Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 15.05.2024, 08:16

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2013 » Ноябрь » 21 » Відбувся Всеукраїнський форум працівників позашкільної освіти
10:15
Відбувся Всеукраїнський форум працівників позашкільної освіти
ВІДБУВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ ПРАЦІВНИКІВ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ





20 листопада 2013 року делегація Сумської області на чолі з начальником управління освіти і науки обласної державної адміністрації  Інесою Песоцькою взяла участь у роботі Всеукраїнського форуму працівників позашкільної освіти, що проводився Міністерством освіти і науки України в Київському Палаці дітей та юнацтва.

Захід розпочався зі вступного слова заступника Міністра освіти і науки України Бориса Жебровського. Про найкращі дитячі творчі колективи України і про успіхи  щодо збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів розповіли на Всеукраїнському форумі працівників позашкільної освіти.

На Форум з'їхалися делегації з усіх областей України: чиновники від освіти, кращі керівники гуртків і секцій, члени громадської організації "Асоціація позашкільних навчальних закладів України". Дату заходу приурочили до Всесвітнього дня дитини, який відзначається з ініціативи ООН як нагадування світовій громадськості про права дітей, у тому числі на всебічний розвиток.

Спочатку керівники територіальних органів управління освітою звітували про виконання Указу Президента України про проведення у 2013 р. в Україні Року дитячої творчості. А потім педагоги поділилися по профілям на творчі лабораторії, де ділилися досвідом роботи. У фойє Палацу дітей та юнацтва цілий день проходила виставка навчальної та програмно-методичної літератури, а також демонструвалися інтерактивні презентації державних центрів позашкільної освіти з різних регіонів України.
Переглядів: 747 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
3 Admin  
0

2 Admin  
0
ТАМАРА ІЩЕНКО: «НА СУМЩИНІ ПОЗАШКІЛЬНА ОСВІТА СТАЄ ДОСТУПНІШОЮ ДЛЯ СІЛЬСЬКИХ ДІТЕЙ»
Создано 21.11.2013 16:45 | | Печать |

Пересувний позашкільний заклад – регіональний проект, аналогів якому немає в Україні. За його технологією в області працюють 16 районних центрів позашкілля

«Сумщина успішно реалізує соціальні ініціативи Президента Віктора ЯНУКОВИЧА «Діти – майбутнє України», чільне місце серед яких займає розвиток та удосконалення позашкільної освіти, створення сприятливих умов для реалізації творчого потенціалу дітей та учнівської молоді незалежно від місця проживання», – зазначила Тамара Іщенко у «прямому ефірі» Сумської обласної державної телерадіокомпанії.

За її словами, спільно з обласним центром позашкільної освіти і роботи з талановитою молоддю в регіоні запроваджено роботу пересувного позашкільного навчального закладу, який надає якісну методичну, організаційну і консультативну допомогу учням та викладачам сільських шкіл, творчих об’єднань та гуртків.

Тамара Іщенко переконана, що такі інноваційні підходи сприяють розвитку здібностей сільських дітей та молоді, залученню її до районних і обласних конкурсів та змагань, дають перспективу подальшого становлення.

«За ініціативи голови облдержадміністрації Юрія ЧМИРЯ у 2012 році стартував обласний соціальний проект «Дійти до кожного, зацікавити всіх». Започатковано низку місцевих соціально-освітніх проектів у Білопільському, Путивльському, Тростянецькому, Лебединському районах, містах Шостка та Конотоп. Особливої популярності набуває освітній проект «Рідна Сумщина», до якого долучається все більше і більше дітей з найвіддаленіших від обласного центру навчальних закладів. Цьогоріч участь у проекті беруть понад 70 тисяч школярів та студентів», – поінформувала посадовець.

1 Admin  
0

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024