Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонедельник, 13.05.2024, 17:31

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2016 » Ноябрь » 3 » В гостях у болгарських друзів
10:36
В гостях у болгарських друзів

В ГОСТЯХ У БОЛГАРСЬКИХ ДРУЗІВ

 

 

 

Море емоцій, позитивних вражень, радість від побаченого, вдалі виступи, а головне – щасливі дитячі оченята: все це об’єднало три колективи: художній колектив, ансамбль народного танцю «Джерельце» (кер.  Маковець Л.С. та  Третьяк Я.С.), зразкове дитяче творче об'єднання «Витинанки» (кер.Романцов С.В.)  та ансамбль танцю «Златоцвіт» Воронізької дитячої музичної школи (кер.  Бровач Н.І.).

В жовтні колективи разом з наставниками перебували в Болгарії  на  ХІ Міжнародному фестивалі-конкурсі «Кукурузени усмивки», який проходив в с. Селановці та місті-побратимі Оряхово. Україну представляли наші колективи, а  приймали участь 49 колективів з Македонії, Румунії, Молдавії, Сербії, Хорватії, Угорщини та Болгарії.

Для дітей  це був перший виїзд за межі рідної країни. Перед поїздкою хвилювалися всі але, звичайно, найбільше хвилювалися батьки, адже вони вперше відпускали своїх дітей в таку далеку подорож через всю Україну та Румунію.

Під час подорожі  дітям  сумувати   було ніколи: за вікнами  автобусу один краєвид змінювався іншим, великі цікаві міста вражали широкими проспектами, парками, скверами. Сільські простори хвилювали безкрайніми полями, біленькими хатками та сучасними котеджами.

Насиченою була програма перебування наших юних артистів в Болгарії.

Відвідування болгарських міст Плевна, Враци, Оряхово та Софії надовго запам’ятається дітям цікавими екскурсіями.

Так в Плевені юні шосткинці побували  на екскурсії в Панорамі «Плевенская эпопея 1877 года», пройшлися вулицями чудового міста та відвідами Крушунскі водопади.

Перебуваючи у Враці  діти пройшли старовинними вулочками міста, побували на центральній площі імені Христа Ботева, відвідали знамениті печери Леденіка в Балканських горах, відомі безліччю химерних натічних утворень. Вхід в печеру розташований на висоті 830 метрів над рівнем моря на дні конусоподібної западини. Довжина печери близько 300 метрів і складається вона з десяти залів. В головному залі всіх присутніх вражає лазерне шоу з історії створення планети Земля.

Незабутнє враження на всіх залишило відвідування столиці Болгарії – Софії. Всі з великою зацікавленістю знайомилися з пам’ятниками історії та культури болгарського народу, подивились зміну караулу біля президентського палацу, відвідали Собор Олександра Невського. Діти стали глядачами днів Японії в Болгарії, подивившись показові виступи з японських видів боротьби та картинну галерею.

Всюди, де б не були наші вихованці, вони відчували до себе доброту, турботу і любов болгарських друзів.

Всі дні перебування у Болгарії були дуже насичені. Наш колектив дав 2 концерти в Селановцях та в Оряхово, які з великою вдячністю та теплотою були сприйняті глядачами. З захопленням приймали кожен танцювальний номер Шосткинських та Воронізьких артистів, і не скупилися на оплески. Особливо для молодшої групи - браво, на біс, і не хотіли відпускати зі сцени. Були проведені майстер-класи з хореографії для болгарських та українських дітей. Під час виставок проведено майстер-класи з мистецтва витинанки.  Діти подружилися з місцевими юними танцюристами.  Тепер вони матимуть можливість спілкуватися з ними в соціальних мережах, а також чекатимуть їх до себе в гості. Дружба не має кордонів. Додому дітлахи повернулися з подарунками, іменними дипломами.  

Дякуємо усім нашим друзям з міста побратима  Оряхово та селища Силановці за гостинну зустріч. Особиста подяка  Роситсе Койкової - меру села Силановці, Пете Русинової -  директору школи  і  Росену  Добреву - меру  м. Оряхово.

Керівники   вдячні батькам вихованців, а також всім, хто допомагав в організації цієї подорожі. Особлива вдячність меру міста Нозі М.П., Сергійко Н.О., Кисельову В.П., Ждамірову В.М., Жидченко Г.А, Однолеток О.Д, Синегубу В.М., Беляснику В.І. за підтримку колективів.

         

       

Переглядів: 1020 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024