Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 10.05.2024, 11:00

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2015 » Февраль » 17 » «ТЕПЛО ДИТЯЧИХ СЕРДЕЦЬ ЦЕВ – ВОЇНАМ АТО»
15:59
«ТЕПЛО ДИТЯЧИХ СЕРДЕЦЬ ЦЕВ – ВОЇНАМ АТО»

"ТЕПЛО ДИТЯЧИХ СЕРДЕЦЬ ЦЕВ - ВОЇНАМ АТО"

 

 

 

 

Протягом двох днів, 16 і 17 лютого, у Шостці перебували Сергій Ванат, Олександр Ярмошко та Іван Шевчук, воїни, що беруть участь в АТО, бійці Житомирської 95 – ї високомобільної десантної бригади. Привела їх до нашого міста скорботна місія – минуло півроку з дня загибелі їх бойового товариша Василя Кондратенка, шосткинця, який героїчно загинув 17 серпня 2014 року під містом Ясинувата Донецької області.

Хлопці взяли участь у відкритті плит пам'яті біля школи №7 та училища №19, де навчався Василь.

Завітали Сергій, Олександр та Іван і до Шосткинського центру естетичного виховання. І тут вони потрапили у забуту  казку. По – переш, наповнену дитячим гомоном, по – друге – мирну. Дві групи учасників народного ансамблю танцю «Джерельце» (керівники Людмила Маковець, Заслужений працівник культури України та Яна Третяк), проводили звідну робочу репетицію. Діти завмерли, коли у їх класі з'явилися військові. Вони відразу пригадали недавні зустрічі з вихованцями «Джерельця» Крістіаном Корнієнко та Романом Бабичем, які ненадовго приїжджали додому з самого пекла АТО, підлікуватися та побачити рідних. Звісно, зустрічалися з рідним колективом. Тоді танцюристи разом з Людмилою Серафимівною міркували про сувенір на згадку. Зупинилися на тому, що це повинно бути щось м'яке, тепленьке, домашнє і обрали маленьких ведмедиків. Але перш ніж подарувати їх солдатам, кожна дитинка прижала його до свого маленького сердечка, щоби іграшка увібрала у себе все тепло дитячих мрій про мир та щастя.  Отак і народилася нова традиція у «Джерельці». То ж, і бойові побратими Василя Кондратенка тепер також мають обереги від «Джерельця». Символ родинного тепла і затишку житиме і у Анни Герасиної – удови Василя Кондратенка. Вона також була в гостях у ЦЕВа.

А ще їх рідна Житомирська 95 – а високомобільна десантна бригада тепер користуватиметься одним на всіх рінгтоном. Сергій, Олександр і Іван потрапили на репетицію зразкового театру естрадної пісні «Мікс» (керівник Ірина Легейда, Заслужений діяч естрадного мистецтва України) і там почули чудове і душевне виконання Анастасією Примою пісні «Мальви». У людей, які неодноразово бачили смерть і при цьому мужньо трималися, сльози заполонили очі від  почутого. «Немов янгол співає» - сказали герої. Тому, поспілкувавшись з вокалістами вирішили – пісня буде записана в необхідному форматі і передана воїнам для встановлення на телефони кожного солдата їх бригади. Цю відповідальну роботу вирішили доручити кращому шосткинському аранжувальнику та звукорежисеру Івану Паніматченко.

А на зустрічі з учнями та педагогічним колективом школи №7, де навчався їх друг, бойових побратимів вразили Ольга Леоненко та Євген Мороз, солісти народної студії сучасного танцю «Шарм» (керівник Ірина Домащенко). Їх хореографічна композиція «Повертайся живим» змусила битися серця у ритмі вселенської любові, яка оберігає воїнів у найзапекліших битвах.

У кожному творчому колективі Сергій, Іван та Олександр  ніби напувалися цілющої сили з дитячих очей, що дивилися на них з гордощами, дитячих сердець, з яких линула любов до захисників. «Повертайтеся живими!» – такими були напутні слова вихованців ЦЕВ до воїнів.

Зустрічі  з воїнами АТО ще один приклад  формування патріотизму, національної свідомості  та виховання людяності вихованців  - вважають  педагоги Центру естетичного виховання Шосткинської міської ради.

         

     

Переглядів: 982 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024