Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 04.05.2024, 09:05

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2016 » Май » 7 » Весняні свята в КАРПАТАХ «Пасхальна Гуцульщина»
20:57
Весняні свята в КАРПАТАХ «Пасхальна Гуцульщина»

"ЗІРКИ ХХІ СТОЛІТТЯ - СИМВОЛ ТВОРЧОСТІ ТА УСПІХУ!"

 

 

 

Відкритий Всеукраїнський фестиваль - конкурс  «КАРПАТСЬКИЙ ЗОРЕПАД»  дає можливість познайомитесь з пасхальними традиціями, обрядами та святами гуцул, із смачною кухнею, побачити гори, водоспади, відчути на собі щирість та доброзичливість людей цього краю, отримати справжню гуцульську писанку.

З 30 квітня – по 6 травня 2016 року його вирішили відвідати керівники "Народного художнього колективу" ансамблю танцю "Сюрприз" Віра і Василь Тихоновські   разом зі своїми вихованцями.  Конкурс проходив у смт. Верховина в Івано-Франківській області, яке розташовано на березі річки Чорний Черемош. Верховина - справжня колиска гуцульської культури. Протягом багатьох століть на території, де мешкають гуцули, збереглись цікаві звичаї, традиції, побут, перекази, казки, легенди та фольклорні обряди. Даний регіон варто відвідати на свята, щоб відчути справжнє таїнство та диво древніх  звичаїв.

Дитям  запропонували цікаві та захоплюючі маршрути, що відкривають  секрети та красу Західної України у всій її величі.

Вихованці ЦЕВ  змогли відвідати  приватний музей ім. Романа Кумлика, де  особливої гордістю господаря є колекція музичних інструментів, дізнатися історію кохання Івана та Марічки із кінофільму «Тіні забутих предків» відвідавши їх музей, також їх  чекав музей «Хата-стая», де було можна придбати легендарну гуцульську бринзу і взяти участь в майстер-класах по приготуванню місцевих страв. Музей «Писанка» в м. Коломия, це єдина у світі архітектурна споруда у формі писанкового яйця, висота якого сягає 13,5 метрів, а діаметр – 10 метрів, спеціально для збереження і експонування творів писанкового розпису. Експозиція музею налічує понад 6000 писанок з різних регіонів України . Ознайомитись з мальовничим регіоном України,  а  головне стати учасником фестивалю – конкурсу «КАРПАТСЬКИЙ ЗОРЕПАД» змогли вихованці Центру естетичного виховання завдяки зусиллям своїх керівників та своїх батьків…

На базі ЛОК «Верховина»  відбувся гала-концерт  І Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Карпатський зорепад», який відбувається  у рамках фестивального проекту «Зірки ХХІ сторіччя». Конкурс відбувався при підтримці Верховинської  РДА та Верховинської районної ради,  відділу культури і мистецтв райдержадміністрації, дитячої школи мистецтв.

Фінальний концерт  відвідали  голова Верховинської районної ради Олег Лютий та начальник відділу культури і мистецтв райдержадміністрації Василь Кімейчук.

Організатори  вручили керівникам колективів подяки за сумлінну творчу  діяльність, вагомий внесок  у збереження та розвиток традицій української національної культури,  виховання нового творчого покоління, а також пам’ятні подарунки.  «Народний творчий колектив» ансамбль танцю «Сюрприз» Центру естетичного виховання Шосткинської  міської ради був нагороджений вищою нагородою конкурсу та  отримав "ГРАН ПРІ"

Олег Лютий та Василь Кімейчук побажали  творчих успіхів конкурсантам  та наснаги організаторам у їхній нелегкій праці, і запросили знову відвідати Карпатську землю.

"Наш фестиваль - це свято, прикрашене  гранями талантів дітей та посипане діамантами працьовитості керівників!" - наголосила організатор конкурсу Валентина Пасс.

Усі знають, що діти Шостки  талановиті, співочі, танцюючі  та  успішні. Вони завжди їдуть додому з перемогами, виборюючи призові місця на конкурсах і фестивалях. І ця поїздка на Відкритий Всеукраїнський фестиваль - конкурс  «КАРПАТСЬКИЙ ЗОРЕПАД» не стала винятком.

    

         

        

Переглядів: 1077 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Май 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024