Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПятница, 10.05.2024, 02:47

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 607
Онлайн реєстрація
Ми у Facebook
Ми в Instagram
Ми на YouTobe
Поділитися
Головна » 2015 » Февраль » 22 » ЗИМУ ПРОВОДЖАЛИ, ВЕСНУ ЗУСТРІЧАЛИ.
15:30
ЗИМУ ПРОВОДЖАЛИ, ВЕСНУ ЗУСТРІЧАЛИ.

ЗИМУ ПРОВОДЖАЛИ, ВЕСНУ ЗУСТРІЧАЛИ!

 

 

 

 

Учасники народного художнього колективу фольклорний ансамбль «Любисток», що працює у Шосткинському центрі естетичного виховання зібралися разом, у прощену неділю, щоб відчути подих Весни і попрощатися з Зимою.   Це давня народна традиція  – символічно прощатися із холодами та труднощами, що несла минула зима. Кому, як не любисточкам разом із своїм керівником, Заслуженим діячем естрадного мистецтва України, Заслуженим працівником культури України Тетяною Стегайло та акомпаніатором Віктором Березняковим дбайливо зберігати дорогоцінні зернятка народних українських обрядів і традицій. Ось і провели незвичайний урок з веселими забавами і розвагами, яких знають чимало і які пов'язані з Масляною.  Масляна триває лише тиждень, а її останній день має назву "прощена неділя". Цього дня завжди чекали з нетерпінням і просили один в одного вибачення, натомість відповідаючи: «Бог простить і я прощаю». Так робили з давніх – давен у народі, так робили і любисточки разом з керівниками. Пробачення просили від душі і обіймалися міцно, щиро даруючи прощення один одному.

Віршовані заклики вихованців «Любистку»  говорили про красиві українські звичаї і споконвічні традиції: "Масляна прекрасна в ЦЕВ прийшла, гарний настрій принесла! А сама Масляна – рум’яна, коса довга, незрівнянна, хустиночка в квіточках, а ямочки на щоках..."

Любисточки включили у програму заходу   рухливі ігри - хто швидше дострибає до цілі, хто зможе стрибнути найвище, а ще  змагалися у спритності - "каталися на каруселях". Не обійшлося цього дня без пісень – бо всім відомо, що найспівучіші дівчата займаються саме у «Любистку» - то ж співали і багато, і від душі.  А згодом розійшлися так, що і в танок пішли.

Насамкінець усі разом,  на радощах,  пригощалися смачними млинцями, які приготували для своїх маленьких артистів мами і бабусі.

Масляну святкували

Та й холодну, люту зиму проводжали.

Закружляли в танцях, потонули в співах

І млинцями  пригощали та й усіх на диво.

Фото тут!

    

         

Переглядів: 801 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Погода в Шостці
Погода
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі
Наші друзі

Copyright MyCorp © 2024