Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВоскресенье, 28.04.2024, 05:56

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2015 » Июль » 31 » Щоденник фестивалю – конкурсу «Усі ми діти твої, Україно!»
16:56
Щоденник фестивалю – конкурсу «Усі ми діти твої, Україно!»

ДИТЯЧИЙ МАРШ МИРУ "БАЖАЄМО УКРАЇНІ МИРУ, БАЖАЄМО УКРАЇНІ ЩАСТЯ!"

 

 

 

Тема миру для тематичних змін Дитячого центру “Молода гвардія” в усі часи була особливо значущою. Але цього річ вона набула неймовірно важливого звучання, адже на березі Чорного моря відпочивають більше тисячі дітей-учасників Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячої та юнацької творчості «Усі ми діти твої, Україно!». Серед них вихованці Центру естетичного виховання, школярі із Луганської та Донецької областей, діти з інших областей, чиї рідні й близькі беруть участь в АТО та багато інших дітлахів. Можливо, саме тому Дитячий марш миру «Бажаємо Україні миру, бажаємо Україні щастя!», який відбувся 30 липня 2015 року, пройшов  в атмосфері неймовірного піднесення й непідробного патріотизму.

Підготовка до Дитячого маршу миру тривала упродовж кількох днів. Її фінальним акордом стало зворушливе дійство, яке розгорнулося увечері на морському узбережжі. Воно стало щирою й відвертою акцією дитячого протесту проти війни. Яскраві смолоскипи, паперові білосніжні голуби, дерево бажань, схвильовані слова подяки солдатам, які боронять нашу землю, – за цими простими і, на перший погляд, по-дитячому наївними символами миру, насправді приховане нестримне неприйняття війни й бажання змінити цей світ на краще.

Дитячий марш миру об’єднав кілька акцій. Кульмінацією стала смолоскипова хода «Герої не вмирають!», яка набула особливого, символічного, значення.

У рамках Дитячого маршу миру за участю всіх учасників тематичної зміни «Україна – єдина родина» відбувся флеш-моб  «Ми діти однієї планети», під час якого учасники одного з колективів виклали вогниками різнокольорових свічок слово «МИР».  А також діти написали листи-послання у всіх загонах українським військовим та своїми руками сплели маскувальну сітку. Все це було передано під час проведення заходу до Національної гвардії України. Військовий під позивним "Корнет" подякував дітям в своєму слові та зазначив, що вони, діти, своїми діями не тільки піднімають моральний дух солдатів, а й рятують їх життя. Вихованцями "Народного художнього колективу" фольклорного ансамблю "Любисток" (керівник Тетяна Стегайло) спеціально для цього заходу була підготовлена і виконана зі сцени нова пісня слова якої чітко відобразили прагнення України до миру.

В цей же день було проведено ярмарок дитячих виробів, де взяли активну участь вихованці "Зразкового художнього колективу" - студії образотворчого мистецтва "Мальва" (керівник Тетяна Михайличенко). Діти не тільки виготовляли різні вироби й малювали, але і тут же на ярмарку продавали їх. Таким чином було зібрано майже 15 тисяч гривень, які будуть передані на відновлення здоров'я наших воїнів, які знаходяться на реабілітації у військовому госпіталі м Одеса.

Акція супроводжувалася показом історичних кадрів Революції Гідності,  виконанням знакових для України пісень та спільним виконанням духовного гімну України. Заключним акордом прозвучала нова пісня голови журі, композитора, Народного артиста України Олега Марцинківського, яку будуть виконувати всі учасники фестивалю "Усі ми діти твої, Україно" на заключному гала концерті 3 серпня.

        

       

Переглядів: 1340 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Июль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024