ми рухаємося в правильному напрямку», – сказала директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лариса ТИХЕНКО.

Серед пріоритетів обласного центру – впровадження інновацій у навчальний процес, відкриття нових цікавих молоді секцій, зокрема технічного спрямування, додала директор.

«Головна мета наших занять – це виховати кваліфікованих спеціалістів, які у подальшому зможуть гідно предстати державу на міжнародному рівні. У сфері розробки програмного забезпечення Україна має значний потенціал, у світовому рейтингу виробників ІТ-продукту посідає 15 місце. Думаю, у моїх вихованців є чудові шанси поповнити лави провідних фахівців даної галузі», –підкреслив керівник гуртка «Робототехніка» В’ячеслав МОСКАЛЕНКО.

«У центрі позашкільної освіти я із восьми років. Відвідував гуртки із різьби по дереву, інформатики, роботи з папером. Зараз зацікавився програмуванням і прагну подальше своє життя пов’язати з цією сферою діяльності», – повідомив вихованець центру Олег НЕСМАШНИЙ.

«Моя п’ятирічна донька Єлизавета, яка займається в школі «Світлячок», поступово освоює англійську, малювання, ліплення, хореографюї. Дитина проситься на заняття щодня», – сказала Ольга МАКУРІНА, мама Єлизавети.

У Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю навчання здійснюється за одинадцятьма напрямами, у 304 творчих об’єднаннях позашкільну освіту отримують 4859 вихованців.

1 Admin  
0
НА СУМЩИНІ ПОНАД 70% ДІТЕЙ ОХОПЛЕНО ПОЗАШКІЛЬНОЮ ОСВІТОЮ
Создано 18.11.2013 17:02 | | Печать |

Про це у ході апаратної наради повідомила заступник голови облдержадміністрації Тамара ІЩЕНКО

«Сумщина виконує поставлені Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ завдання щодо створення належних умов для розвитку творчих здібностей кожної дитини, розширення мережі позашкільних навчальних закладів та модернізації галузі», – зауважила заступник голови облдержадміністрації.

В області функціонує 50 комплексних і профільних позашкільних навчальних закладів: центрів, палаців дитячо-юнацької творчості, естетичного виховання дітей та учнівської молоді; станцій, центрів еколого-натуралістичної, науково-технічної творчості, станцій юних туристів; шкіл мистецтв, центрів патріотичного виховання, – поінформувала посадовець.

За словами Тамари Іщенко, важливим напрямом позашкілля є залучення молоді до занять у секціях, наукових товариствах учнів Сумського територіального відділення Малої академії наук України. Щороку в учнівських творчих об’єднаннях навчаються понад 6000 старшокласників області. За ініціативи голови облдержадміністрації Юрія Чмиря за останній час відкрито самостійні комунальні заклади – Малі академії наук у містах Шостка, Конотоп, Ромни та відділення МАН у Лебедині. З 1 січня подібні заклади буде створено у Глухові та Охтирці.

«Сумщина має величезний досвід у проведенні літніх шкіл МАН. Це інноваційний підхід до роботи із талановитою молоддю, який має важливий аспект. Чотири роки поспіль молодь з усієї держави приїздить саме у Сумську область, аби здобути нові знання та навички», – наголосила Тамара Іщенко.

Вона переконана, що розширення мережі дитячих творчих об’єднань, збільшення контингенту вихованців шляхом надання якісних освітніх послуг дітям соціально вразливих категорій; впровадження інноваційних моделей організації позашкільної роботи з учнями сільських шкіл, удосконалення форм співпраці із загальноосвітніми, професійно-технічними, вищими навчальними закладами дасть змогу охопити позашкільною освітою 85% дітей Сумщини.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024