Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСуббота, 04.05.2024, 12:53

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2016 » Май » 18 » Всеукраїнський дитячий фольклорно-етнографічний фестиваль «Весна у «Київській Русі»
14:02
Всеукраїнський дитячий фольклорно-етнографічний фестиваль «Весна у «Київській Русі»

ФЕСТИВАЛЬ "ВЕСНА У "КИЇВСЬКІЙ РУСІ" СВЯТКУВАВ СВІЙ 10-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ РАЗОМ З "ЛЮБИСТКОМ"

 

 

 

Фестиваль «Весна у «Київській Русі» якій відбувся  14 – 15 травня 2016 року у Центрі культури та історії Київської Русі «Парк Київська Русь» – це веселковий дивосвіт української сучасності та старовини, що славиться героїчним минулим і багатим культурним та духовним надбанням.

Щороку, з метою відродження народно-культурної спадщини української нації, благословенна Київщина відкриває щирі обійми для всіх, чиє серце б’ється в унісон з Україною, хто прагне відродження культурних традицій, хто вірить у перемогу добра і справедливості.

В цьому році Фестиваль святкував свій 10-річний ювілей.

За роки існування Фестиваль змінив свою назву, формат і котрий рік поспіль проходить у Центрі культури та історії Київської Русі «Парк Київська Русь» у селі Копачів Обухівського району Київської області. Захід із року в рік збирає багатьох пошановувачів народної творчості зі всієї України.

Навіть дощова погода не заважала і не зіпсувала настрій а дводенна програма Фестивалю не залишила нікого байдужим.

Учасники мали змогу показати свої таланти, а гості отримати задоволення від знайомства з народним мистецтвом під час святкового концерту «Барви рідної землі» за участю дитячих фольклорних колективів України та Київської області.

«Народний художній колектив» фольклорний ансамбль «Любисток» Центру естетичного виховання ШМР (керівник Тетяна Стегайло) та усі учасники і гості фестивалю під відкритим небом відчули себе частинкою природи, щасливими представниками української нації, отримали насолоду від мелодійного звучання української пісні, від запального танцю і  веселих дитячих розваг!

Учасники середньої та старшої групи обрали для виступу на фестивалі весняне обрядове дійство «Весну зустрічаємо,весело гуляємо». Саме  весняне дійство дає можливість відтворити дитячий фольклор -  ігри,  жарти, веснянки та весняні пісні-хороводи. Валерія Шалда, вихованка середньої групи,  поділилася враженнями , що під час виступу дійсно поринула в ігри та забави,забувши про сцену та глядачів. Дівчата старшої групи заспівали чудові старовинні веснянки нашого регіону, в яких передається краса природа та дівочі сподівання. Виступ  «Любистка» високо оцінили організатори, гості та учасники фестивалю.

А на дітей після виступу чекали розваги, різноманітні змагання, танцювальний марафон, театралізоване дійство «Слов’янські ігри та забави» за участю артистів кінного театру «Парк Київська Русь». Всі учасники фестивалю з задоволенням приймали участь, а переможці отримали призи.

Для бажаючих була проведена тематична екскурсія територією Центру культури та історії Київської Русі «Парк Київська Русь».

На другий день організатори фестивалю подарували дітям автобусну екскурсію  Києвом. Екскурсовод показала та цікаво розповіла про історичні місця та події розвитку столиці. Весняний Київ вразив красою розкішних зелених  парків  та безліччю  квітучих  каштанів. Весняне сонечко сприяло піднесеному настрою дітей.

Колектив «Любисток  нагороджений  Дипломом  Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України за збереження національно-культурної спадщини українського народу , популяризацію національних традицій та високу майстерність.

Вихованці колективу представили свою програму, за чудовий виступ відзначені Подякою Київської Державної адміністрації, з задоволенням провели час, побували на екскурсійній програмі  та навіть повернувшись додому, трохи з сумом, згадують про чудові дні проведені на фестивалі "Весна в Київській Русі" мріючи побувати там ще…

(За матеріалами  Українського Державного Центру Позашкільної Освіти.)

    

         

Переглядів: 932 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.8/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Май 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024