Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 26.04.2024, 13:35

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2014 » Январь » 18 » Шостка завершила різдвяні свята «Колядою»
01:09
Шостка завершила різдвяні свята «Колядою»
ШОСТКА ЗЕВЕРШИЛА РІЗДВЯНІ СВЯТА "КОЛЯДОЮ"!





У Центрі естетичного виховання відбувся заключний гала - концерт різдвяного фестивалю «Коляда», якій проходить вже сьомий раз під патронатом міського голови Миколи Петровича Ноги. І цього року мер міста теж не залишив фестиваль без уваги. Міський голова Микола Нога привітав дітей зі святом, «Дозвольте сердечно привітати Вас з Новим роком, Різдвом Христовим та Водохрещем! Нехай ці свята принесуть Вам і Вашим близьким добробут, благополуччя, злагоду, взаєморозуміння, добро, мир і достаток, щирих друзів та нових перемог на фестивалях та конкурсах». Діти підтримали слова Миколи Петровича гучними оплесками.

Як зазначили в прес-службі Конотопської і Глухівської єпархії, особливістю цьогорічного фестивалю стала вимога до репертуару учасників: обов'язкове виконання колядок, щедрівок, поздоровлень та інших різдвяних творів мальовничої Сумщини, яка в цьому році відмітила своє 75-річчя .

Родзинкою гала-концерту було виконання колядок священнослужителями управління Конотопської і Глухівської єпархії під керівництвом преосвященного Романа Владики Конотопського і Глухівського.

Всього у фестивалі взяли участь понад 180 учасників з різних шкіл міста, недільної школи, хору Володимирської церкви і народного фольклорного колективу «Любисток» Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради. Кращі колективи фестивалю виконали коляди «Нова радість», та інші. Гості змогли також оцінити їх сучасні обробки та аранжування.

Преосвященний Владика Роман у вітальному слові зазначив, що дуже приємно збиратися щороку, щоб разом колядувати. «Але основне, що в наших душах і серцях - прославляння новонародженого Спасителя. Ми співаємо в нашій коляді «Радуйся земле! Син Божий народився !» І дай Бог, щоб ми його в своєму серці пронесли через усе наше життя », - зазначив він.

Святкування завершилося спільним виконанням колядки: "Добрий вечір тобі, пане господарю..." всіма учасниками фестивалю, во славу сина божого Ісуса.

Організатори фестивалю були нагороджені грамотами Преосвященного Владики Романа Конотопської і Глухівської єпархії, а всі учасники отримали солодкі подарунки від міського голови і Владики Романа та подяки від управління освіти Шосткинської міської ради.

Фестиваль «Коляда» можна вважати унікальним по своїй суті, оскільки в ньому беруть участь дитячі аматорські колективи нашого міста.

Нехай ці свята принесуть Вам і Вашим близьким  міцного здоров’я, успіхів і добра вітали один одного усі присутні в залі…

         
         
    
Переглядів: 1212 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024