Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВоскресенье, 19.05.2024, 11:19

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2014 » Июль » 4 » Жителі наметового містечка з берегів «Десни» забрали справжні скарби дитинства.
23:00
Жителі наметового містечка з берегів «Десни» забрали справжні скарби дитинства.

ЖИТЕЛІ НАМЕТОВОГО МІСТЕЧКА З БЕРЕГІВ "ДЕСНИ" ЗАБРАЛИ СПРАВЖНІ СКАРБИ ДИТИНСТВА!!!


 


 

Два тижні розваг та відпочинку на мальовничому березі Десни для мешканців наметового табору «Юність» нажаль позаду. Навіть дощова погода не змогли зіпсувати позитивних емоцій та вражень дітей від перебування на лоні природи. Вже на останній  урочистій лінійці вони обіцяють один одному обов’язково повернутися в наступному році. Про те, що їм завжди раді і на них чекають нагадав директор Центру естетичного виховання Володимир Кисельов. Він поцікавився чи задоволені діти відпочинком, а у відповідь пролунало багатоголосне: «Так». «Сподіваюсь ви всі отримали заряд здоров’я, позитиву і гарного настрою», - сказав на прощання Володимир Петрович. 

Як тільки десант Центру естетичного виховання висадився на Петрівських редутах на мапі «Юності» з’явились п’ять країн, за кількістю загонів: «Котоманія», «Музляндія», «Смартфонія», «Дураковалянія». Тут діти стають більш самостійними, а дорослі навпаки поринають у веселощі дитинства. Тому вихователі і вожаті вигадали  свою країну, в якій найвищою цінністю проголошена дружба. Заступник директора ЦЕВу з навчально-виховної роботи  Наталя Ющенко пояснила: «Тут згуртувались люди, які не перший рік працюють і відпочивають біля нашої красуні Десни. Ми свій загін назвали «Дружбанія». Ми вибрали відповідну пісню: «Дружба крепкая не сломается, не расклеется от дождей и вьюг».

Відпочинок під відкритим небом у наметах, пісні біля багаття, цікаве дозвілля з дискотеками і кіно на свіжому повітрі не залишило нікого байдужим. Ноу-хау цієї зміни стали численні майстер-класи по декоративно-ужитковому мистецтву. Про новий досвід розповіла керівник народного фольклорного ансамблю «Любисток» Тетяна Стегайло: «Це дуже цікаво. Нам провели майстер-клас по витинанці, по бісероплетінню, по плетінню прикрас на руку із стрічок. Діти з задоволенням приймали активну участь. Часу дарма не витрачали, постійно чомусь навчались і щось опановували».

Талановиті діти не сидять без діла, бажання щось створювати і сама атмосфера табору надихає на різноманітні ідеї. На кінець зміни таборувальники вирішили прикрасити себе яскравими тату. Більше 30 малюнків на тілі виконала Ганна своїм друзям, а охочих стати  її моделями для боді-арту не меншає. Художниця розповіла про образи, якими прикрасила товаришів: «Малювали драконів, вовків, різні узори, дівчатам кицьок і квіти, користувались попитом мульперсонажі».

Сусідами мешканців «Юності» стали вихованці Станції юних туристів. Завдяки тісній співпраці діти, що звикли до класів і сцени випробували себе у туристичних заходах. Спортивне і нічне орієнтування, зірниця, походи стали приємною несподіванкою і цікавим дозвіллям.

У час високих технологій смартфонів, Інтернету і мобільного зв’язку мешканці наметового табору вигадали свою пошту, якою ще користувався герой Пушкіна Дубровський. Діти повісили на дереві скриньку, в яку вкидали листи один до одного, а в вечері ці листи передавали адресатам.

Вихователі весь час урізноманітнювали  відпочинок дітей цікавими конкурсами. Серед них – і конкурс стінгазет. Важливо було обрати редактора, придумати цікаву назву, рубрики, взяти інтерв’ю, опублікувати авторські вірші. Про творчі пошуки розповіла переможця і головний редактор газети «Креветки» Оля Науменко: «Ми у вигляді кінострічки проілюстрували найкращі моменти нашого табірного відпочинку: Лиса гора, багаття, намети, річка. Написали анекдоти, вигадали кросворди». Керівник зразкового театрального колективу «Дзеркало» Світлана Разломова пригадала, як табір працював над завданням: «Діти з таким азартом готувалися. Проявили творчий підхід, за яким приємно було спостерігати. У таборі на дві години запанувала тиша, усі були настільки зосереджені».

Наприкінці зміни відбулось улюблене свято всіх дітлахів – день Нептуна. Як по замовленню видався теплий сонячний день, тому свято пройшло за всіма законами жанру: водні процедури, жарти, театралізоване дійство. У гості до дітей завітали справжнісінькі пірати, жителі «Смартфоніі» виготовили величезний піратський прапор, було весело. Як результат  - мокрі та щасливі діти.

В концертній програмі останнього дня як завжди танці, співи і гуморески. Організатори проводять нагородження найкращих дітей зміни, хто проявив себе у заходах, конкурсах і на чергуванні. В якості призів -  улюблені ласощі всіх дітей – банки згущеного молока і пряники. Тут народжуються цікаві ідеї і щирі рядки нових пісень. Своєю творчістю діти залюбки діляться з однолітками. Так Евген Кротов, постійний житель лісової країни виконав під гітару хіт табірного містечка «Пусти меня ты мама», присвячений веселому життю «Юності», а Ростислав Фролов і Галина Приходько заспівали новостворену пісню про матір.

Таборувальники мешкали у лісі, без телевізора, комп’ютера та інших благ цивілізації. Проте саме звідси вони заберуть з собою найкращі спогади, які з часом перетворяться на справжні скарби дитинства.

         

              

Переглядів: 845 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024