Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 26.04.2024, 17:58

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2018 » Апрель » 25 » Всесвітній день охорони праці.
10:55
Всесвітній день охорони праці.

У ЦЕВ ПРОЙШЛО НАВЧАННЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

 

 

 

Щороку у Всесвітній день охорони праці, 28 квітня, згідно з Указом Президента України в державі відзначають День охорони праці. Цього року девіз Всесвітнього дня охорони праці «Захищене і здорове покоління» збігається із завданням й метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначається 12 червня.

Охорона праці — це система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження здоров'я й працездатності людини в процесі праці. Основним обов'язком керівника навчального закладу є створення такої організації навчально-виховного процесу, за якої досягатиметься його найбільша ефективність. Кожен нещасний випадок означатиме для закладу серйозну моральну й економічну втрату.

Тому, 24 квітня на базі Центру естетичного виховання проведено навчання персоналу з охорони праці, яке провів страховий експерт з охорони праці Шосткинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Сумській області Ситий М.П. Він наголосив на те, що головний обов’язок роботодавця, відповідно до ст.13 Закону України «Про охорону праці», полягає у створенні на кожному робочому місці умов праці відповідно до нормативно-правових актів, забезпеченні додержання вимог законодавства про охорону праці.

Не менш важливим завданням є забезпечення високої якості НВП, а якість праці прямо залежить від якості умов праці, від санітарно-гігієнічного та ергономічного комфорту на робочому місці.

Отже, забезпечення здорових, безпечних і високопродуктивних умов праці є важливим чинником успішного функціонування навчального закладу в умовах сьогодення. Директор має дбати про те, щоб створювати безпечні умови праці, забезпечувати сприятливий морально-психологічний клімат для педагогічного колективу, що сприяє підвищенню продуктивності праці й поліпшенню якості організації навчально-виховного процесу.

Питання охорони праці проходить через усю систему роботи закладу й стосується всіх напрямів діяльності та всіх без виключення учасників навчально-виховного процесу.

         

Переглядів: 731 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Апрель 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024